G4Media.ro

Premierul Rishi Sunak spune că va reintroduce serviciul militar obligatoriu în Marea…

Foto: Facebook Rishi Sunak

Premierul Rishi Sunak spune că va reintroduce serviciul militar obligatoriu în Marea Britanie dacă partidul său va câștiga alegerile / Ministrul de Interne îl contrazice: Tinerii nu vor fi pedepsiți dacă refuză

Premierul conservator britanic Rishi Sunak anunţă că va restabili un serviciu militar naţional obligatoriu la vârstă de 18 ani, în cazul unei victorii a Partidului Conservator (Tories) în alegerile legislative de la 4 iunie, relatează AFP, citată de News.ro.

”Voi introduce un nou model de serviciu naţional, în vederea creării unui obiectiv comun în rândul tinerilor noştri şi unei sentiment reînnoit de mândrie a ţării noastre”, anunţă în acest comunicat publicat sâmbătă seara Rishi Sunak.

Acest lucru ar urma să permită unirea ţării în contextul în care lumea este ”tot mai incertă”, adaugă el.

Tinerii în vârstă de 18 ani ar urma astfel să poată alege ”între un stagiu de 12 luni cu normă întreagă în rândul forţelor armate sau un weekend pe lună, timp de un an, de voluntariat în cadrul comunităţii lor”, precizează Partidul Conservator.

Campania electorală se află în toi după ce Rishi Sunak a convocat miercuri alegeri legislative la 4 iulie.

Opoziţia laburistă este creditată larg favorită în sondaje, cu un avans de aproximativ 20 de puncte procentuale, iar conservatorii ”gâfâie” după 14 ani de putere.

Conservatorii îl acuză în acest comunicat pe liderul opoziţiei laburisteKeir Starmer, care urmează să devină următorul premier în cazul în care Partidul Laburist (Labour) obţine o victorie în alegeri, de faptul că ”nu are nici convingerea, nici curajul şi nici planul necesar să navigheze într-o lume tot mai incertă”.

Ministrul britanic de Interne James Cleverly dă asigurări duminică, la Sky News, că tinerii care nu vor să participe la serviciul militar naţional nu vor fi sancţionaţi penal.

”Nu vor exista sancţiuni penale. Nimeni nu se va duce la închsioare din cauza asta”, dă asigurări James Cleverly, în pofida faptului că Rishi Sunak a prezentat acest serviciu ca ”obligatoriu”.

Laburiştii critică acest nou anunţ, al unui partid ”în pană de idei”.

Regatul Unit a avut un serviciu militar naţional obligatoriu din 1947 şi până în 1960. Bărbaţii cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani erau obligaţi să servească în Forţele armate timp de 18 luni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Pe bbc scria ca abia din septembrie 2025 o sa fie implementat acest lucru, daca iese partidul lui Sunak, daca iese cum trebuie totul. Ca si la noi.. Ce atata alergatura cu armata.

  2. Ce penibili sunt acesti oameni care promit ca vor face x lucru… Daca ii votezi din nou. De ce nu ai facut in primul mandat? A da… Ajunge cutitul la os. Un penibil Sunak. Pe bbc scria ca vrea sa implementeze daca iese totul ok abia din sept 2025.o gluma…

  3. Sunt studii facute si in felul acesta ar mai atrage votanti de partea lui. E asa jos modelul asta din ultimii ani de a face politica.. Cred ca ar trebui sa existe niste reguli sau pedpsite promisiunile care nu se îndeplinesc. adica politicienii mult mai atent verificati. daca si ating targhetele. daca nu prin lege sa fie demisi