G4Media.ro

Premierul polonez Morawiecki consideră că grupul de mercenari Wagner va fi mai…

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

Premierul polonez Morawiecki consideră că grupul de mercenari Wagner va fi mai periculos sub comanda lui Putin

Grupul de mercenari ruşi Wagner va fi şi mai periculos sub controlul preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, după decesul încă neconfirmat oficial al liderului Evgheni Prigojin, a apreciat joi premierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de Reuters, relatează Agerpres.

„Grupul Wagner ajunge sub conducerea lui Putin. Să îşi răspundă fiecare la întrebarea: ameninţarea va fi mai mică sau mai mare? Pentru mine, este o întrebare retorică”, a spus Morawiecki într-o conferinţă de presă.

Patronul Wagner, Evgheni Prigojin, a fost ucis miercuri într-un accident de avion în Rusia, iar alte nouă persoane aflate la bord au murit și ele, transmite BBC. Avionul de afaceri al lui Evgheni Prigojin, care zbura de la Moscova la Sankt Petersburg, s-a prăbușit lângă satul Kuzhenkino la ora 18:20.

Cu exact 2 luni în urmă, unitățile Wagner conduse de Prigojin au organizat un marș armat asupra Moscovei, pe care autoritățile ruse l-au descris ca fiind o revoltă. Mai multe avioane și elicoptere ale forțelor armate ruse au fost doborâte în acest proces.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...