G4Media.ro

Premierul Orban, în vizită pe Transalpina: Calitatea drumului lasă încă de dorit…

Premierul Orban, în vizită pe Transalpina: Calitatea drumului lasă încă de dorit în anumite zone. Lucrarea trebuie să fie finalizată. Acum trebuie să vedem dacă mai există Romstrade

Premierul Ludovic Orban s-a aflat vineri în vizită pe două șantiere din județul Alba, finanțate din bani publici, o continuare a unui tur de forță realizat în ultimele săptămâni prin toată țara.

Acesta și-a început vizita din județul Gorj, trecând prin Pasul Tărtărău spre Șugag, pe Drumul Național 67C, mai cunoscut drept Transalpina.

Acolo a organizat o sesiune de declarații pentru presă, în fața Cabanei Oașa, aflată pe malul lacului cu același nume.

Primul șantier vizitat a fost cel al lucrărilor de reparație de pe Transalpina, unde se execută o lucrare de ”reabilitare prin reciclare in situ” a 32 km drum şi montarea unor parapeţi pe o distanță de 10 kilometri. Metoda presupune de fapt reutilizarea materialului deteriorat existent pe drum și reciclarea acestuia cu ajutorul unor lianți prin care se obține un nou strat de protecție pentru carosabil. Practic, nu este vorba despre o nouă asfaltare.

Premierul, însoțit de ministrul Transporturilor Lucian Bode, a fost întâmpinat de prefectul de Alba, de președintele consiliului județean, de primarul din Sebeș și de primarul din Șugag.

”Vă mulțumesc că ați făcut efortul acesta pentru a reabilita din nou Transalpina, parțial, apreciem foarte mult și cei care ne-au cârcotit și ne-au blamat în tot felul, au greșit” a spus primarul din Șugag, Constantin Jinar, după care a scos un teanc de pliante gigant cu fotografii realizate în zonă, pe care i le-a oferit lui Orban.

”Pe Transalpina, dacă te uiți în stânga și în dreapta, ți se taie respirația de la peisajele superbe, care sunt puse în evidență de acest drum. Sigur, calitatea drumului lasă încă de dorit în anumite zone, nu sunt finalizate practic toate lucrările… parapeți, lucrări de susținere a pereților. Lucrarea trebuie să fie finalizată. Acum trebuie să vedem dacă mai există Romstrade… instanța nu a vrut practic să decidă rezilierea contractului, trebuie clarificat din punct de vedere juridic și trebuie investit pentru finalizarea tuturor lucrărilor pe acest drum” a spus Ludovic Orban.

În momentul în care a pronunțat ”Romstrade”, atât premierul cât și audiența au părut amuzați.  Ludovic Orban are o legătură ”sentimentală” cu Transalpina, lucrările de reabilitare al drumului fiind începute în 2008, pe vremea când acesta era ministru al transporturilor. Lucrarea a fost dată la Romstrade, firma controversatului om de afaceri Nelu Iordache, care nu le-a mai finalizat.

Dosarul a ajuns la un moment dat și în atenția DNA. Modernizarea din 2008 a fost realizată pe baza unui credit contractat de constructor, dar rambursat de Compania Națională de Autostrăzi și Dumuri Naționale.

După vizitarea șantierului de pe Transalpina, în jurul orei 16:00, Orban a plecat într-o altă vizită, pe un alt șantier: cel al autostrăzii Sebeș-Turda, respectiv pe loturile I și II, a căror execuție este în mare întârziere.

De altfel, în ultima vreme, Orban a vizitat o serie de investiții și ”obiective economice” din toată țara.

Spre exemplu, a participat împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, la inaugurarea Hotelului „Amfiteatru Olimp“, investiţie aparținând omului de afaceri, Mohammad Murad, a făcut o vizită la Alro Slatina, a fost la centrala nucleară de la Cernavodă, a participat la o serie de evenimente prin mai multe orașe și comune din țară, printre care și comuna Jijila (VIDEO), din Tulcea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Tara arde si Orban a plecat in campanie electorala.

  • gheu 4, ati uitat /pierdut parola de la fisierul in care aveati informatii despre nelu.iordache – romstrade – DNA ?

   inainte de vreme, la orice articol bagati din top / greu informatii colaterale de genul:

   x e ruda de gradul 4 prin alianta cu.y care a avut un dosar deschis de DNA (dar nu mentionati ca fusese clasat/ inchis sau ca a fost achitat)

   acuma, nimikutza – ninikutza despre penalul de iordache

   (pe vremea cand dulapul din deal urla „fara penali” – nu ii vroia la aceeasi masa de parca ar fi avut sar cov 2),

   si revelionul petrecut cu ambasadoarea hollandikai

   PS despre rolul hollandikai in ueSs in alta postare

 2. Probabil au vizitat si drumul catre Domeniul schiabil Sureanu!!!

 3. Muhaha. Va pupa Nelu Iordache de la carma Romstrade.
  Pai bine mai Orbane, acum iti aduci aminte de mine cand vizitezi si tu ciordela de drum si dai cu masina in prapastie. Lasa ca oi apuca si tu in mandatul tau o strada care sa o markezi cu 1 km la fiecare 800 de metri . Pana atunci eu zbor cu Bluair si voi fluierati a paguba.

  Semnat: Clanul lui Nelu Ciordache

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.