G4Media.ro

Premierul Morawiecki: „Aşa cum Occidentul a întins o mână de ajutor Poloniei…

Sursa foto: © European Union 2021 - Source : EP/ Fred MARVAUX

Premierul Morawiecki: „Aşa cum Occidentul a întins o mână de ajutor Poloniei după căderea comunismului, astăzi este datoria noastră să întindem o mână Ucrainei” / Trebuie să facem totul pentru a opri războiul

Premierul polonez Mateusz Morawiecki i-a cerut marţi comunităţii internaţionale să ”facă tot ce poate pentru a stopa războiul” din Ucraina, relatează thenews.pl, citată de Agerpres.

‘Davos nu are doar creierul lumii, ci şi conştiinţa sa. Fiecare lider are responsabilitatea de a cere acelei conştiinţe să acţioneze”, a declarat Morawiecki în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.

El a descris acţiunile militare ale forţelor ruse în Ucraina drept ‘o maşină de distrugere sistematică, organizată”.

”Aşa cum, acum peste 30 de ani, Occidentul a întins o mână de ajutor Poloniei după căderea comunismului, astăzi este datoria noastră să întindem o mână Ucrainei”, a accentuat şeful executivului polonez.

Referitor la politica economică, Mateusz Morawiecki a spus că Polonia este deja o ”economie dezvoltată”, subliniind că a investi în ţara sa înseamnă ”o investiţie în stabilitatea şi în securitatea întregului Occident”.

La 24 februarie, Rusia a declanşat un război neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine.

Sursa foto: © European Union 2021 – Source : EP/ Fred MARVAUX

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Rusia a pierdut totul.

  2. Remarcați ideea de a opri războiul… deci încep sa o lase mai moale cu Slava.

  3. E frumos că recunoaște!