G4Media.ro

Premierul Mitsotakis anunţă un „important” program de cumpărare de arme / Tensiunea…

sursa foto: Aviation Navy and Army

Premierul Mitsotakis anunţă un „important” program de cumpărare de arme / Tensiunea cu Turcia crește în Mediterana, cele două țări își dispută zăcămite de hidrocarburi

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat sâmbătă un „important” program de cumpărare de arme şi o reorganizare a forţelor armate ale ţării, în timp ce tensiunea cu Turcia creşte în Mediterana orientală, informează France Presse, citată de Agerpres

Mitsotakis a precizat că Grecia urmează să-şi procure 18 avioane de vânătoare de fabricaţie franceză Rafale, precum şi fregate şi elicoptere, să recruteze 15.000 de soldaţi suplimentar şi să finanţeze mai substanţial industria sa de apărare.

„A venit ora să ne întărim forţele armate. Este vorba despre un program important care va forma un scut naţional”, a declarat premierul într-un discurs la Salonic, în nordul Greciei. El a adăugat că acest program ar urma să permită crearea a mii de locuri de muncă.

Turcia şi Grecia, ambele membre ale NATO, îşi dispută zăcăminte de hidrocarburi în Mediterana orientală, într-o zonă pe care Atena o consideră ca fiind sub suveranitatea sa.

Premierul Mitsotakis a acuzat sâmbătă Turcia că „ameninţă” frontierele orientale Europei şi că „pune în pericol” securitatea regională.

Tensiunea între cele două ţări a crescut când Turcia a trimis la 10 august o navă de prospecţiune seismică, însoţită de nave de război în apele revendicate de Grecia, ceea ce a determinat Atena să lanseze manevre navale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Cu Aliati ca Turcii in Nato nici nu iti mai trebe dusmani.

 2. Cine o sa plateasca avioanele? teparii aia care si-au renegat datoriile de cele mai multe ori din istoria omenirii?

  E evident ca macroul e pus pe facut cadouri. LREM lui e foarte ingrijorat de reducerea banilor de la UE catre tari „corupte”, dar cumva Grecia nu e niciodata pe lista.

  In fine, sa nu ne plangem, predecesorii lui au urinat pe libertatea de miscare in UE cu ajutorul unor sume de 300 de euro si unui Emil Boc servil.

  Dare cine o sa piloteze avioanele la razboi? Lenesii Europei? Daca il prindeau pe Erdogan neinarmat, poate il aruncau in fantana ca pe TV. Asa, mai servim un sparanqel, o maslina.

  Turcia are co-proprietate pe 50 de bombe nucleare de la Incirlik. Ia baga 300 de euro pe asta, Macroaie.

  • Ia o lamaie sa nu-ti fie acru de atatea ineptii debitate. Turcia are „coproprietate” pe arme atomice – ha ha ha adica poate turcaletul sa-si faca poze cu ele? Americanii nici nu recunosc ca au arme atoimice la Incirlik si tu stii ca sunt 50 – ha ha ha Mai mult Incirlik va fi desfiintata de Americani deoarece tucaletul s-a obraznicit si pune conditii de neacceptat. Franta are cel mai puternic arsenal nuclear din EU si in proprietate directa nu in NATO. Turcimea se joaca cu focul visand la un califat islamic dar mai curand va ajunge in afara EU, la cutite cu mujicii si Americanii cam la marginea civilizatiei cu economie in prabusire si aliati in Libia si Siria (ceva rebeli de pe acolo) Mareata politica geostrategica a lui erdogan pasa.

 3. Sunt prea multe fronturi deschise de Erdogan sau care au fost deschise de altii si in care Erdogan s-a avintat ,usor naiv ,usor declarativ . Franta va face aduce in Grecia exact ceea ce trebuie pentru ai spulbera visele de marire .

 4. grecii sunt experti in a cumpara arme, in special submarine, de foarte multi bani …credeti ca au ajuns degeaba in situatia financiara in care au fost?