G4Media.ro

Premierul maghiar Viktor Orbán va susține constituirea fondului de redresare al UE…

Premierul maghiar Viktor Orbán va susține constituirea fondului de redresare al UE cu condiția ca Bruxelles-ul să pună capăt procedurii Articolului 7 împotriva Ungariei

Înaintea summitului european din 17-18 iulie, Ungaria anunță că va accepta să susțină constituirea fondului de redresare al UE (pe fondul pandemiei de COVID-19), dar cu condiția ca Bruxelles-ul să pune capăt procedurii Articolului 7 care o vizează – mecanismul european din tratatul UE prin care țările membre sunt sancționate dacă încalcă valorile comunitare.

Oficiali ungari, citaţi de MTI, au mai anunțat că Ungaria nu va accepta, de asemenea, stabilirea unor condiţii pentru accesarea banilor din fondul propus, întrucât acesta urmează să fie creat prin emiterea de datorie comună de către statele UE.

„Procedurile articolului 7 împotriva Ungariei trebuie să se termine. Nu trebuie să se exercite presiuni asupra statelor membre în chestiunea statului de drept, care poate fi politizată cu uşurinţă”, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, Katalin Novak, vicepreşedinta partidului Fides, condus del premierului Viktor Orbán.

De asemenea, alocarea nu trebuie politizată, conform acestui mandat votat de legislativul ungar, a adăugat ea, referindu-se la rezoluţia adoptată marţi de parlamentul de la Budapesta prin care acesta dezaprobă condiţionarea accesului la pachetul de asistenţă economică pentru redresarea după coronavirus de situaţia statului de drept. Viktor Orban şi-a rezervat dreptul de a folosi dreptul său de veto împotriva unui acord în acest sens, ca ultimă soluţie.

Katalin Novak a insistat în interviul pentru Die Welt că nu există criterii obiective sau care să poată fi clar definite şi aplicabile tuturor ţărilor pentru chestiunea statului de drept. „Prin urmare, ne opunem categoric unor astfel de proceduri. Şi nu suntem singurii”, a concluzionat ea, conform Agerpres.

Pentru crearea fondului de redresare, statele membre trebuie să depăşească divergenţele ce privesc sumele alocate planului

Conform propunerii executivului comunitar, din acest fond de 750 de miliarde de euro statele UE, cu precădere cele mai afectate de pandemie, ar urma să acceseze 500 de miliarde sub formă de subvenţii şi 250 de miliarde sub formă de credite. Banii ar urma să fie atraşi de Comisia Europeană de pe pieţele financiare şi rambursaţi pe termen lung prin instituirea de noi taxe la nivelul UE, mai ales taxe de mediu, cum ar fi o taxă asupra plasticului nereciclabil. Dar un grup de patru state austere (Austria, Olanda, Danemarca şi Suedia) cer ca fondul propus să ofere în special credite şi mai puţine subvenţii.

Sursa Foto: Facebook/ Viktor Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Asa cum am mai zis vor sustine toti cu mindrie capitalista decizia -sefei- . Mai fac si ei pe -nisnaii – sa mai ciupeasca cite vreun vot , dupa care se incoloneza si semneaza .

 2. „Procedurile articolului 7 împotriva Ungariei trebuie să se termine. Nu trebuie să se exercite presiuni asupra statelor membre în chestiunea statului de drept, care poate fi politizată cu uşurinţă” – foarte corect ce zice Katalin. Respect.

  • Fals, Ungaria nu mai este stat de drept, nivelul democratiei este similar cu cel din Turcia sau Rusia, practic nu mai are ce cauta in UE. Ei vor banii UE dar sa poata fura in voie si sa nu respecte nicio regula. Asta nu se poate, mai bine ies din Uniune sau sunt dati afara.

  • Ungaria ar trebui suspendata din UE pentru ca nu mai indeplineste criteriile referitoare la statul de drept. Ungaria este o dictatura cu masca democratiei.

 3. Adică: „nu mă lăsați să sifonez bani europeni și să dictatoricesc in continuare, nu vă voi lăsa să ajutați țările Europene să-și revină după această criză, inclusiv țara subsemnatului. Viktor”

  • Cum sifoneaza banii europeni cu birocratia infernala bruxeleza ca si mediator?

  • O sa vezi când o să intre în pâine Kovesi!

  • Completare pentru BPS:
   „Hungary also tops OLAF’s list of countries where the agency made a financial recommendation to recover EU funds in the period between 2014 and 2018.

   In these four years, OLAF concluded 52 probes into misuse of funds and recommended to the EU commission to recover 3.84 percent of payments made to Hungary under the bloc’s structural and independent funds and agriculture funds”
   Informație accesibila oricărui prost, luată de pe euobserver!

 4. Viktator se vrea ochios mare ! Atunci când Bruxelles aloca miliarde de bani prin PHARE in Ungaria ..nu comenta nimeni. Acum ochiosul vrea să fie si cu banii in sac si cu bata pe huni, nu ca nu ar merita mulți dintre ei zilele pe care le duc sub teroarea ochiosului.

 5. Santaj. Atat poate mongolul.

 6. ~….oameni cu coloana vertebrala, nu slugi, ca pe Dimbovita!

 7. Iată unde poate duce votul consensual. Veto-ul unui membru poate duce la blocarea unor proiecte destinate intregii uniuni. Esența mesajului lui Orban către uniune – regurgitată de cozile lui de topor – se poate însuma în următoarele : ”Dați banii necondiționat, eu fac ce vreu cu ei.” Șantaj la drumul mare.

  • raspunde in fata alora care l-au ales, in cazul asta ,votantii maghiari! asa ar trebui sa fie si in romania!

  • In Romania impostorii nostri de politicieni raspund in fata stapanilor dar in fata romanilor doar se joaca/mimeaza si nu dau socoteala, manipuleaza poporul si il tin in conflict continuu sa nu se vada ca ei nu fac nimic.