G4Media.ro

Premierul Ludovic Orban acuză viteza ”foarte lentă de reacție” a Biroului Electoral…

Ludovic Orban face declaratii de presa la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL, marti, 10 septembrie 2019. Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Ludovic Orban acuză viteza ”foarte lentă de reacție” a Biroului Electoral pentru diaspora de înlocuire a membrilor secțiilor de votare care absentează

Premierul Ludovic Orban a acuzat sâmbătă Biroul Electoral pentru secțiile de votare din străinătate că are o viteză foarte lentă de reacție în ceea ce privește înlocuirea membrilor secțiilor de votare care nu s-au prezentat la muncă, lucru despre care a spus că ar putea îngreuna procesul electoral.

Șeful guvernului a lansat aceste acuzații la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la sediul ministerului.

”Au apărut mici situații, mi-a spus domnul ministru, legat de viteza foarte lentă de reacție a Biroului Electoral în cursul zilei de ieri în cazul înlocuirilor de delegați la secțiile de votare, respectiv a suplimentărilor de delegați la secțiile de votare în care, neavând decât două ședințe Biroul Electoral pentru secții din străinătate, a aprobat foarte târziu solicitările de înlocuire. Azi au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire și cam tot atâtea, 113 dacă țin bine minte de suplimentare. Astăzi sunt o sută de cereri de suplimentare, care sperăm să fie aprobate cât mai repede pentru a asigura personalul necesar derulării în bune condiții la nivelul fiecărui birou electoral de secție de votare”, a declarat Orban.

Premierul a explicat că înlocuirea cu celeritate a membrilor absenți din secțiile de votare din străinătate este importantă deoarece multe dintre acestea nu au avut de la început numărul complet de personal, iar lipsurile suplimentare îngreunează procesul de vot.

La rândul său, Bogdan Aurescu a spus că astfel de situații de absenteism s-au înregistrat peste tot și a subliniat că înlocuirea celor care au lipsit nu este de competența MAE, ci a Biroului Electoral pentru secțiile de votare din strănătate.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: SURSE: Mai mulți membri ai secțiilor de votare din străinătate absentează, lucru care îngreunează procesul electoral și ar putea duce la crearea de cozi. Înlocuirea lor de către Biroul Electoral pentru diaspora se realizează cu dificultate

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. De la care partide lipsesc? Or fi si de la PNL, afland ca se voteaza masiv cu Barna?

  • Oamenii cu minte la cap voteaza Iohannis.

  • Dacă și pnl ( PSD) sabotează alegerile din diaspora e clara situatia le este frica Barna președinte și usr + la guvernare ( cu sloganul confiscăm averile anulam pensile speciale ale putorilor reducem parlamentari la 300 chiar 200 si nivelul de trai al cetățeanului sa fie ridicat vor sta mult si bine la guvernare

  • Si cei cu nume de percuții abereaza pe forumuri

  • @Bongo: Oamenii cu mine la cap votează cum le dictează conștiința.

 2. Pe ritmuri de Johannes Brahms.

 3. Europarlamentare Mai 2019: „Cum au SABOTAT PSD și UDMR alegerile din Diaspora: Deși desemnaseră reprezentanți în secțiile de votare din afara țării, NU i-au mai trimis la fața locului, ceea ce a INGREUNAT procesul de votare și a dus la formarea cozilor.
  PSD, partidul condus până luni de Liviu Dragnea, și UDMR au sabotat în mod premeditat procesul electoral din diaspora prin faptul că, deși au desemnat reprezentați în secții de votare din afara țării, pe foarte mulți dintre ei nu i-au mai trimis efectiv la fața locului, absența acestora îngreunând în mod semnificativ procesul electoral și generând cozile uriașe la care românii au fost nevoiți să stea, se arată într-o anchetă publicată pe platforma Dela0.ro și semnată de jurnalișii Diana Oncioiu și Vlad Stoicescu.

  Cele mai importante concluzii ale investigației:

  ⊗ Scorul electoral obținut în străinătate la alegerile parlamentare din 2016 a convins, însă, organizatorii alegerilor (coaliția PSD-ALDE) că nu există strategie politică mai bună decât subminarea discretă a votului diasporei.

  ⊗ Pentru că ne-organizarea scrutinului europarlamentar în străinătate nu era legal posibilă, formațiunea social-democrată a apelat la o strategie de sabotaj electoral, lăsând birourile electorale din zeci de secții fără reprezentanți PSD în ziua votului.

  ⊗ Toți cei care intră în componența secțiilor participă efectiv la derularea procesului de vot, preluând cetățenii veniți la scrutin, explicându-le procedura, completându-le datele de identificare în listele suplimentare, furnizându-le buletinele de vot și ștampilele.

  ⊗ Practic orice membru dintr-un birou electoral de secție care nu se mai prezintă în ziua votului scade capacitatea secției respective de a procesa datele alegătorilor și, în ultimă instanță, numărul total al celor care ajung efectiv să-și exprime opțiunea electorală.

  ⊗ Deși a anunțat inițial că va avea peste 220 de reprezentanți în echipele secțiilor din străinătate, PSD nu și-a onorat decât parțial angajamentul în ziua scrutinului. Un membru din 5 propuși de PSD să facă parte din birourile electorale ale secțiilor nu s-a mai prezentat pe 26 mai la secția în a cărei componență ar fi trebuit să se afle.

  Nici reprezentanții desemnați de UDMR nu s-au mai sinchisit de buna desfășurare a procesului electoral, aproape jumătate dintre ei absentând din secții pe 26 mai.

  ⊗ Capacitatea scăzută a secțiilor din străinătate de a gestiona fluxul mare de votanți a determinat, în ultimă instanță, protejarea procentelor electorale ale PSD, care NU a obținut nici măcar 5% în diaspora. În lumina rezultatelor (aproape) finale ale alegerilor, procesarea mai rapidă a datelor alegătorilor din străinătate ar fi urcat sigur alianța USR-PLUS pe locul 2 și ar fi trimis PSD pe locul 3 în clasamentul general al scrutinului europarlamentar.

  ⊗ Operațiunea Secții Fără Membri, pusă abil în scenă de PSD și aliații săi politici pentru a submina votul din diaspora, demonstrează încă o dată necesitatea absolută a introducerii votului prin corespondență și / sau electronic. Nici măcar Guvernul Dacian Cioloș n-a reușit însă să se achite de această promisiune în 2016, deși alianța USR-PLUS beneficiază în mod covârșitor de sprijinul electoral al românilor din străinătate.”
  https://www.g4media.ro/cum-au-sabotat-psd-si-udmr-alegerile-din-diaspora-desi-desemnasera-reprezentanti-in-sectiile-de-votare-din-afara-tarii-nu-i-au-mai-trimis-la-fata-locului-ceea-ce-a-ingreunat-procesul-de-votare-si-a.html

 4. D-le prim-ministru, mai încet cu pianul pe scări. Nu cădeți în capcana vorbitului fără rost; după atîta amar de vreme de gargară pesedistă așteptăm de la d-stră să ne dați informații susținute de date concrete, să identificați cauze și vinovați și să avansați soluții.

 5. :)) Orban se crede încă în opoziție, nu la guvernare … alții sunt de vină.

 6. Orban … Ce ati pazit ?

  • Postak pesedist,oamenii vostri ,hotii,sunt sefi la AEP si BEC,te faci ca nu stii,diversionistule?Nu se pot demite decat cu aprobarea sparlamentului!

 7. Domnule Orban, desfintat legea asta tampita cu decontizarea cheltuielior de campanie electorala,
  cu 3 % din scorul de voturi de 10 milioane euro. De asemenea trebuie evitata pentru todeauna porcariile facute cu semnaturile trucate de 200 de mii. Trebuie gandita o lege inteligenta si transparenta pentru toata lumea.Asa vedem tot felul de escroci ( Cumpanasu), in care singurul scop este de a incasa acesti bani.Este inacceptabil pentru toti cetatenii romaniei.

  • Legea asta diversionista a fost votata de sparlament la ordinul lui iliescu-criminalul ,deci doar parlamentul o poate anula!Daca in 2016 ieseau la vot masiv si in strainatate ca acum,aveam in sfarsit in parlament o majoritate democratica care anula toate legile antidemocratice de pana acum! De acum incolo, sa speram ,incetul cu incetul ,de la guvern schimbat ,pana la parlament democratic,sa mai avem putina rabdare!

 8. Veorico, hai inapoi.
  Astia sunt de-a dreptul sumbri.
  Cine ne mai face sa radem.
  Cine ne mai zice he-he si make a photo.
  Si orice om ii e firca si tara impotriva romanilor.
  Veoricooooo, te dusesi si nu apucasi sa vezi metrouuu’, Veoricoooo….

  • Dar isi pune postacii sa raga pe aici ca PNL=PSD,ca asa e trendul…si ordinul ,sa posteze la deruta,ca poate sunt multi aiuriti care sa-i creada ca sunt useristi!