G4Media.ro

Premierul Kiril Petkov: „Bulgaria condamnă decizia preşedintelui rusde a recunoaşte regiunile Doneţk…

Sursa foto: Bulgarian Government (gov.bg)

Premierul Kiril Petkov: „Bulgaria condamnă decizia preşedintelui rusde a recunoaşte regiunile Doneţk şi Lugansk” / „Susţinem integritatea teritorială a Ucrainei” / „Dreptul internaţional trebuie respectat”

Bulgaria a condamnat marţi recunoaşterea de către Rusia a independenţei regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei şi a declarat că va continua să sprijine integritatea teritorială a Ucrainei, potrivit EFE, citată de Agerpres.

‘Bulgaria condamnă decizia preşedintelui rus (Vladimir Putin) de a recunoaşte regiunile Doneţk şi Lugansk ca (entităţi) independente’, a scris premierul bulgar Kiril Petkov într-un tweet.

‘Susţinem integritatea teritorială a Ucrainei în frontierele sale recunoscute la nivel internaţional. Dreptul internaţional trebuie respectat şi vom continua în Uniunea Europeană să vorbim în apărarea acestuia pe o singură voce’, a subliniat Kiril Petkov.

Şefa diplomaţiei bulgare Teodora Ghenciovska a menţionat şi ea că recunoaşterea ‘republicilor separatiste reprezintă o încălcare gravă a dreptului internaţional şi subminează securitatea europeană’.

Până şi preşedintele bulgar Rumen Radev, considerat un politician cu simpatii proruse, a respins marţi demersul liderului rus Vladimir Putin, care – după ce a recunoscut regiunile separatiste ucrainene ca republici independente – a anunţat că va trimite trupe ruse în Donbas.

‘Recunoaşterea aşa-ziselor Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Lugansk de către Federaţia Rusă anulează eforturile de detensionare a conflictului din Ucraina şi amplifică tensiunile în întreaga regiune’, a scris şeful statului bulgar pe contul său de Twitter.

‘O soluţie sustenabilă la această criză nu poate fi găsită în încălcarea dreptului internaţional şi în recurgerea la forţa militară’, a mai afirmat el.

Sursa foto: Bulgarian Government (gov.bg)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...