G4Media.ro

Premierul Ciucă s-a întâlnit la Abu Dhabi cu președintele Emiratelor Arabe Unite/…

Premierul Ciucă s-a întâlnit la Abu Dhabi cu președintele Emiratelor Arabe Unite/ Discuții despre aprovizionarea cu petrol și gaze/ Din delegația română au făcut parte și miniștrii Transporturilor, Energiei și Agriculturii

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, preşedintele Emiratelor Arabe Unite (EAU), cu care a discutat despre diversificarea resurselor de aprovizionare cu petrol şi gaze, în contextul situaţiei tensionate din regiunea Mării Negre, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Guvern, prim-ministrul Nicolae Ciucă a efectuat, pe 20 şi 21 iunie, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, ocazie cu care a avut o întrevedere, la Abu Dhabi, cu şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, preşedintele EAU, şi cu şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi prim-ministrul EAU.

Discuţiile au vizat dezvoltarea şi consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, economic şi sectorial între cele două state. În cadrul întrevederii, au fost abordate teme importante şi prioritare pentru Emiratele Arabe Unite şi pentru România, precum şi subiecte de interes regional şi internaţional, precizează sursa citată.

Principalele teme au vizat proiecte în domeniul energiei, infrastructurii portuare, agriculturii şi IT.

După cum se arată în comunicat, dialogul a stabilit „reperele concrete” pentru soluţii privind diversificarea resurselor de aprovizionare cu petrol şi gaze, în contextul situaţiei tensionate din regiunea Mării Negre şi al embargoului european faţă de livrările ruseşti de petrol şi produse petroliere. Totodată, au fost abordate şi oportunităţile de investiţii în România în domeniul energiei regenerabile, atât off-shore, cât şi on-shore.

Vizita a precedat cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite care are loc în perioada 21-22 iunie.

Din delegaţia oficială care l-a însoţit pe premierul Nicolae Ciucă în Emiratele Arabe Unite au făcut parte Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Virgil Popescu, ministrul Energiei, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, reprezentanţii Cancelariei Prim-ministrului, Paula Cristea, director, Cabinetul prim-ministrului, Iulian Chifu, consilier de stat, şi Dan Carbunaru, secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului.

sursa foto: Guvernul Romaniei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Au facut schimb de capre. Din partea noastra le-a dat pe dancila, olguta, duamna firea si gorghiu. E drept, sunt cu raie dar macar am scapat de ele.

    • 78% din consumul de petrol al romaniei provine din import>>george becali-benzina 500.000-50 lei.,
      70% din produsele alimentare de bază provin din import varujan vosganian-multa apa.detoxifiant tine si de foame.bagati plinul plin cu ochi/\

  2. Deplasări inutile pentru ca nu se așteaptă nimeni la nimic de la cei mai impotenți miniștrii ai Guvernului Ro!

  3. nu prea inteleg cum naiba e asta presedintele emiratelor arabe unite – care e o monarhie … si cum a ajuns presedinte, ca in emirate nu sunt alegeri directe, ci numiri ale consiliului federal? poate mai corect ar fi formula de ”sef al statului”? (in araba ei nu au cuvantul PRESEDINTE si ii spun sefului statului RAIS – adica sef)

    • Nu au văzut acolo că roșiile lor,plantate in nisip,sunt mai ieftine că la noi?și pâinea la fel?