G4Media.ro

Premierul Ciucă, mesaj de ziua forțelor terestre române: Oriunde, oricând, la datorie!

Premierul Ciucă, mesaj de ziua forțelor terestre române: Oriunde, oricând, la datorie!

Premierul Nicolae Ciucă, general în rezervă, a transmis luni un mesaj de ziua forțelor terestre române în care îi felicită pe militari pentru actvitatea din țară și din teatrele de operațiuni externe.

Ciucă a declarat că, în contextul războiului din Ucraina, e nevoie de creșterea cheltuielilor de securitate la 2,5% din PIB.

Mesajul integral al premierului:

“Forțele Terestre Române sunt sărbătorite în fiecare an în ziua în care îl prăznuim pe ocrotitorul acestora, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință.
Militarii Forțelor Terestre, cei care compun cea mai numeroasă categorie de forțe a Armatei României, au fost întotdeauna la datorie, au răspuns întotdeauna prezent atunci când au fost chemați, oricare a fost misiunea pe care au avut-o de îndeplinit, fie aceasta pe teritoriul național sau în teatrele de operații externe. S-au străduit permanent să se ridice deasupra cerințelor și așteptărilor și să demonstreze profesionalism și dăruire.
Forțele Terestre au fost permanent o referință atât pentru celelalte categorii de forțe, dar și pentru națiune. La ceas de sărbătoare, onorăm sacrificiul militarilor care s-au jertfit în luptele împotriva celor care au atentat la independența României și îi punem la loc de cinste pe toți eroii căzuți la datorie în teatrele de operații din Europa, Africa sau Asia. De asemenea, le arătăm recunoștință tuturor celor care au participat la exerciții și misiuni pe teritoriul țării noastre sau dincolo de frontiere și care au contribuit la îmbunătățirea imaginii foarte bune de care se bucură România printre aliați și parteneri.
În contextul agresiunii militare ruse din Ucraina, rolul și locul securității naționale au intrat din nou în atenția publică. O apărare robustă nu se poate realiza decât cu militari foarte bine instruiți, dar și cu echipamente performante. Creșterea la 2,5% a bugetului Ministerului Apărării Naționale reprezintă, pentru militari, mai multă instruire, înzestrare mai bună și o logistică superioară, iar pentru români însemnă mai multă siguranță.
La ceas aniversar, vă felicit, dragi militari din Forțele Terestre pentru modul în care ați dus la îndeplinire toate misiunile încredințate, vă urez sănătate și împliniri în plan personal și profesional.
Oriunde, oricând, la datorie! ”

sursa foto: Inquam Photos/ Cristian Strelic

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Bravo, ca doar tara asta nu se fura singura.

 2. Oriunde, oricand, Aro

 3. Nu există dovezi că Ciucă ar fi condus vreodată trupe. Există dovezi că a plagiat ca să devină general.

 4. Daca de unii neinarmati nu ne puteti apara, suspectez ca piticul cracanat e terminat!

 5. intodeauna la datorie la popota la sala de mese la cort dupa o desfatare culinara ca in iraq si afganistan sa nu transpire micul si berea prin pori
  generalii de carton transpira doar dupa ce dau batalii care se terminasera cu o saptamana inainte-one week before
  ps.
  Sf Gheorghe a fost pe 23

 6. Oricand oriunde sa vina pensia speciala si pentru Ciuca si pentru nevasta iar apoi sa se cumuleze cu salariul
  Sa traiti bineeeee !!!!

  • Unde este legea interzicerii cumulului pensiei de la stat cu salariul tot de la stat? Niște mizerii.

 7. un adevarat groh groh groh general 5 stele plagiate, barbat mare, si-a pus oamenii sa compromita o femeie ,marca romanica normala, ma rog sa nu intram in vreun razboi, ca ne-am face mai de ras decat rusii cu ce dotari jalnice avem, si ce coruptie e … profesionisti doar pe timp de pace

 8. Oriunde, oricând ….și la casierie și la popotă și la secretariatul universității pentru diplome de doctorat și la ceremoniile de acordare de medalii….oriunde ,oricând…

 9. Nu pricep de ce îl criticați pe dl Ciucă.
  Într-o țară bananieră ei conduc.
  Pana acum a condus Arafat.
  La colonika ordinul se execută.

 10. Mesajul ăsta nu e plagiat ? Știe Ciucanezul să scrie așa? Nu cred…

 11. Parca e un film de comedie, acest domn e foarte comic.

 12. la datorie inseamna defapt „la pensii speciale inainte la razboi inapoi”. maCiuca plagiator dovedit este un las si singurul prim ministru din UE care n-a fost la Kiev alaturi de alt las Yok-hannis!

 13. Ce nu intelegeti?pentru prosti nu sunt bani!bani sunt pentru magistrati-20 la suta,pentru politicieni-pnrr,la magistrati urmeaza sa le platim ratele la vile!curand o sa le duceti si copilele,ca in feudalism!taceti si indurati ca vitele in grajd!va meritati soarta!curand cainele,pisica si sobolanul vor deveni raritati!

 14. Imi aduc aminte de o declaratie de presa a penelistilor, in care generalul nostru abia putea sa respire dupa ce a urcat niste scari.

 15. Ciuca e Veorica Dancila in varianta masculina, desi, parca, Veo citea mai bine de pe foiaie.

 16. Il vrem pe Ciuca la Kiev, sa mearga acolo sa arate cat de general e si sa il isi ia si Dulapul cu el ca doar de aia au fost pusi in functie.
  Politicienii romani sunt niste fricosi. Incep sa imi dau seama ce fel de operatiuni dirija Ciuca prin Afganistan si Kosovo.
  Deh asta (nu) am votat, asta avem…

 17. Ce au sărit de buci în sus trolii rusnaci și lingăii lor psd, aur și usr… Ce mah, nu va convine meniul? Va face ciucă greață? Luați ma cu muștar, va plăcea mai mult ponta, căcărau , dancila???. Mai nou, șoșoacă , simion și târziu??? Hai bă, lăsați-ne!

  • Nu știu cui face greață, posibil sa aibă și efectul asta. Ce e sigur e ca nu poate fi luat in serios.

 18. Premierul Ciucă, mesaj de ziua forțelor terestre române: Oriunde, oricând, pe datorie!