G4Media.ro

Premierul Ciucă, întâlnire cu premierul Republicii Moldova: România va continua să acorde…

sursa foto: Captura video

Premierul Ciucă, întâlnire cu premierul Republicii Moldova: România va continua să acorde sprijin Moldovei pe mai multe planuri – energetic, economic, pentru gestionarea crizei umanitare, dar și pentru a parcurge drumul pro-european pe care s-a angajat

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, s-a întâlnit marți după-masă, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă, în contextul sprijinului energetic semnificativ acordat de România.

Natalia Gavrilița a prezentat pe larg situația pentru fiecare categorie de produs energetic, mulțumind României pentru sprijinul în ceea ce privește furnizarea de curent electric – 90% din consum – gaz natural, păcură și lemn de foc.
Cei doi premieri au analizat ce alte măsuri pot fi luate în continuare de către partea română pentru a sprijini trecerea cu bine a cetățenilor Republicii Moldova peste sezonul de iarnă.

Premierul Ciucă a transmis că discuția avută cu omoloaga Natalia Gavriliță a vizat situația energetică, economică și de securitate a Republicii Moldova. Cei doi premieri au analizat situația energetică și efortul financiar necesar pentru menținerea costurilor de asigurare a energiei, la un nivel sustenabil, pentru Republica Moldova.

„România va continua să acorde sprijin Republicii Moldova pe mai multe planuri – energetic, economic, pentru gestionarea crizei umanitare, dar și pentru a parcurge drumul pro-european pe care s-a angajat. Stabilitatea și prosperitatea Republicii Moldova sunt strâns legate de speranța oferită de angajamentul proeuropean al autorităților și al cetățenilor”, a transmis premierul Ciucă.

Republica Moldova face eforturi deosebite pentru a se descurca în condițiile crizelor suprapuse cu care se confruntă.

Atacurile ruse împotriva infrastructurii energetice ucrainene au determinat întreruperi de curent electric de până la 24 de ore în unele localități, din cauza debalansării sistemului comun în care sunt incluse cele două state. În același timp, Republica Moldova nu mai poate beneficia de electricitatea care venea din Ucraina, din cauza războiului de agresiune al Rusiei. În consecință, Republica Moldova se confruntă cu creșteri substanțiale la prețul gazelor și al curentului electric.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Si Moldova ce face?!!! Sta si nu mișcă nimic pentru România,nici o recunoaștere,pacat ! Le dăruim enorm din avutul nostru si cei mai multi dintre ei ,rusofoni poate nici macar nu apreciază. Nu sunt capabili ,nu se inteleg in Parlamentul lor sa recunoască frumoasa limba romana pe care o vorbesc. E rușinos ca nu stiu macar ca vorbesc romana su nu moldoveneasca cum zic ei,care in fapt nu este o limba. Iar cei tineri au tot oprobiul pentru Ro . Il vad pe un Ion care călătorește si face filme (slăbuțe) prin călătorii si se lauda atâta ca el e doar moldovean. Ma gândeam : oare din ce familie descinde oare?!!!cat patriotism are in el? !! Asa ca pentru cei msi multi,dar nu penttu toti ,noi România -care împrumutam la greu si prntru alții suntem doar o vaca de muls . Pacat ca ne irosim atât!

  2. Stop risipei banilor românilor! Moldovenii profită doar de noi și nu doresc Unirea cu România. Cel mai bine ar trebui investiți în Moldova noastră, în județele de graniță. E cazul să vadă și Chișinăul că nu suntem proști…

  3. Nesimtiul vrea sa le dea moldovenilor , pensia lui speciala ?