G4Media.ro

Premierul Ciucă, de Ziua Culturii Naţionale: Personalitatea culturală românească este demnă de…

Premierul Ciucă, de Ziua Culturii Naţionale: Personalitatea culturală românească este demnă de a sta fără complexe alături de marile culturi. Identitatea naţională şi-a câştigat locul cuvenit în lume

Personalitatea culturală românească este demnă de a sta fără complexe alături de marile culturi, iar identitatea naţională şi-a câştigat locul cuvenit în lume, afirmă premierul Nicolae Ciucă în mesajul transmis sâmbătă de Ziua Culturii Naţionale.

„De mai bine de un deceniu, România îşi sărbătoreşte Cultura Naţională pe 15 ianuarie, ziua de naştere a celui mai mare poet pe care ţara noastră l-a dat culturii universale, în semn de apreciere pentru valoarea operei şi pentru prestigiul pe care ni l-a adus pe plan internaţional. Este o zi în care ne exprimăm respectul pentru toţi creatorii care au contribuit la istoria culturii române, pentru toţi artiştii români contemporani şi, în egală măsură, pentru toţi iubitorii de cultură, graţie cărora aceasta a putut să se păstreze în memorie şi să se perpetueze”, declară premierul.

Potrivit acestuia, astăzi, România se poate mândri cu nume şi opere sonore în patrimoniul cultural universal, în variate sfere ale manifestării artistice, literatură, sculptură, arhitectură, muzică sau teatru, inclusiv cu situri culturale introduse în Patrimoniul mondial UNESCO şi elemente aflate pe Lista Patrimoniului Imaterial.

”Acest fapt este dovada că personalitatea culturală românească este demnă de a sta fără complexe alături de marile culturi, că identitatea naţională şi-a câştigat locul cuvenit în lume. Ziua Culturii Naţionale ne reaminteşte cine suntem. Gândurile, trăirile, credinţele, visurile noastre şi lumea noastră interioară au fost şi sunt transpuse prin oamenii de talent ai acestei ţări”, a adăugat şeful Guvernului.

El reaminteşte că artiştii au fost afectaţi în timpul pandemiei, din cauza restricţiilor impuse pentru protejarea sănătăţii publice.

”Din păcate, multe categorii de artişti au fost afectate în timpul pandemiei, din cauza restricţiilor pentru protejarea sănătăţii publice. Instituţiile statului au făcut eforturi să ajute, dar a fost şi este în continuare nevoie şi de mobilizarea iubitorilor de cultură, care să ajute creatorii să revină la o viaţă şi activitate cât mai apropiate de condiţiile anterioare pandemiei. Artistul trebuie să poată trăi din arta sa. De asemenea, cred că e important ca familia, şcoala şi societatea să încurajeze copiii şi tinerii cu înclinaţii artistice, pentru ca ţara noastră să aibă un viitor cultural. Un sincer omagiu creatorilor români din toate timpurile, multă inspiraţie artiştilor noştri contemporani şi mult succes tuturor celor care aspiră la o carieră artistică! La mulţi ani, dragii noştri, şi să aveţi un an cum vă doriţi!”, şi-a încheiat premierul mesajul de Ziua Culturii Naţionale, comform Agerpres.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Asta a fost discurs la noua editie de la Cantarea Romaniei? Patriotismul se arata prin fapte, respectiv prin munca pentru dezvoltarea Romaniei, destructurarea mafiilor din politica si justitie, cresterea nivelului de trai si trasformarea Romaniei intr-o tara din care sa nu mai plece milioane de romani. Nu discursuri sforaitoare si in rest nimic.

  • @G4media – o rugaminte.

   Combinati mesajele catre tara de la presedinte + premier intr-un singur articol.
   Pierdem mai putin timp , mai comparam si noi limbile de lemn.

  • La ce refera, in limbaj militar codificat, „personalitate culturala româneascā” si care este modul de organizare a identitatilor nationale?

   Ca sa intelegem daca ceea ce zice intâiul ministru are vreo referinta sau doar ii place mult cuvintele … 💡

 2. mai un pic și sforăi

 3. Intr-o societate fara sperante, sufocata si terorizata de corupti, hoti, interlopi, huligani-nu mai exista cultura.
  Ati cultivat incompetenta, impostura, analfabetismul, tupeul maxim – asta este „cultura” la romani.

 4. Căcatul politic a desființat TVR Cultural.

 5. La fel și cercetarea românească în domeniul virusologiei și bigpharma, șoșocii români sunt pe cele mai înalte culmi.

  • Da, de la digitalizarea stilului de viata, ai indicatorilor de sanatate…..etc, imcrpand de la CNP si apoi intercpnectarea polorilor de clouduri guvernamentale. E bine?

 6. Bine,Cică,meri de te culcă acum. Vise plăcute cu certificatul nazist!

 7. blestemati: veorica, ciuciu, catu, cinca, gaita, etc, etc. Are scoala din Baneasa numai si numai academicieni!
  Oamenii cinstiti, scoliti si muncitori, trebuie sa emigreze in patru zari, sa lase nehalitii astia la butoane. Grele si apasatoare vremuri am ajuns…

 8. A vorbit gogosarul desertului!

 9. E ciuca al nostru baaaaaa! :)))))

 10. De-atata preocupare pentru ea, personalitatea culturala romaneasca se reduce, pas cu pas, la sosocari.

 11. Bla, bla, bla… aceleasi vorbe goale, precum dl Haos!

 12. Apevistul politruc, fara scoala civila! Nu intra pe nicaieri in civilie!

 13. Care cultura ? datu cu paru in cap ?

 14. Ziua Culturii ne amintește că…astăzi, de fapt, ființele șterse, secaturilor morale, inculții și bufonii sunt la putere și rostesc, de Ziua lui Eminescu, „cuvinte goale ce din coada suna”.

 15. Bă …!
  In loc sa va preocupe marile probleme cu care se confruntă norodul , voi neisprăviților deviați discuția . Lasati-i pe alti sa o facă , care știu cu ce se mănâncă cultura și voi ocupati-va de problemele pentru care primiti simbrie și pensii speciale .

 16. 7000 euro prin cumul pensie salariu, ambele la stat, si tu ai tupeu sa mai apari la ziar!

  Marsh de aci, oltean smenar ce esti!

 17. Identitatea nationala va fi inghitita in scurt timp de valori si bombardieri care asalteaza societatea umilita si stresata de boala si saracie daca nu luati masuri ferme clare si precise care sa ii opreasca!daca nu voi o sa ii opreasca societatea,intr-un final!dar si pe voi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.