G4Media.ro

Premierul Ciucă afirmă că susține creșterea pensiilor cu 15% și un salariu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Ciucă afirmă că susține creșterea pensiilor cu 15% și un salariu minim de 3.000 de lei, dar totul trebuie analizat în perspectiva bugetului pentru 2023

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la Bruxelles, că susține creșterea pensiilor cu 15% și majorarea salariului minim la 3.000 de lei, începând cu 1 ianuarie 2023, dar toate aceste măsuri trebuie analizate în perspectiva modului în care va arăta bugetul pentru anul viitor.

„Avem pe masă o decizie a Comisiei prin care 10% din fondurile coeziune din cadrul 2014 – 2020 pot fi folosite astfel încât să se combată sărăcia energetică, să fie sprijinite persoanele vulnerabile, să fie sprijinite IMM-urile, să se asigure locuri – muncă.

Avem nevoie ca pe baza bugetului și a fondurilor UE să facem modificările necesare pentru a vedea cum putem sprijini bugetul cu acești bani, ce bani ne rămân pentru a putea să ne ducem în creșterea pensiilor cu 15%, dacă se poate cu mai mult de 15%, și cu salariului minim la 3.000 de lei”, a spus acesta.

„Este o cifră pe care am discutat-o și o susțin cu toată puterea mea, dar avem nevoie de concretețea bugetului pe masă”, a spus Ciucă.

Însă pentru realizarea acestui lucru „trebuie să avem cifre concrete legate de proiecția bugetului și să identificăm foarte clar și transparent care e bugetul din care putem face aceste măriri de pensii și salarii”, a continuat acesta, reafirmând că „nu putem lăsa cetățenii și pensionarii să resimtă povara a tot ce înseamnă efectele creșterii inflației”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pt pensii speciale ai buget bolovane? Pt creșterea cu 20% la primari ai buget? Pt 600 bmw-ri și elicoptere ai buget? Pt sinecuri de mii de euro la clientela politică plasată în posturi la stat ai buget? Pt bani la partide risipiți pe cumpărarea presei ai bani bolovane?

  2. Aaa, acum trebuie analizat bugetul! Cand au vrut sa-si creasca salariile de parlamentari nesimtiti nu s-a mai analizat nimic.
    De o luna se tot balbaie cu „trebuie analizat, vom avea o discutie in coalitie, o sa facem si sa o dregem”. Cam atat reusesc sa articuleze de fiecare data, indiferent de subiect.

  3. Pentru că suntem obligați de Constituție să asigurăm un nivel de trai decent tuturor cetățenilor am hotărât ca bugetul de stat pentru 2023 să fie construit având ca prioritate aducerea venitului minim la valoarea coșului de trai decent indiferent de mediul public sau privat. Pentru veniturile care depășesc de cel puțin două ori valoarea coșului minim nu se va aplica nici o creștere, iar pentru veniturile de până la de două ori valoarea coșului de trai decent se va aplica o majorare în sumă fixă egală cu valoarea de depreciere a coșului de trai decent cauzată de inflație. Pentru mediul privat creșterea veniturilor se va asigura prin aplicarea unor facilități fiscale și micșorarea valorii taxelor pe muncă. Acesta trebuie să fie răspunsul unui premier cu adevărat responsabil și aflat în slujba poporului.