G4Media.ro

Cîțu, despre raportul Departamentului de Stat privind traficul de persoane: După eforturile…

Cîțu, despre raportul Departamentului de Stat privind traficul de persoane: După eforturile Guvernului de anul precedent, România se menține pe lista de supraveghere la nivel 2/ Mă voi asigura că sincopele existente sunt rezolvate în cel mai scurt timp și eficient mod

Florin Cîțu spune că problema traficului de persoane în România este o prioritate pentru Guvern și că se va asigura că sincopele existente sunt rezolvate în cel mai scurt timp și eficient mod. Reacția premierului României vine după publicarea Raportului Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane pe anul 2021.

Conform raportului, România nu îndeplinește standardele minime de eliminare a traficului de persoane dar face eforturi semnificative.

Totuși, pentru că România a dedicat resurse suficiente pentru un plan care, dacă ar fi implementat, ar constitui un efort semnificativ pentru lupta împotriva traficului de persoane, țara noastră a primit o derogare pentru a nu trece la nivelul 3, printre țările cu cel mai mare trafic de persoane din lume.

Astfel, România rămâne pentru al treilea an consecutiv pe lista de supraveghere la nivelul 2, în țara noastră fenomenul traficului de persoane fiind cel mai accentuat din Europa, comparabil doar cu situația din Irlanda sau Belarus.

Postarea integrală a premierului Florin Cîțu despre raportul Departamentului de Stat privind traficul de persoane:

„Departamentul de Stat al SUA a lansat în cursul zilei de ieri Raportul privind Traficul de Persoane pe anul 2021. După eforturile Guvernului de anul precedent, alături de societatea civilă, România rămâne pe Tier 2 Watch List. Adică se menține pe lista de supraveghere la nivel 2.

Problema traficului de persoane este o prioritate pentru Guvern. Avem soluții pe care le vom urmări și coordona integrat de la nivelul Cancelariei. Mă voi asigura că sincopele existente sunt rezolvate în cel mai scurt timp și eficient mod.

Vreau să le transmit tuturor românilor, dar și specialiștilor, că nicio suspiciune de exploatare nu trebuie ignorată și trebuie tratată cu maximă seriozitate.

Traficul de persoane și exploatarea trebuie combătute în România. Este nevoie de un efort integrat din partea tuturor instituțiilor. Trebuie să ne asigurăm că nicio persoană vulnerabilă nu mai devine victimă”.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Care este planul de combatere?
  Cand sa revenim pentru niste rezultate concrete?

 2. Poate ne spune cum rezolva traficul de persoane mai bine zis traficul de prostituate , cu ajutorul lui Bode ????

 3. Amintiti-va de dosarul Tandarei. Va combate doar pe hartie, in realitate nu au curajul sa se ia de traficanti. Si oricum, justitia este pregatita sa-i scape. Romania – sursa de carne vie.

 4. Eu am ajuns la concluzia că domnul Citu este mitoman.
  Pentru cine nu știe, un mitoman îmbină intr-un discurs realitatea cu ficțiunea, atribuindu-și sieși multe caracteristici pozitive cu scopul de a ieși în evidență.

 5. Premieru Câți : vom face , vom drege .
  Realitatea : Premieru vorbe n limba de lemn. Nimeni nu va face nimic, își vor încasa salariile și pensiile speciale

  Eu chiar voi face ceva. Nu mai votez PNL PSD UDMR AUR și alte partide (grupări infracționale) . As vrea sa plec din Romania, dar nu pot sunt bătrân și prost. Dar o sa mi educ copiii că să poată pleca. Chiar daca educația e o gluma in Romania. Că orice

 6. Nu te „asigura”, rezolvă-le, pentru aceasta ai fost „ales” premier de către popor.

 7. Cum dracu vine asta ai trecut pe tier 3 dar iti dam derogare ca sa te trecem la border wl tier 2, asta suna a ceausism! A facut Catzu efeorturi asa imense ca i au dat derogare americanii el trecand deja la tier 3 de la el incoace si l au pus la misto wl tier 2! Te doare capul!

 8. esti un caraghios penibil

 9. meritocratie si fara compromisuri nu ?

 10. Acelasi limbaj de lemn, ca de-obicei. Nu exista zi in care sa nu dea o declaratie in care sa spuna NIMIC. E atat de dezagreabil ca aproape ca il intrece pe Ponta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.