G4Media.ro

Premierul britanic Boris Johnson a recunoscut că a primit o vacanță de…

Sursa foto: Twitter / UK House of Commons

Premierul britanic Boris Johnson a recunoscut că a primit o vacanță de lux gratuită în Marbella de la familia Goldsmith

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a recunoscut că a primit o vacanţă gratuită într-o vilă de lux din Marbella (Spania) ce are legătură cu Zac Goldsmith, fost membru al Parlamentului care a primit un titlu nobiliar din partea premierului şi permisiunea de a-şi continua munca în cadrul Guvernului, relatează The Guardian.

Cea mai recentă actualizare a registrului declaraţiilor de avere al Guvernului dezvăluie că sejurul de aproximativ o săptămână al lui Johnson pe proprietatea din Marbella, în luna octombrie, a fost finanţat de familia Goldsmith.

Nu este precizat cât a costat vacanţa, dar este posibil ca acest lucru să fie declarat separat, în declaraţia de avere a prim-ministrului. Proprietatea este listată online pentru închiriere, cu un preţ de până la 25.000 de lire sterline pe săptămână.

„Prim-ministrul are o prietenie personală îndelungată cu familia Goldsmith şi, în această calitate, în luna octombrie 2021, a stat într-o casă de vacanţă în sudul Spaniei, care i-a fost oferită gratuit de familia Goldsmith. Având în vedere că lordul Goldsmith este ministru al Coroanei, aranjamentul a fost declarat în conformitate”, se arată în registru.

Anterior, Johnson a refuzat să răspundă întrebărilor despre un posibil conflict de interese, având în vedere că i-a acordat titlu nobiliar lui Goldsmith, după ce a pierdut locul în Parlament în 2019, şi i-a permis să îşi păstreze slujba ca ministru al Mediului.

După vacanţă, The Guardian a dezvăluit documente care indică faptul că vila familiei Goldsmith este deţinută de o structură opacă offshore cu sedii în mai multe paradisuri fiscale.

Johnson a plecat în vacanţă în timpul unei pauze neobişnuite a Parlamentului, după sezonul de conferinţe ale partidului, iar prim-ministrul a fost nevoit să îşi apere decizia de a călători în străinătate în timpul crizei combustibililor.

Sursa foto: Twitter/ UK House of Commons

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Dacă mai recunoaște că e și o rușine de premier, înseamnă că a trecut la next level…

  • poate pt engleji o fi un fel de Einstein – de’l iubesc – că doară ei l’au ales
   ..Buddha Columbus – who knows..

 2. Doamneeee….. cum au ajuns la conducere numai maimuțoi impostori și incompetenți?????😔😔 aceiași problema la nivel mondial…. din păcate pentru omenire😔

 3. Ce să aștepți de la maimuța asta galbenă? A câștigat alegerile cu camionul rușinei. Ăsta e Trump de Anglia.

 4. Beiii…coruptule, care esti tu corupt!
  Norocul tau ca ati iesit din ue ca altfel te baga scr-(oafa) nazista de codrula la buscarie!

 5. Neterminatii astia corupti din Vest mai tin si lectii de moralitate altora .

 6. unde e baroneasa nicholson sa ne certe

 7. cum sa nu faci conexiunea cu Brexitul

  UE nu permitea ca City sa fie loc de tranzactii financiare dubioase, asa ca *baietii* au pus de un Brexit

  au sacrificat o tara, au bagat o criza majora in tara ( conflictul nord irlandez sta sa se reia) ca *baietii* sa faca in continuare tranzactii dubioase!

  apropo, s-a aflat cine a bagat alea 8 milioande de dolari in campania lui Farage?