G4Media.ro

Premierul Benjamin Netanyahu: Începe o nouă eră în relaţiile dintre Israel şi…

Premierul Benjamin Netanyahu: Începe o nouă eră în relaţiile dintre Israel şi lumea arabă

În urma acordului semnat între Israel și Emiratele Arabe Unite – sub egida SUA – premierul Benjamin Netanyahu a transmis un mesaj prin care-și exprimă încrederea că se vor normaliza, în sfârșit, relațiile dintre statul evreu și lumea arabă.

Astăzi, începe o nouă eră în relaţiile dintre Israel şi lumea arabă”, a declarat joi seară premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Și președintele SUA, Donald Trump a transmis că este „un acord de pace istoric”, care va contribui la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre Israel și lumea arabă.

Printre altele, acordul prevede și un angajament din partea Israelului  de a  „amâna” planurile de anexare părţi din Cisiordania ocupată. Netanyahu a  indicat totuşi că nu a renunţat complet la această opţiune deja criticată de palestinieni şi de o parte a comunităţii internaţionale.

Înţelegerea face parte dintr-un acord mai amplu, în virtutea căruia autorităţile israeliene vor înceta anexarea teritoriilor palestiniene ocupate. Emiratele Arabe Unite e a treia ţară arabă care stabileşte relaţii diplomatice cu Israelul, după Egipt şi Iordania.

Sursa Foto: Facebook/Benjamin Netanyahu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Iranul e principala amenintare a Israelului si NATO, tara care alimenteaza gruparile teroriste, in special din Liban, Siria…si are legaturi stranse si cu Fratia Musulmana din Egipt etc…

  2. chestii de imagine. praf. sa mai ramana la putere. si el si trump.

  3. O mare minciuna ! Emiratele Arabe Unite nu reprezinta ,,Lumea Araba” !
    Cum nici Printul Mostenitor Salman – ,,Fierastrau” din Arabia Saudita nu reprezinta ,,Lumea Araba”.
    Indivizii astia sunt doar niste ,,monarhi de carton” asezati pe tronurile lor de catre Anglia si SUA dupa Primul Razboi Mondial si despre care in viitor nimeni nu o sa mai auda de ei !.

  4. De unde rezulta ca pericolul iranian e mai mare decat cel israelian pentru multe tari arabe. Majoritatea sunt sunite, doar iranul e siit, astfel ca sunitii prefera sa faca pace cu evreii, crestinii, budistii si orice alta religie, decat cu siitii, care sunt echivalentul ereticilor la crestini.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.