G4Media.ro

Premierul acuzat de plagiat și cu portofoliu gol la Educație din cauza…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul acuzat de plagiat și cu portofoliu gol la Educație din cauza plagiatului lui Cîmpeanu, Nicolae Ciucă publică un mesaj pentru deschiderea anului universitar: Standardele învățământului românesc să țină pasul cu vremurile

Acuzat de plagiat și de intervenții în justiție pentru a mușamaliza anchetarea propriului plagiat, premierul Nicolae Ciucă publică un mesaj astăzi, 3 octombrie, ziua care marchează începerea noului an universitar 2022-2023. Amintim că deschiderea universităților l-a prins pe premierul Ciucă fără un ministru plin la Educație, la 4 zile după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat în mijlocul unui scandal de plagiat. “Suntem în plin proces de transformare a sistemului românesc de învățământ, iar modificările pe care le aducem prin Legile educației naționale reflectă o viziune orientată spre viitor”, susține astăzi premierul Nicolae Ciucă.

„Deschiderea noului an universitar reprezintă pentru tinerii care pășesc pragul instituțiilor de învățământ superior o etapă nouă în formarea lor. Este important pentru ei să beneficieze de un nivel de studiu performant, așa cum universitățile românești au dovedit de-a lungul timpului că pot oferi”, susține Nicolae Ciucă, într-un mesaj emis de Executivul pe care îl conduce.

“Ceea ce ne dorim, la nivelul Guvernului, este ca standardele învățământului românesc să țină pasul cu vremurile și să vă ofere cunoașterea de care aveți nevoie pentru a reuși să vă puneți în valoare creativitatea, priceperea și ambițiile profesionale”, spune Ciucă.

De remarcat că premierul acuzat de plagiat, Nicolae Ciucă, nu are în agenda anunțată public, până la această oră, prezența la nicio universitate pentru a marca deschiderea anului universitar.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. România și-a distrus viitorul începând cu 2012 și PSD. Acum, PNL doar definitivează moartea țării. Plecați cât mai puteți.

 2. Curaj DNA ! E mult de muncă. Nu vă fie frică !

 3. Și dacă pleacă PNL avem alții mai buni? USR? Ceea ce-și doreșt G4M, ar fi și mai trist. Reforma morala ne privește pe toți, de la mic la mare.

  • USR e singurul partid cinstit din parlament. USR nu poate fi șantajat, ceea ce sperie slugile PSDNL, care nu înțeleg cum cineva poate refuza șpaga.

 4. General-păcălici. Asta o fi vrut sa ajungă când a zis că nu se bagă în politică dar totuși s-a băgat.

 5. Evident ca premierul plagiator Nicolae Ciuca nu si-a anuntat prezența la nicio universitate pentru a marca deschiderea anului universitar, nu are curajul sa participe la deschiderea Anului Universitar, la nici o Universitate!
  Prima intrebare pe care ar primi-o ar fi: „Dvs, cand va dati demisia, dle Premier plagiator Nicoae Ciuca”?!
  Sper ca jurnalistii sa-l bombardeze cu intrebarea pe dl prezident Haos care si-a anuntat participarea la deschiderea Anului Universitar… sper sa mearga la Spiru Haret, universitatea cea mai „performanta” in productia de Licente, Mastre si Doctorate pentru politrucii nostri analfabeti!!!

 6. Vorbe goale de la un plagiator….
  As fi crezut ce spune daca ar fi inceput asa: eu imi dau demisia din functia de premier si vreau ca viitorul Prermier si viitorul Ministru al Educatiei sa REUSEASCA ceea ce Romania are nevoie: O Lege a Educatiei care sa aiba participarea si acordul Expertilor in Stiintele Educatiei si al asociatiilor profesorilor, elevilor si parintilor si care sa SCHIMBE in bine Sistemul public de educatie „ajuns la minim”, cum a recunoscut chiar dl Campeanu!
  Cand vom avea un presedinte si un premier care vor CREDE ca Educatia e GARANTIA si CHEIA unei societati propesre, atunci vom vedea in Romania SCHIMBAREA mult visata…
  Ma tem ca va fi prea tarziu, ca Romania a pierdut ocazia de a REALIZA acest deziderat pe care de exemplu, China sau statele bogate in petrol din Golf l-au inteles si au investit masiv in EDUCATIE!
  Țara noastră rămâne insa la coada clasamentului in UE când vine vorba de finanțarea învățământului, ca procent din PIB: in 2021 sub 3% din PIB, in timp ce micuta Islanda aloca 7,1% din PIB!
  Nicio universitate din România nu se află în topurile internaționale care contează.
  Astfel, la fel ca și anul trecut, top 1000 QS World University Rankings 2023, nu include nicio prezență românească. Doar Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea din București au rămas în intervalul 1001 – 1200. Aceste 2 universități erau singurele rămase în top în 2020 și 2019, după ce, anterior, alte 3 universități – respectiv Universitatea ”Al.I.Cuza” din Iași, Universitatea Politehnica București și Universitatea de Vest figuraseră și ele.

  • esti vreun doctor docent de pui verdicte in scris cu referire la plagiat ?

  • ai ceva cunostiinte in domeniul militar de afirmi cu atita tarie existenta unui plagiat ?

  • Doamna lili,

   Cele mai influente si relevante 3 clasamente ale universităților la nivel mondial sunt:
   1. Times Higher Education (THE),
   2. Quacquarelli Symonds (QS) la care v-ați limitat dvs. și
   3. Shanghai Ranking Consultancy (Academic Ranking of World Universities; ARWU).

   Ca sa aduc puțin echilibru analizei dvs.:

   ▪️ In Times Higher Education World University Rankings 2022, prima universitate din România menționată in top este pe o poziție in intervalul 300–600 (este vorba de ASE Bucuresti).

   Bucharest University of Economic Studies:
   World University Rankings 2022: 500-601
   Impact rankings 2022: 300-401.

   Sursa: timeshighereducation.com/world-university-rankings/bucharest-university-economic-studies

  • Cel mai prestigios TOP al Universitatilor din lume e TOP 1000 QS World University Rankings si cuprinde Universitati de pestigiu din Marea Britanie, SUA…
   In TOPul pe 2023, in primele 10 pozitii sunt 5 Univ din SUA, 4 din UK si una din Elvetia, TOP 3 fiind:
   1. MIT(USA)
   2. .Cambridge(UK)
   3. Stanford(USA)

   Pun link separat, daca nu va trece postarea cu link-ul, gasesti usor, e pe eduped.ro!!!!

 7. Este vorba de standardele la plagiat?