G4Media.ro

Premierii Poloniei și Cehiei ar fi țipat la Viktor Orban în timpul…

sursa foto: Twitter / V4 PRESIDENCY

Premierii Poloniei și Cehiei ar fi țipat la Viktor Orban în timpul reuniunii Grupului de la Visegrád / În acest timp, premierul slovac Fico ar fi stat în tăcere

Donald Tusk și Petr Fiala ar fi țipat la Viktor Orban în cadrul reuniunii prim-miniștrilor din Grupul de la Visegrád, care a avut loc la Praga, la 27 februarie, conform unor surse cehe citate de vsquare.org: „A fost foarte sălbatică”, a spus una dintre surse.

Premierul ceh Petr Fiala precizase anterior că nicio reuniune nu va fi posibilă dacă Ungaria nu va aproba aderarea Suediei la NATO – ceea ce s-a întâmplat în cele din urmă, dar numai cu o zi înainte de reuniunea de la Praga.

După o lungă perioadă fără întâlniri la nivel de prim-ministru și după ce cooperarea de la Visegrád s-a deteriorat în mod deschis, prim-miniștrii au vrut să limpezească apele și să aibă o discuție nefiltrată – de aceea nu au lăsat niciun membru al personalului să li se alăture, potrivit surselor citate.

Au fost doar cei patru lideri în cameră, premierii Poloniei, Cehiei, Ungariei și Slovaciei, iar discuția lor a durat cu aproape o oră mai mult decât era programat. Premierul polonez Donald Tusk și cel ceh, Fiala, au pus la îndoială politica privind Rusia a premierului ungar Viktor Orbán, întrebându-l de ce încearcă să blocheze și să împiedice sprijinul UE pentru Ucraina.

Potrivit surselor vsquare.org, dezbaterea a fost atât de aprinsă încât au început să țipe unul la celălalt. Cu toate acestea, partea cea mai revelatoare a scenei a fost faptul că premierul slovac Robert Fico, care el însuși promovează aceleași discursuri antiucrainene și care pretinde că este vioara a doua a lui Orbán, a stat pur și simplu acolo în tăcere, în loc să încerce să îl ajute.

În cele din urmă, conferința de presă comună a trebuit să fie amânată, iar liderii țărilor din Grupul de la Visegrád au ieșit cu toții arătând vizibil tensionați, mai precizează sursa citată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Își consumă oamenii neuronii aiurea… Trebuiau să îl invite și pe Ciolacu, le dădea câte o limbă tovărășească la toți și ieșeau relaxați și “umani” din sală.