G4Media.ro

Pregătiri în Poiana Brașov pentru un nou sezon de schi: vremea rece…

Pregătiri în Poiana Brașov pentru un nou sezon de schi: vremea rece și primii fulgi de zăpadă anunță o iarnă timpurie / Accesul la cablu ar putea fi condiționat de certificatul verde

Miercuri a fulguit din nou pe Postăvaru, iar în Poiana Brașov pregătirile pentru noul sezon de iarnă sunt pe ultima sută de metri. Pe creste, stratul de zăpadă prevestește o iarnă timpurie, transmite Rador.

Pe domeniul schiabil Poiana Brașov se muncește pe tot parcursul anului, nu numai în sezonul rece, iar în această vară pârtiile au fost cosite, rigolele curățate și a fost făcută mentenanța la mașinile care pregătesc pârtiile.

„Până la acest moment am reușit să finalizăm lucrările de montare a sistemelor de protecție – plase de protecție, saltele. Am finalizat aproape în întregime revizia instalațiilor de produs zăpada artificială. Aceeași situație este și la mașinile de amenajat pârtia. Practic, undeva – cred eu – că nu mai târziu de 10 – 15 noiembrie vom fi pregătiți pentru ca sezonul de iarnă să poată să înceapă cu toate aceste lucrări finalizate. Lacul de acumulare este și el în proporție de 98-99% plin, iar în funcție de cum vor evolua prognozele meteo și temperaturile, să luăm decizia de pornire a instalațiilor de produs zăpada artificială”, a spus Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil.

În ceea ce privește restricțiile covid, Primăria ia în calcul ca acesul la instalațiile pe cablu să se facă numai cu prezentarea certificatului verde, dar încă nu a fost luată o decizie în acest sens.

„La sfârșitul acestei săptămâni, primarul Allen Coliban va avea o întâlnire cu reprezentanții hotelierilor din Poiana Brașov, cu cei care administrează transportul pe cablu și cei care gestionează activitatea de întreținere a pârtiilor. Vom încerca să identificăm acele soluții care permit desfășurarea acestui sezon în condiții optime, astfel încât să avem pârtiile deschise, să circule mijloacele de transport pe cablu, dar să reducem la minim riscul infectării cu covid. Deocamdată nu au fost stabilite măsurile restrictive pe care le vom impune pe domeniul schiabil, dar – în urma acestei discuții și în urma evoluției pe care o va avea rata incidenței la nivelul municipiului Brașov – vom adopta toate măsurile necesare”, a explicat purtătorul de cuvânt al primăriei, Sorin Toarcea.

Bineînțeles că toate celelalte restricții impuse anul trecut vor fi și ele în vigoare: capacitate redusă la instalații, distanțare și mască.

„De abia așteptăm să ajungem pe pârtie împreună cu familia și cei doi copii. Sezonul trecut am ieșit o singură dată, dar văd că anul acesta vremea pare să țină cu noi”, ne-a spus un amator al sporturilor de iarnă.

„Normal că mi-e dor să mergem la schi. În fiecare an abia aștept să vină zăpada. Ceai cu rom și frig și toți prietenii pe pârtie”, a adăugat o brașoveancă citată de Rador.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cum era aia ca certificatul verde va fi folosit doar pentru a usura calatoriile peste granite?
    In niciun caz nu va fi folosit pentru a avea acces la activitati zilnice, asa ceva ar insemna discriminare.
    governments -> *putting clown make-up*

  2. Mda, parca nu era restrictionat si pana acum de calitatea serviciilor si preturi. A, era sa uit de autostrazile de acces.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.