G4Media.ro

Prefectul de Timiș, nemulţumit că administraţia judeţeană nu a încheiat contracte de…

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Prefectul de Timiș, nemulţumit că administraţia judeţeană nu a încheiat contracte de deszăpezire: ”Dacă ninge la 1 noiembrie, noi ce facem?”

Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, s-a arătat nemulţumit că administraţia judeţeană încă nu are semnat contractul de deszăpezire pentru iarna care urmează, relatează Agenția de presă Rador.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Cristian Moş, a anunţat că o parte din contractele de deszăpezire a drumurilor judeţene au expirat anul trecut şi a demarat o nouă licitaţie pentru noul contract-cadru, în care au fost aduse unele modificări.

“Pe trei zone există un singur ofertant. Este zona I Jimbolia – Sânnicolau Mare – Dumbrăviţa – Pişchia – Dudeşti, unde avem trei ofertanţi. Toate contractele, din câte am înţeles, vor fi încheiate până pe 15 noiembrie. Cea mai rea situaţie ar fi dacă ar apărea o contestaţie pe zona I şi procedura ar putea fi încheiată spre finele lunii noiembrie”, a declarat Cristian Moş.

Prefectul a avertizat că desemnarea unui câștigător poate fi făcută abia la mijlocul lunii noiembrie.

“Trec peste întrebarea de bun simţ: dacă ninge la 1 noiembrie, noi ce facem? Şi mă gândesc că procesul de adjudecare prin licitaţie poate avea şi solicitări de clarificări sau contestaţii. Deci nu avem nicio garanţie că drumurile judeţene vor fi deszăpezite în perioada următoare, deşi se ştia de problemă de mai mulţi ani. Mă îngrijorează consecvenţa cu care actualul aparat al Consiliului Judeţean Timiş ratează orice proiect notabil. Şi aici mă pot referi şi la dezastrul de pe drumul judeţean Timişoara – Giarmata sau, de pildă, la faptul că angajaţii din Palatul Administrativ stau în frig, în timp ce prin birouri mişună instalatorii, pentru lucrarea de încălzire centrală care nici acum nu e gata”, a afirmat Mihai Ritivoiu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Încă un motiv pentru desființarea feudelor județene numite Consilii Județene care generează așa numiții „baroni locali”. Atribuțiile actuale ale CJ pot fi trecute, prin anularea art. 122 din Constituția României, la prefecturi și primării. Art 122 poate fi modificat în sensul următor: „Pentru buna administrare a proiectelor publice de interes regional guvernul, pentru proiecte interjudețene, și prefecturile, pentru proiecte județene, pot constitui structuri profesionale temporare ad-hoc orientate pe proiect.”

  2. doar la furat le e gindul; in Timisoara ninsorile sint „decit” o gluma; ceea ce se cheama ninsoare in alte zone ale tarii, in timisoara se intimpla o data la 30-40 de ani.

  3. Daca ninge de vina e Fritz ala de la USR…