G4Media.ro

Prefectul Capitalei: La acest moment nu suntem în situația de a discuta…

Prefectul Capitalei: La acest moment nu suntem în situația de a discuta despre carantinarea Bucureștiului / Ce măsuri vor fi luate pentru a fi evitate aglomerările în supermarketuri și mall-uri în perioada sărbătorilor

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat că la acest moment nu suntem în situația de a discuta despre carantinarea Bucureștiului. Rata de infectare în București a ajuns la 7,04 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, plasând Capitala pe primul loc în țară, potrivit datelor prezentate vineri de Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai relevante declarații făcute de Traian Berbeceanu:

  • La acest moment nu se au în vedere alte măsuri, dar în mod categoric vom intensifica controlalele și vom supraveghea modul în care sunt respectate măsurile.
  • Da, au existat astfel de solicitări (mărirea programului magazinelor de la 21 la 23), programul de funcționare a magazinelor e reglementat normativ prin HG, astfel că noi ca și comitet municipal nu putem interveni peste. Există și restricția de cicrculație pentru 23.
  • Am rugat să transmită cererea la CNSU, aceștia vor analiza cererea și vor propune măsuri.
  • S-a discutat cu reprezentanții supermarketurilor, sunt dispuși să permită intrarea în magazin a unui  anumit număr de oameni pentru a nu se produce aglomerări, la fel în mall-uri. Practic, vor limita numărul de clienți care vor intra în mall sau supermarket la suprafața magazinului.
  • O eventuală carantinare se ia în funcție de mai mulți indicatori, la acest moment nu suntm în situația de a discuta despre această măsură. Dacă vom ajunge să discutăm o asemenea măsură, vom lua și această măsură. Sunt mulți indicatori de care INSP și DSP țin cont când propun o asemenea măsură.

Și primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri că o carantinare a Municipiului Bucureşti nu este luată în calcul în acest moment.

„Carantinarea nu este o ipoteză pe care să o luăm în calcul în acest moment”, a arătat edilul general, în cadrul unei declaraţii susţinute la sediul Guvernului.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu