G4Media.ro

Predoiu: Secția Specială a fost compromisă prin însăși actul de înființare/ I…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Predoiu: Secția Specială a fost compromisă prin însăși actul de înființare/ I s-a stabilit o competență care practic paralizează activitatea ei

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a fost compromisă prin însuşi actul de înfiinţare, a afirmat, duminică seara, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

„Această secţie a fost compromisă prin însuşi actul de înfiinţare. Textele de lege care o organizează au fost compromise din start, i-au stabilit o competenţă care, practic, paralizează activitatea ei. Nu funcţionează cu o astfel de competenţă alocată strict magistraţilor în care să se investigheze orice faptă comisă de magistraţi – corupţie sau necorupţie – de această secţie cu 15 procurori. Nu mai spun portiţa care s-a deschis şi prin care acum se pot tergiversa o serie de cauze prin simple plângeri împotriva magistraţilor, cauze care sunt în diverse locuri din ţară unde secţia nu poate să ajungă”, a declarat Predoiu, la B1 TV, citat de Agerpres.

El a adăugat că statutul procurorului-şef al SIIJ este neclar.

„Modul în care arhitectura ei e gândită este cumva străin de coerenţa piramidală a sistemului Ministerului Public – piramidal şi cu control ierarhic. Statutul acestui procuror-şef este neclar dacă este sau nu controlat de procurorul general”, a precizat ministrul Justiţiei.

Potrivit acestuia, chiar secţia ar fi reuşit să se compromită prin anchetele efectuate.

„Chiar şi după ce a intrat în vigoare legea, timp de un an de zile a reuşit chiar secţia asta să se compromită, pentru că n-a găsit altceva decât să investigheze ba oficiali care au imunitate diplomatică internaţională, ba magistraţi care au protestat contra modificărilor din legea justiţiei şi să dea tot felul de semnale sistemului că se transformă încet, încet, în altceva decât ce trebuia să fie”, a spus Cătălin Predoiu.

Context

Ministrul Justiției a declarat la preluarea mandatului, pe data de 5 noiembrie, că sunt magistraţi care doresc desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie „peste noapte”, însă se doreşte discutarea situaţiei SIIJ în Parlament.

Întrebat de jurnalişti dacă poate fi vorba despre o ordonanţă de urgenţă privind desfiinţarea SIIJ, Predoiu a răspuns: „Domnul prim-ministru a subliniat ieri în Parlament că vom merge pe o intervenţie în Parlament, vom merge pe proiect de lege, vom discuta pe legile justiţiei, dar eu sper că vom avea o reacţie rezonabilă din Parlament. Există în sistemul judiciar o tensiune enormă faţă de această Secţie specială. Sunt magistraţi care reclamă desfiinţarea ei peste noapte, dacă vreţi, sunt magistraţi, mai puţini, care spun că este o reparaţie. Eu sunt gata să înţeleg raţiunea pentru care s-a gândit o reparaţie, dar pe bază de studiu, să vedem despre ce este vorba. În orice caz, nu pot rămâne lucrurile astfel. Noi începem să lucrăm în Parlament şi aşteptăm o reacţie responsabilă din partea Parlamentului”.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Toată lumea ştie că SIIJ a fost înfiinţată de PSD să tergiverseze dosarele mafiei PSD.

 2. Prin insasi natura ei, prin forta imprejurarilor brutale in cadrul unei guvernari maligne, SS=Gestapo este/ afost o urzeala de calomnii si de represalii, iar una din sarcinile cele mai urgente care ii revenea nefastei Adolfina Flora era sa DESCOPERE, DE FAPT SI DE URGENTA, dusmanii fuhrerului (Draknea), sa-i persecute, sa-i nimiceasca. In primul rand, LCK! In consecinta, declansand o teroare brutala, SS si-a pus tot naravul infect in slujba stapanului absolut. Astfel s-a tesut reteaua aceea de supraveghere si de denunturi anonime care avea sa cuprinda sistemul si sa-i mentina pe magistrati intr-un fel de aservire (Supunere de cadavru!) si sa impinga tara noastra spre o catastrofa de neinchipuit.

 3. „teroare brutala”… la LCK …adevarat… crancena suferinta…
  Arestul preventiv de 4 luni al lui Dan Radu Rusanu, PNL, achitat mai apoi, cum e oaie?
  O mica scapare?

 4. Isusi nu „insasi”!

  • E plina de analfabeti redactia asta..la doua fraze, trei greseli.
   Li s-a parut ca in citatul din Predoiu, varianta corecta, nu corespunde cu convingerile lor analfabete, as aca au plasat in titlu varianta lor „imbunatatita”

 5. Legiuitorul s-a gândit că vor fi îndeajuns 15 procurori la aceasta secție, ca nu vor fi atâtea cazuri de magistrați care sa cada in păcat. N- a știut că secția asta trebuia sa va ancheteze pe aproape toti, pentru ca aproape toti sunteti corupti si nesimțiți. Vedeti numai ce salarii si pensii aveti.