G4Media.ro

Predoiu, replică pentru Daniel Morar: Și-a schimbat surprinzător opiniile juridice faţă de…

Predoiu, replică pentru Daniel Morar: Și-a schimbat surprinzător opiniile juridice faţă de cod, după ce a ajuns la CCR / Gurile rele spun că a plătit nişte poliţe d-nei Kovesi, „topindu-i” sute de dosare

Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, îi răspunde judecătorului Curții Constituționale, Daniel Morar, după ce fostul șef DNA l-a acuzat că a girat un Cod de Procedură Penală calificat drept ”refractar” și ”retrograd”. Predoiu susține că Morar a fost consultat în calitate de șef DNA, care a girat o serie de articole pe care ulterior le-a declarat neconstituționale.

”Gurile rele spun că în felul acesta dl. Morar a plătit nişte poliţe d-nei Kovesi, ajunsă între timp procuror-şef DNA, „topindu-i” astfel sute de dosare şi diminuându-i palmaresul, eu spun doar ca dl. Morar şi-a schimbat surprinzător opiniile juridice faţă de cod, după ce a ajuns la CCR”, a scris Predoiu într-o postare pe Facebook.

Ce a declarat Daniel Morar

 • „Raportându-ne la Codul de Procedură Penală, la această carte, evident că este mult loc de mai bine în legiferarea Parlamentului. Pentru că este un CPP intrat în vigoare în 2014 care pe alocuri s-a dovedit mai refractar şi mai retrograd, mai înapoiat decât Codul lui Dongoroz, CPP din 1968 de pe vremea comuniştilor. Da, domnul Predoiu era ministru când a făcut acest Cod. Prin urmare nu a fost opera de legiferare foarte bună din moment ce peste 10% din articolele Codului au fost declarate neconstituţionale, sancţionate într-un fel sau altul de Curte. Înseamnă că nota acordată Legiuitorului nu e una foarte bună“, a declarat Morar, la AlephNews.

Redăm integral replica lui Cătălin Predoiu

”Într-un interviu-lecție la adresa Parlamentului, dl. judecător al CCR Morar acuza faptul că noul Cod de Procedură Penală nu a fost foarte bun, pentru că 10% din texte au fost declarate neconstituţionale.

Ce nu ne spune dl. judecător CCR Morar:

1) la vremea „facerii” codului, domnia sa era procuror-şef DNA şi a avut procurori DNA delegaţi în comisia de redactare a proiectului;

2) proiectul final a fost transmis pentru observaţii în tot Ministerul Public, inclusiv conducerii DNA, recte d-lui procuror-şef Morar;

3) o serie de articole declarate neconstituţionale ulterior, când dl. Morar ajunsese judecător CCR, au primit anterior ”girul” domniei sale din postura de procuror şef DNA, “gurile rele” spun că în felul acesta dl. Morar a plătit nişte poliţe d-nei Kovesi, ajunsă între timp procuror-şef DNA, „topindu-i” astfel sute de dosare şi diminuându-i palmaresul, eu spun doar ca dl. Morar şi-a schimbat surprinzător opiniile juridice faţă de cod, după ce a ajuns la CCR;

4) proiectul redactat de Ministerul Justiției a stat 9 luni în comisia specială parlamentara condusă de dl. Ponta, unde au fost modificate mai multe texte, împotriva opiniei MJ, texte care ulterior au fost declarate neconstituţionale, asumarea răspunderii de către Guvernul Boc făcându-se pe varianta de proiect ieşită din comisia parlamentară.

În rest, legat de pensii speciale, dl. Morar are tehnic dreptate, păcat că nu are acelaşi aplomb şi în apărarea luptei anti-coruptie, pentru care şi-a pierdut interesul după ce nu a mai fost numit în funcţia de Procuror General.

PS. Celor care vor spune că nu e cazul să replic unui judecător al CCR, le răspund de pe acum că atunci când judecătorul CCR se avântă în Agora să dea lecţii de politică şi drept, îşi asumă că va primi şi o replică.

De altfel, dl. Morar e obişnuit cu dezbaterile publice, când era procuror-şef DNA în primul mandat, petrecea mult timp polemizând „prin” televizor cu politicienii. În rest, toată simpatia pentru carieră, după cum dânsul o cunoaşte, mai puţin pentru prânzul luat alături de dl. Florin Iordache, politician PSD, acum câţiva ani, în plină acţiune de masacrare a legilor justiţiei de către PSD.”

Sursa Foto: Colaj G4Media.ro / Inquam Photos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Romani vi se pregateste amnistia, judecatorul CCR Daniel Morar a declarat DNA neconstitutional.

 2. Ce dispută la cel mai înalt nivel! Ce luptă a ideilor geniale! Ce pensii speciale!

  Un judecător CCR are o opinie. Bună-rea, e o opinie şi atât. Nu este nici hotărâre judecătorească şi nici lege.

  Unde credeţi că era Păzitorul Justiţiei şi Dreptăţii Românistaneze??? La Dosarul 10 August şi Black Cube 😂😂😂😂😂

  Mare dreptate a avut Cristian Sima!

  • Inegalabilul domn Predoiu…

   Dar eu am reușit sa extrag câteva informații importante:

   1. Argumentele domnului Predoiu se bazează pe “Gurile rele”.

   2. I-a luat 9 luni domnului Predoiu sa își asume responsabilitatea pe o varianta “updatata” de Ponta. De ce a preferat sa aștepte atât, și mai ales de ce a preferat varianta modificata de Ponta&Co pentru “asumare”- poate Gurile rele sa ne explice.

 3. morar VA DEVENI MILIONAR IN EURO NUMAI DIN PENSII.

  CE NE FACEM DACA PARTIDUL LE DA ASTORA 1000 EUR/secunda ?

  TREBUIE SA LE PLATIM ?

 4. Predoiu un ministru de trista amintire si dupa cum vedem el este o regula si nu o exceptie in PNL.

  • Pacat, mare pacat ca nu reusim sa depasim faza atacului la persoana si sa trecem la evaluarea afirmatiilor acestor politicieni (sa ridice mana cine are vreo indoiala ca nu isi merita acest apelativ si judele de CC).
   Pentru ca, daca am face acest efort, am descoperi ca Predoiu nu face decat sa ne reaminteasca aspecte de fapt CERTE. Proiectele de coduri au fost trimise si ras-trimise spre consultare tuturor instantelor si parchetelor (inclusiv DNA-ului condus de MOrar), in comisiile de elaborare au fost si procurori, etc. etc. etc. Ca sa nu mai spunem ca proiectele de coduri au fsot redactate in cea mai mare parte de aceste comisii, Parlamentul bagandu-si coada doar pe ici pe colo… Asa ca trimiterea la „gurile rele” e mai mult de dragul conversatiei, in realitate, Predoiu nu face decat sa ridice putin perdeaua de pe semnificatia afirmatiilor lui Morar (as spune si de pe ce a mai ramas din aura respectivului)…care tare bine facea daca isi tinea gura! Poate ajungea chiar filozof…

 5. Morar tu stii ce este bunul simț? Dar rusinea?

 6. Atat Morar cat si Predoiu sint doua figuri triste ale justitiei romanesti,care se pare ca pluteste in deriva.
  Bine ca tara le plateste pensii speciale uriase.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.