G4Media.ro

Precizările ministrului Tătaru legate de noua decizie a CNSU: Restricțiile se vor…

Precizările ministrului Tătaru legate de noua decizie a CNSU: Restricțiile se vor aplica acolo unde se impun

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut marți seara unele precizări cu privire la prevederile noii Hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Tătaru a explicat într-o intervenție la Digi24 că prevederile adoptate CNSU urmează să fie transpuse într-o hotărâre de guvern. Decizia se referă la o serie de indicaţii/restricţii care vor fi aplicate de către comitetele judeţene pentru situaţii, unde se va impune, unde vor exista focare de infecție.

„Sunt acele locuri unde se serveşte mâncare, băutură şi care după orele 23.00 vor fi închise până dimineaţa. Sunt acele distanţări care trebuie să existe la locurile de plajă, excepţie făcând soţii sau copiii însoţiţi de părinţi sau de bunici, de rude. La fel, portul măştii în exterior, în spaţiile aglomerate – că sunt pieţe, că sunt talciocuri, că sunt alte adunări populaţionale. Sunt unele din restricţii care se vor impune în zilele următoare, dar sunt adaptate de fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă la judeţele respective, acolo unde există acele focare”, a comentat Nelu Tătaru.

El a adăugat că responsabili pentru aplicarea acestor restricţii vor fi autoritatea locală şi cei care administrează plajele, iar lucrătorii MAI vor veghea la respectarea lor.

„Orice înseamnă acea aglomeraţie umană, nerespectarea unor reguli – lipsa distanţării fizice, lipsa portului unei măşti pentru persoane care vin din areale diferite, pentru persoane care se vor întoarce în acele areale, sunt foarte periculoase. Suntem într-un moment pandemic cu transmitere accelerată comunitară, care are ca sursă aceste persoane care se întorc în aceste zone. Nu excludem şi această transmitere pe care o avem în unităţile medicale, în centrele de bătrâni, la locurile de muncă, dar rămân aceste focare care se instituie tocmai de la persoane care se întorc din concediu. Faptul că avem o scădere a mediei de vârstă a celor infectaţi ne arată şi socializarea”, a explicat Tătaru.

Reamintim că CNSU a aprobat marţi Hotărârea nr. 37, prin care propune instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu avizul direcţiei de sănătate publică. De asemenea, în hotărâre se propune ca în zona plajelor, distanţa mai mică de doi metri să fie permisă numai pentru soţi şi copii însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici) şi ca programul teraselor şi al sălilor de jocuri de noroc să fie interzis în intervalul orar 23.00 – 06.00.

Propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului în cadrul unei şedinţe programate să se desfăşoare miercuri.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Asta cu terasele și cu jocurile de noroc închise între 23-06 îmi dă cu virgula. Virusului asta ii place sa umble noaptea brambura?

  2. आहट – Stiffness Part 2 – Aahat Season 1 – Ep 32 – Full Episode

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.