G4Media.ro

Precizările DSU despre ședința în care directorul general al Direcției de Urgențe…

Precizările DSU despre ședința în care directorul general al Direcției de Urgențe Medicale le cere șefilor de direcții județene să înceapă vaccinare

Deartamanetul pentru Situații de Urgență (DSU) a remis precizări legate de articolul “Un colonel din DSU dă ordine militărești direcțiilor de sănătate publică. Acesta amenință șefii de servicii, deși nu sunt materiale sanitare pentru vaccinarea populației”:

Iată precizările complete:

Discuțiile înregistrate diseminate opiniei publice de către publicația amintită anterior sunt fragmente ce fac obiectul unei ședințe interne, în sistem de videoconferință cu Direcțiile de Sănătate Publică, în vederea stabilirii unei bune organizări în contextul începerii celei de a doua etape a vaccinării, pentru persoanele vizate, din această categorie.

Pentru a aduce lămuriri primului aspect, diseminat greșit opiniei publice, reiterăm faptul că domnul Călin Alexandru, este în primul rând medic, NU deține grade militare, deci NU este colonel, deține funcția de director general al Direcției Generale Urgențe Medicale din cadrul DSU și prin ordin de ministru a fost desemnat membru în cadrul CNCAV.

Dat fiind faptul că anterior ocupării funcției deținută astăzi, în cadrul DSU, dr. Călin Alexandru a ocupat mai mulți ani funcția de director general în cadrul Ministerului Sănătății, subliniază și mai mult expertiza, experiența pe care o are domnul doctor în relația cu celelalte instituții aflate în coordonarea Ministerului Sănătății.

Totodată, pe marginea celor prezentate in materialul audio, respectiv în stenograme, se evidențiază ideea găsirii unei soluții viabile pentru ca etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19 să înceapă, și nu amenințări.

În cadrul unor alte ședințe în sistem de videoconferință, cu aceeași participanți, soluția viabilă identificată în urma unor analize a fost aceea ca centrele de vaccin să folosească seringile disponibile, deținute de fiecare centru, ca mai apoi, după încheierea acordurilor cadru de către ONAC și încheierea contractelor subsecvente de către IGSU în vederea achiziției de seringi de mai multe tipuri, să fie restabilite stocurile din fiecare centru.

Inclusiv CNCAV a transmis unităților spitalicești ca produsele pe care le utilizează pentru campanie să fie înregistrate, pentru a fi compensate mai apoi la momentul când va fi finalizată achiziția.

Astfel, în baza analizelor efectuate la nivelul CNCAV, în comunicare permanentă cu fiecare centru de vaccinare, materialele necesare imunizării numărului de persoane din cea de a doua etapă, programate ieri, era suficient.

Totodată, astăzi a sosit prima tranșă de materiale sanitare, inclusiv seringi de 1 ml și 3 ml pentru diluție, achiziționate de ONAC. În cursul zilei de astăzi și mâine, IGSU distribuie aceste materiale unităților spitalicești din țară.

Precizăm încă o dată faptul soluțiile oferite tuturor centrelor de vaccinare au la bază analize și discuții permanente între toate organele competente responsabile de campania de vaccinare a populației împotriva COVID-19, cu reprezentanți în cadrul CNCAV.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ups, nt, nt, nt… nu vrea deloc sa se posteze comentariul critic la adresa g4media. Ce potriveala…

  2. Si inca o data
    Pai ce facusi g4media, e colonel sau nu e colonel?
    PS: Am studiat cv-ul domnului, se pare ca n-are nicio legatura cu armata omul asta, deci g4media e datoare cu niste scuze de rigoare ca l-au facut colonel pester noapte.
    http://www.dsu.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2015/07/CV-Alexandru-Calin.pdf

  3. Civilii sunt mult mai criminali decat coloneii daca isi permit sa dea ordine fara o logisctica de vaccinare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.