G4Media.ro

AUDIO Un director din DSU dă ordine militărești direcțiilor de sănătate publică.…

AUDIO Un director din DSU dă ordine militărești direcțiilor de sănătate publică. Acesta amenință șefii de servicii, deși nu sunt materiale sanitare pentru vaccinarea populației

Călin Alexandru, director în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgențe (DSU) a fost înregistrat în cadrul unei videoconferințe cu șefii direcțiilor de sănătate publică, desfășurată vineri, în care solicită ”sub orice formă aplicarea măsurilor statului”, adică începerea fazei a II-a a vaccinării. Acesta le vorbește șefilor din direcțiile de sănătate publică de sus, iar aceștia îi răspund în modul angajaților care se tem de șefi. (Erată: în versiunea inițială, Călin Alexandru era prezentat eronat drept colonel. Am rectificat informația.)

Printre cei care intervin în discuție se numără șefii DSP Suceava, Iași și Tulcea.

Înregistrare videocoferință vineri:

Călin Alexandru: Vă rog să-mi spuneți care județe nu au început vaccinarea  astăzi în centrele rezidențiale.

Șefa DSP Suceava: Suceava, dacă se poate?

Călin Alexandru: Da, se poate, vă ascult!

Șefa DSP Suceava: Nici noi nu am început. Și noi, la fel ca și Tulcea, așteptăm să ne vină materialele, vom începe luni.

Călin Alexandru: Nu, vă rog să nu așteptați , vă rog să începeți chiar din această după-amiază.

Militarul folosește în tot acest timp un ton de superioritate, dând ordine:

„Încă o dată, repet, nu așteptați materialele, seringile vor ajunge de abia mâine dimineața (sâmbătă-n.r.), nu știm exact, se poate întâmpla să fie o problemă cu zborul, deci nu așteptați materialele, niciodată nu s-a discutat că așteptați materialele, ba dimpotrivă, eu v-am spus că nu sunt sigur dacă putem să le aducem sau nu, încercăm să le aducem în weekend, dar începeți vaccinarea în centrele rezidentiale. (…) Aștept întrebări. Dacă mai sunt alte probleme.

Șeful DSP Iași: Eu, de la Iași… Ordonanța de urgență? Nu a apărut în monitor.

Călin Alexandru: Ceea ce știu și eu, știți și dumneavoastră.

Șeful DSP Iași: Am înțeles.

Călin Alexandru: Când se face videoconferința se discută la guvern.

Șeful DSP Iași: Deci degeaba ne uităm la monitor acuma.

Călin Alexandru: Vă rog închideți microfoanele….. Vă rog să închideți microfoanele. (…)  Nu așteptați să primiți aceste materiale, începeți vaccinarea. Rugămintea este să luați măsuri, să începeți vaccinarea începând din acest weekend.

Șef DSP: Comanda cu vaccinuri a venit astăzi, am programat pe marți, pe miercuri, cred că putem aștepta.

Călin Alexandru: Puteți găsi soluții  să începeți vaccinarea cu celelalte județe, așa s-a decis. Dumneavoastră trebuie să aveți o motivație foarte serioasă pentru care anume întârziați trei zile, cred că puteți găsi soluții,  pentru ce anume întârziați trei zile. Dacă nu începeți în weekend eu o să fiu obligat să raportez către Ministerul Sănătății si către conducerea  CNASU care sunt motivele.

Șef DSP: O să le dăm o explicație, nici nu vreau să ne grăbim așa…

Călin Alexandru: Așteptați legislația, e în regulă, eu o să le raportez că Dvs. nu ați dorit să începeți vaccinarea.

Șef DSP: Nu că nu am  dorit. E în mai multe județe situația asta.

Călin Alexandru: Nu așteptați să primiți aceste materiale, începeți vaccinarea, aveți posibilitatea să luați, împrumutați din altă parte până când vă vin,  vaccinarea trebuia să înceapă astăzi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

42 comentarii

 1. Nu văd nimic greșit. 🙂

  • … slugă la împărat…
   Este evident o secvență de discuție, dar problemele trebuiau expuse.
   Și deacord cu modul ” milităros”! La slugă de obicei dai ordin… Că altfel nu se poate.
   Ei încep marți, sau miercuri…! Sau…

  • @Razvan,
   După cum îți spuneam, procesele cognitive necesită mai mult decât ai tu dotarea.

 2. … chinezesti, americanesti, militaresti

 3. Cam asta este diferente intre armata si munca la stat:
  – la unii ordinul se executa si faci pe dracu in 4 sa iasa bine
  – la ailalti te codesti, te invarti, cauti scuze, sa mai tragi de timp sa nu te spetesti cu munca

  • povesti. miitarii pe care ii cunosc eu nu s-au spetit niciodata cu munca. unu e chiar la pensie de la…44 de ani! :)) cand fura motorina cu conducerea avea spor de conditii vatamatoare, un an era echivalat ca mai mult de un an calendaristic, daca exploda motorina cand o vindea :))

  • cine ba ? putorile din armata?

 4. Nu poate fi criticat ca isi da aere (astea sunt chestii subiective), tipul e platit sa ii faca sa inceapa vaccinarea cat mai repede. Intrebarea este mai degraba cum poti incepe vaccinarea cand Directiile de sanatate nu au materiale iar OUG-ul nu e dat.

  • @Zimbru,
   Uite de ce-i bine ca ăștia în uniforme să nu aibă putere. La ei, dacă primesc ordine, 2+2=5. Sau 3. Depinde de ordin.
   Și mai este un aspect: cei care au prestat serviciul militar cunosc bine „calitatea” militaurilor. Care, în timp, a scăzut în paralel cu România. Să nu uităm, NICIODATĂ, că hOprea este general.

  • Haos si in plus ii demotiveaza cu asemenea atitudine!
   Cand il auzi p-asta cum le vorbeste desi e printre cei RESPONSABILI de situatia dezastruoasa, iti trece motivarea!
   Am comentat eu ironic, la inceput cand se certau Voiculescu cu Boc: Voiculescu a spus ca nu e mare lucru un Centru de vaccinare, „Costurile de amenajre și operare a centrelor de vaccinare NU presupun mare lucru. E vorba de frigidere, paravane, chiuvete, nimic spectaculos. Nu am cerut nimănui să construiască săli de sport sau cămine culturale pentru vaccinare. Plus că o parte din costurile de amenajare pot fi cerute de la nivel central, prin Ministerul Dezvoltării sau alte entități ale Guvernului”!
   Am spus ca nu iei o chiuveta, un paravan, un frigider si le pui pe holul unui bloc si faci vaccinarea, aceste Centre de vaccinare vor fi autorizate de DSP, ele TREBUIE sa RESPECTE niste standarde
   TOATE cele necesare COSTA, da, iar acum se CONFIRMA ca nu e cum ne asigura Voiculescu!
   Vor fi 370 astfel de Centre de vaccinare in Tara!!!
   CAT costa tot ceea ce e necesar pentru FUNCTIONAREA unui Centru de vaccinare pe 1 Luna, de exemplu, desi Campania de vaccinare va dura multe luni!!??
   TOT ceea ce auzim de la Sefii de DSPuri acre spun clar ca NU sunt pregatiti e REZULTATUL acelei OUG intarziate, date IERI in 15 Ianuarie, ziua cand a inceput Etapa a 2-a a Campaniei de vaccinare si trebuia ca Centrele de vaccinare(alltele decat cele din Spitale!) sa FUNCTIONEZE!
   Nici cu colonei d-astia militarosi alianta NU va indeplini maretele promisiuni din Programul de guvernare, la ce vedem!

 5. Ce-i cu mizeria asta a „militarizării”? Ca ce chestie dă ordine unul ca ăla?

 6. Sa intelegem ca OBLIGATORIU, CHIAR DACA NU AI MATERIALE SANITARE, TREBUIA INCEPUTA VACCINAREA..???
  IO ZIC CA E DE BINE SA AVEM ASTFEL DE SEFI, SEFUTI, ETC. DOM’LE, ALTFEL ERA OBLIGAT SA SE DUCA SA-I RAPORTEZE pe DSP-isti LA CEI DE SUS, ALTI SEFI SI SEFUTI!
  GREA MESERIE, BINE CA AVEM ORDINE SI DISCIPLINA SI S-A COBORAT IN SFARSIT MILITARIA DIN POD!
  PS: pe vremuri, la fac. de medicina militara ajungeau cei mai, ..hm,.. , scuzati da’ e adevarat, zic cei mai slab pregatiti ( se pot cerceta foile matricole, daca are cineva coraj a le cere…!)!!!

 7. Nu mi se pare ca ar vorbi chiar militareste sau de sus.

  Doar ca ameninta voalat sefii de DSP sa incalce legea. „Așteptați legislația, e în regulă, eu o să le raportez că Dvs. nu ați dorit să începeți vaccinarea.

  In traducere, dl. colonel zice „Ma doare-n c@@r de legislatie, sunteti pe functii, rezolvati si raportati. Ca de nu, o beliti!” I s-a suit puterea la cap si ii e frica sa nu il beleasca si pe el altu’ din ierarhie.

  Domnul V.V., explicati-i lu’ don’ colonel care e treaba cu statul drept si legislatia, ca tot ce stie el este despre statul drepti.

  • Sub rezerva ca depinde ce prevede legislatia pe care o asteapta sefii de DSP.

   Redactia, asta e un amanunt important, care poate inversa rationamentele. Deci, ce prevederi urmau sa apara in Monitorul Oficial?! Hai cu jurnalismul ….

  • @Sanitarul: Asteptau OUG nr. 3/15 Ianuarie 2021, OUGul care a facut obiectul scandalului dintre Boc si Voiculescu, a fost publicata Ieri(nu gasesc Ora!) in Monitorul Oficial, se numeste:
   „Ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății” si apare la cele mai recente acte publicate in MO in 15 Ianuarie 2021!
   Uite-o aici: mentioneaza clar cum se vor deconta Cheltuielile cu centrele de vaccinare – de la Bugetul de Stat, NU de la autoritatile locale, cum scria OUGul lui Voiculescu!!
   https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2021-01-15-24542193-0-proiect-oug.pdf

  • @Rd.
   Ești o mare „doamnă” centuristă ordinară și plină de dezamăgiri în viață pe un site care geme de „academicieni” de aceeași teapa, din clase sociale stratosferice și multimilionari. Chiar, fă, numai guvernanți, politicieni și trânte bugetare vechi postează aici, de zici că sunt plini de bani.

 8. lipsesc multe informatii din discutia asta insa am impresia ca medicii astia asteapta ordonanta din monitor CA SA NU PIARDA BANII!!!!!

  auzi explicatie la ei: suntem mai multe judete in situatia asta ….. WTF ….a ajuns vaccinul …daca da ….incepi sa vaccinezi …………INCOMPETENTA LA RANG DE ARTA!

  • cum cap de creta colorata in kaki e platit sa frece menta si sa faca pe importantul fara sa fie, asa si ceilalti vor sa fie platiti sau macar sa aiba o garantie legala ca vor fi platiti! pe vremuri se publicau OUG-urile si la 12 noaptea…acum zac prin sertarele lui citu!

 9. din partea mea poate sa-i si biciuiasca ! am un dispret profund fata de ambele categorii ( militar si frecangiu la stat )

 10. Nu a fost ceva foarte rau. E bine ca un obiectiv trebuie realizat prioritar: vaccinarea celor din centre rezidentiale. DSP-urile sunt politice in schimb si nu raspund interesului public… Ci ordinelor de partid.

 11. Nu văd nimic greșit în comunicare. Omul vrea să vadă rezultate, personalul trebuie mobilizat, altfel o lălăie până la Paștele Cailor. Rezultate, rezultate! Nu mai contează că sentimentele sensibililor sunt ușor rănite între timp, eficiența ar trebui sa prevaleze in situația dată, nu diplomația inutilă.

  • @Rd,
   Tu nu vezi pentru că nu ai dotarea necesară, clar? Pentru a procesa niște date, informații sau stări de fapt îți trebuie și ceva neuroni.

  • @Gh.,
   Te-ai autocaracterizat perfect.

  • @Rd,
   Fac pariu că nu ești frumoasă dar ești bătrână. După răspuns te-am ghicit.

  • Ce mai îmi trebuie să fiu tânăra și frumoasă când oricum am +3 ani de educație superioară și pedigree de elită peste Ph.D-ul tău și +10^2 puncte la IQ peste nivelul tău. :)))

  • @Rd,
   Cățelele maidaneze ca tine n-au „pedigree”, au cel mult un certificat de vaccinare. „Condicuță” îi mai spune.

  • Ești un vagabond frustrat (asta ți-o zice o doamna) pe un forum unde +50% din comentatori sunt intelectuali din clasele sociale: medie + superioară și poate chiar antreprenori multi-milionari, care îți sunt superiori atât în capacitate intelectuală și realizări academice și profesionale, dar tu n-ai decât să îți câștigi în continuare „simpatizanți” pe forum, băgându-te în seama grotesc acolo unde nu îți fierbe oala.

  • @Rd.
   Ești o mare „doamnă” pe centură, ordinară și plină de dezamăgiri în viață, pe un site care geme de „academicieni” de aceeași teapă, din clase sociale stratosferice și multimilionari, unul mai academician decât altul. Chiar, fă, numai guvernanți, politicieni și trânte bugetare vechi postează aici, de zici că sunt plini de bani.

 12. Nu sunt de specialitate, dar din atitudinea sefilor DSP-urilor ii percep pe acestia incompetenti si/sau slugi si, de asemenea, mi se pare ca incearca sa traga de timp cu „birocratia” sa isi poata organiza combinatiile pentu a obtine niste bani gratis (probabil indreptatiti sa ciupeasca din banul public in opinia lor, pentru mine asta pare a fi tiparul pe care „se merge”).

  Atitudinea Colonelului Alexandru mi se pare ferma si tonul folosit mi se pare potrivit in contextul actual. De aseamenea, mi se pare ca o atitudine ferma (a unui lider) se confunda (intentionat sau nu) cu o atitudine agresiva si/sau dominanta.

  Nu ii cunosc nici pe Colonelul Alexandru si nici pe sefii DSP, dar, doar din fragmentele pe care le-am auzit, militarul pare a fi singurul lider autentic si cu gandire rationala (in contextul actual) din conferinta.

  • @Razvan,
   Ai prestat serviciul militar? Dacă da, ai ști că gradul sau funcția din armată nu au tangență cu inteligența și rațiunea.
   Acum referitor la „Colonelul Alexandru”, oare care i-o fi numele de familie? „Colonel” sau „Alexandru”?

 13. G4media ,îmi pare rău dar sunteti de rea credință de data asta,omul vorbește absolut normal .

  • @O.M,
   Din ce punct de vedere vezi tu acest „normal”? Al celor care mai și gândesc sau al celor care doar execută, că atâta pot, sărmanii!?

 14. Ce ordine si ce comenzi ,da acest om? Le-a vorbit f respectuos si tonul, impune executarea unei situatii de urgenta in domeniul vaccinarii.Daca se lalaie ca cel care incepe de marti ca asa vrea el, se mai termina vaccinarea la anul viitor.Ieri seara la ora 20, in Bucuresti erau 50 000 de inscrieri si nu s-au mai facut altele pt ca nu mai erau locuri.Vaccinarea trebuie sa mearga in mod alert, pt ca desi parea ca romanii nu se vor vaccina, se inscriu f multi si cadrele medicale,carora le multumim,trebuie sa functioneze in mod alert la centrele de vaccinare.

  • @romanaca,
   Tu ce fel de „romanca” ești? Din cea mai sărăcuță cu duhul sau cea care linge icoane?

 15. Domnul in cauza nu e colonel. Puteti verifica pe site ul mai.gov.ro. Este „decat” doctor!

 16. Sa-i lasam sa-si faca treaba ca si-o fac bine, iar pe logistica si organizare militarii au demonstrat ca sunt profesionisti. Pentru un vacccin nu ai nevoie de investii de 1 milion de euro ci de un frigider si de un cort incalzit unde sa faci vaccinul in conditii normale. In rest, carcotasii demonstreaza acelasi lucru plictisitor – sa criticam tot ca sa ne simtim importanti !

 17. sunt curios cum s-a discutat in Israel, care nu asteapta sa aiba garantia sa fie platiti ca sa inceapa vaccineze. apropo in Israel deja au vaccinat 25% din populatie.
  sa nucare cumva sa le spui medicilor romani in general de voluntariat, intai le arati banii, apoi misca ceva

 18. si titlul, si articolul inca mai demasca „militari” imaginari