G4Media.ro

Prahova: Se interzice accesul adulţilor nevaccinaţi sau netrecuţi prin boala Covid în…

Sursa foto: Pixabay

Prahova: Se interzice accesul adulţilor nevaccinaţi sau netrecuţi prin boala Covid în locurile de joacă aflate în administrarea municipalităţii Ploieşti

Accesul adulţilor nevaccinaţi anti-COVID sau netrecuţi prin boală a fost interzis în locurile de joacă aflate în administrarea municipalităţii Ploieşti, decizia generând un val de nemulţumire în rândul cetăţenilor care reclamă încălcarea drepturilor.

În parcurile din oraş au fost amplasate, vineri, afişe potrivit cărora accesul persoanelor adulte care însoţesc copiii în locurile de joacă este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv celor care fac dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În debutul anunţului sunt invocate prevederile HG 1.130/22.10.2021, art. 9, alin. 7.

Conform textului de hotărâre: „activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spaţii închise sau deschise este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 21,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.

Directorul societăţii Servicii de Gospodărire Urbană, societate a Consiliului Local Ploieşti care administrează parcurile din oraş, Adrian Semcu, a declarat, pentru AGERPRES, că decizia este menită să limiteze riscul de răspândire a noului coronavirus.

Decizia de interzicere a accesului adulţilor nevaccinaţi sau netrecuţi prin boală în locurile de joacă din oraş a generat un val de nemulţumire: „Ferească Dumnezeu. Câte abuzuri se fac pentru că oamenii nu îţi cunosc drepturile!!”, „Sunt jandarmi în parc, dar şi poliţia… patrulează şi, dacă văd persoane cu copii în locurile de joacă, vin şi îţi solicită certificatul verde!”, „În acest caz, asta mă face să opun şi mai multă rezistenţă. Dacă până acum eram nehotărâtă, acum sunt convinsă că nu o să mă prezint curând la vaccin”, „Este un abuz, nu scrie nicăieri că nu ai voie în aer liber” – sunt câteva dintre reacţiile exprimate pe Facebook.

Măsuri similare au fost dispuse şi pentru accesul în incinta Hipodromului Ploieşti, administrat de Clubul Sportiv Municipal (CSM).

La intrarea în unitate este un afiş potrivit căruia accesul în incinta bazelor sportive din administrarea CSM este permis doar celor care au schema completă de vaccinare, celor trecuţi prin boală şi celor care prezintă rezultatul unui test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

Accesul celor care nu se încadrează în aceste prevederi nu este permis nici măcar în spaţiile deschise ale Hipodromului Ploieşti, care se întind pe mai multe hectare de teren, relateaza Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Here we go, mergem pe calea Australiei.

 2. Hahaha, s-au gandit si peneleii sa „mai urce un pic” in sondaje cu masura asta „exceptionala” .E bine, tovarasi de la PNL, Arafat „nu va lucreaza”. Hahaha

 3. Un abuz bineînțeles, luați-le banii !
  Sa vă dea in scris motivul pentru care nu va dă voie să intrați în parcuri sau locuri deschise apoi dați în judecată primăria și poliția ,jandarmeria pentru abuz în serviciu !
  Câștigați 1000% garantat!

  • Este de domeniul absurdului și tocmai datorita acestor aberatii oamenii sunt scârbiți și unul din motivele nevaccinarii îl constituie abuzul autorităților care, din păcate, nu prezinta pentru oameni credibilitate. Explicați oamenilor de ce este benefic sa se vaccineze, sa se protejeze, sa se respecte pe ei și pe cei din jur și doar asa veți deveni credibili și cu adevarat autoritate în ochii oamenilor.

 4. Oricum e de imagine!
  Poate in parcul din centru daca MV poate fi numit parc!

  E zero preventia in Ploiesti si PH.
  In autobuz, in mall, pe strada militienii stau ascunsi!
  La niciun magazin nu cer cert. Verde.

  Am fost ieri in Brasov doar doua magazine din Centru si Magazinul Central cereau doumentul!
  Si era o invazie de turisti!
  Iar in Poiana Brasov e la fel!
  Toate narile hoteluri inclusiv Alpin sarbatoresc ziua cu dovleacul !
  Nimeni nu cere certificat verde!
  Piscinele de hotel sunt pline de nevaccinati cu fite!
  Restaurantele gem!
  Petreceri in hoteluri cu sute de nevaccinati!
  Niciun control de certificat!
  In calicia lor hotelierii au facut si vandut pachete scumpe fara a respecta cerintele legale!

 5. Este de domeniul absurdului și tocmai datorita acestor aberatii oamenii sunt scârbiți și unul din motivele nevaccinarii îl constituie abuzul autorităților care, din păcate, nu prezinta pentru oameni credibilitate. Explicați oamenilor de ce este benefic sa se vaccineze, sa se protejeze, sa se respecte pe ei și pe cei din jur și doar asa veți deveni credibili și cu adevarat autoritate în ochii oamenilor.