G4Media.ro

Prahova: Deșeuri depozitate ilegal, depistate de comisarii Gărzii de Mediu / Poliţiştii…

sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Prahova

Prahova: Deșeuri depozitate ilegal, depistate de comisarii Gărzii de Mediu / Poliţiştii au deschis un dosar penal

Comisarii Gărzii de Mediu Prahova au confiscat, în 1 iulie, 2022, două autoutilitare cu cap tractor și remorcă încărcate cu deșeuri din construcții demolări și amestecate. Acțiunea a avut  loc ca urmare a unei sesizări telefonice adresată Gărzii de Mediu Prahova cu privire la operațiuni de îngropare a deșeurilor în cadrul unei balastiere din localitatea Ariceștii Rahtivani”, informează Garda de Mediu. 

Pentru verificarea sesizării s-au deplasat la fața locului 2 echipe din cadrul Gărzii de Mediu Prahova și reprezentanți ai IPJ Prahova care au constatat că aspectele semnalate se confirmă. Astfel au fost identificate cele 2 autoutilitare care erau încărcate cu deșeuri din construcții demolări, deșeuri de fier, plastic și amestecate, pentru care dețineau formulare de încărcare și descărcare pentru această locație , însă societatea care administrează balastiera nu deține acte de reglementare pentru depozitarea deșeurilor.

Deșeurile din cele două autoutilitare au fost descărcate în depozitul ecologic Boldești Scăeni, iar comisarii de mediu Prahova continuă verificările pentru a stabili sancțiunile aplicabile.

De asemenea, poliţiştii prahoveni au deschis un dosar penal. Pentru îngropare a deşeurilor, faptă prevăzută în OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor.

În urma verificării actelor de însoţire a mărfurilor s-a constatat că erau întocmite formulare de încărcare şi descărcare pentru deşeuri nepericuloase.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter