G4Media.ro

20 de mașini avariate în București de copaci căzuți / Porturi închise…

sursa foto: Info Sud-Est

20 de mașini avariate în București de copaci căzuți / Porturi închise din cauza vântului puternic, cod galben în șase județe

Update 16.41: Până la ora 16:00, pe perioada codului galben, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucureștiu a avut 27 de interventii pentru îndepărtarea a 24 de copaci și a 3 elemente de construcție desprinse de vant. Au fost avariate 20 de autoturisme, potrivit unui comunicat.

Articol inițial: Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia sunt închise marţi dimineaţă atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, se circulă în condiţii de ploaie în multe judeţe ale ţării, inclusiv în zona Capitalei.

De asemenea, valorile de trafic sunt în creştere în general pe arterele care intră în marile oraşe ale ţării, iar pentru zona Capitalei este înregistrat trafic intens pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, DN 1 în Otopeni, DN 1A în Mogoşoaia, dar şi pe DN 7 în Chitila, toate pe sensul de intrare în Bucureşti, precum şi pe Centura Capitalei, în localităţile Bragadiru, Chiajna, Domneşti şi Pantelimon.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic valabile în zone situate în şase judeţe din ţară.

Astfel, până la ora 10:00, în zona de litoral a judeţului Constanţa, respectiv în localităţile: Constanţa, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albeşti, Pecineaga, Istria, Săcele, Costineşti, Mangalia, precum şi în zona de litoral a judeţului Tulcea, în localităţile: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe, se vor semnala intensificări temporare ale vântului care vor depăşi la rafală 55 – 60 km/h.

Avertizarea este valabilă şi în Delta Dunării, respectiv în zona localităţilor: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beştepe, Crişan, C.A. Rosetti, Maliuc şi Pardina.

Tot până la ora 10:00 se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 90 – 100 km/h, în zona de munte, la peste 1.800 de metri altitudine, din judeţele Argeş, Prahova şi Dâmboviţa.

Până la ora 8:00 se vor afla sub Cod galben de vânt puternic, cu viteze la la rafală de 55 – 65 km/h, localităţile Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Racoviţa, Turnu Roşu, Sadu şi Boiţa din judeţul Sibiu.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...