G4Media.ro

Portugalia renunţă parţial la certificatele de vaccinare şi nu mai recomandă telemunca

Sursa foto: Pexels

Portugalia renunţă parţial la certificatele de vaccinare şi nu mai recomandă telemunca

Portugalia a decis să relaxeze şi mai mult restricţiile legate de pandemia de COVID-19, în condiţiile în care numărul de infectări raportate continuă să scadă, relatează vineri dpa şi Xinhua, preluate de Agerpres.

Guvernul de la Lisabona a anunţat, în urma unei reuniuni ministeriale de joi, anularea regulilor care cereau vaccinarea anti-COVID-19, recuperarea după boală sau un test negativ de coronavirus pentru a avea acces în hoteluri şi restaurante, precum şi renunţarea la limitele de capacitate impuse unor locuri publice. Documentul de vaccinare se va mai cere însă la intrarea în ţară.

De asemenea, se renunţă la testarea obligatorie pentru acces la evenimente sportive, precum şi la recomandarea de telemuncă.

„Este un nou pas spre viaţa normală care ne-a fost răpită acum aproape doi ani”, a spus ministrul de stat Mariana Vieira da Silva.

Unele restricţii se menţin deocamdată, masca fiind în continuare cerută în spaţii publice închise, iar persoanele nevaccinate sau nevaccinate cu booster trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în spitale şi cămine.

Starea de alertă se menţine, în această formă atenuată, până pe 7 martie.

Numărul infectărilor zilnice raportate în ţara cu puţin peste 10 milioane de locuitori a scăzut recent la circa 16.000, după un record de peste 65.000 la sfârşitul lui ianuarie.

Ministrul citat a menţionat că ultimele restricţii vor fi anulate când se va ajunge la „20 de decese la un milion de locuitori la 14 zile”, în prezent acest indicator fiind de „63 de decese la un milion”.

Joi, numărul raportat de decese de COVID-19 a fost de 42, iar 132 persoane infectate sunt internate la terapie intensivă.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Certificatele sunt inutile dpdv epidemiologic.
  Sunt doar o bătaie de joc la adresa cetățenilor.

  • Au crapat 30k de sosoci cu vaccinul la bot!
   Ati invins!

  • Ti-am mai scris pe aici sa mai schimbi placa cu sosocii si restul? Atata poti, nu?
   In primul rand discuția este despre certificatele inutile si nu despre vaccinare.

   Apoi de unde stii ca daca erau vaccinați anti covid astia 30K scapau toti?
   In tarile bine vaccinate crapă si vaccinații in procente infioaratoare de 50-60%. Pentru ca protecția vaccinala tine doară câteva luni si nu la toți.

 2. Tot mai multe tari vor renunța la ele. Cetățenii s-au prins ca nu ajuta la nimic (dimpotrivă, favorizează răspândirea covid pentru ca vaccinații răspândesc virusul) ia politicienii care nu reinstituire normalitatea vor fi penalizați drastic la următoarele alegeri.
  Ase e democrația.

 3. Se scufunda submarinul? 🤣