G4Media.ro

Portretul ziaristului preferat de mogul / Studiu de caz: Cosmin Prelipceanu

Portretul ziaristului preferat de mogul / Studiu de caz: Cosmin Prelipceanu

Moderatorul Cosmin Prelipceanu s-a remarcat, miercuri seara, într-un interviu cu Dacian Cioloș printr-o serie de întrebări formulate insistent în așa fel încât să rezulte că se pregătește de guvernare cu AUR, deși interlocutorul nega, sau că liderii USR PLUS sunt vinovați de criza politică, deși premierul Cîțu l-a demis unilateral pe ministrul justiției.

La fiecare încercare de a explica situația, Cioloș era întrerupt cu întrebări menite să consolideze tezele de mai sus: guvernare cu AUR, USR PLUS vinovat că n-a negociat și prevenit criza. Întrebați-l pe premierul Cîțu de ce n-a negociat înainte să-l demită pe Stelian Ion, i-a replicat Cioloș moderatorului, care l-a expediat scurt: Acum discutăm cu dumneavoastră.

Altfel spus, Cioloș era dator să explice de ce n-a făcut totul pentru a împiedica declanșarea unei crize politice de care nu era, de această dată, responsabil USR PLUS. ”Așa o să faceți dacă reveniți la guvernare, când o să mai apară probleme vă luați jucăriile și plecați?”, a insistat Prelipceanu în dialogul cu un Cioloș adus în pragul exasperării.

Agresivitatea cu sens, justificată, este atributul oricărui jurnalist care se respectă. Imputabile aici sunt reaua credință, mistificarea grosolană a realității, manipularea din întrebări.

Publicul s-a indignat pe bună dreptate. Astfel de momente jurnalistice sunt frecvente în studioruile Antena 3 sau România TV, mult mai rare la Digi24. Execuțiile politice, agresivitatea gratuită, transformarea albului în negru nu par specifice postului. Televiziunea și-a făcut mai degrabă o reputație din faptul că evită, cenzurează sau oferă tribună liderilor politici tratați cu mănuși, scutiți de întrebări incomode.

Vă mai amintiți episodul Firea – Prelipceanu – CTP? În octombrie 2019, moderatorul Cosmin Prelipceanu a stârnit din nou indignare, dar de această dată din cauză că a făcut ”figurație” în timpul unui interviu cu Gabriela Firea, pe atunci primarul Capitalei.

O atitudine de slugărnicie extremă, de care s-au dezis până și colegii lui de la Digi24. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a taxt dur la vremea respectivă pentru interviul în genunchi, notând că atunci când „a pus una dintre cele nu ştiu dacă mai mult de 5 întrebări, dl Prelipceanu a avut un ton prevenitor, de scuză, ca să nu zic umil”.

Dureroasă emisiune din punct de vedere moral şi profesional pentru un veteran ca mine. Încă una-două din astea, şi nu ne mai întâlnim decât pe Republica şi facebook, stimaţi telespectatori Digi24”, amenința CTP. Emisiuni dureroase au mai fost, după cum vom vedea, CTP a rămas și a tăcut.

Nu mai departe de luna aprilie a anului curent, același Cosmin Prelipceanu executa salt înainte la comanda patronului, atacând-o la baionetă pe Clotilde Armand din cauză că intenționa să dea jos cablurile de pe stâlpi. Prelipceanu anunța alarmist că ”Sectorul 1 ar putea rămâne fără internet” și atrăgea atenția asupra pagubelor provocate companiei. Potrivit Pagina de Media, postul a prezentat situația ca fiind „dorinţa primarului Clotilde Armand”, fără să spună că legea obliga operatorii să îşi mute cablurile subteran. Pentru acest derapaj, CNA a sancționat Digi24 cu somație publică.

Toate aceste manipulări grosolane sunt executate cu sânge rece de un jurnalist serios, cu remarcabile talente de actor pus să interpreteze meseria de gazetar. Breteluțele, verva și privirea veșnic mirată din spatele ochelarilor compun imaginea unui jurnalist mereu în goană după adevăr.

N-ai zice că o asemenea apariție împachetată profesionist este în stare de atâta josnicie profesională. De necrezut că acest moderator de televiziune decent, aparent politicos și cumsecade, poate manifesta în unele momente atât de multă lipsă de respect față de interlocutor și față de publicul lui.

Pentru mogulii TV, duplicitatea reprezintă însă o mare calitate, nu vreun defect iremediabil. Capacitatea de a se transforma la comandă dintr-un ins rezonabil în ultimul ciomăgar de presă sau spălător de cadavre este motivul pentru care acest tip de jurnalist versatil și maleabil a fost preferatul mogulilor. Nu degeaba Cosmin Prelipceanu a rămas, ani de zile după plecarea de la Realitatea TV, copilul de suflet al lui Sorin Ovidiu Vântu, unul dintre cei mai cunoscuți infractori din galeria mogulilor de televiziune.

”Cosmin Prelipceanu – este de departe cel mai complet jurnalist TV în materie de interviuri și talk. Cultivat, inteligent și delicat, știe ce să întrebe, cum să întrebe și cum să-și țină preopinentul pe subiect. Abordările din unghiuri neașteptate îl determină pe invitat să spună ce gândește cu adevărat fără să-și fi propus cu adevărat asta”, a scris fostul său patron de la Realitatea TV, Sorin Ovidiu Vântu, într-un text publicat acum patru ani, în august 2017.

Publicul uită repede, iar publicul tânăr nu știe, de pildă, că momente precum cele descrise la începutul articolului se succedau aproape zilnic pe vremea când Cosmin Prelipceanu era angajatul lui Sorin Ovidiu Vântu la Realitatea TV (2007 – 2010) iar mogulul orchestra vaste campanii de discreditare a instituțiilor statului.

În portretul de mai sus se încadrează însă cei mai mulți realizatori de televiziuni, care interpretează cu mai mult sau mai puțin talent rolul de moderator TV. Au nume diferite, dar se comportă cam la fel. Ei sunt, cu toții, copiii de suflet ai mogulilor, pentru talentul lor șlefuit în timp de a mușca sau proslăvi la comandă. În momente cheie, latră sau se gudură, atacă puterea sau opoziția, după cum o cere interesul stăpânului. Din acest motiv ei nu sunt doar simpli moderatori ci ocupă poziții importante în peisajul media autohton: redactori șefi, directori editoriali, conduc televiziuni.

Total diferiți de ei sunt armatele de ziariști de teren, reporteri angajați în aceleași televiziuni. Cei mai mulți dintre ei, indiferent de postul TV la care lucrează, aleargă după informații, pun întrebările corecte și își fac onest meseria de a informa cât mai corect publicul.

În loc de final, nu găsesc nimic mai potrivit decât un mic detaliu despre Cosmin Prelipceanu dintr-un mic articol de PR: S-a înscris la şcoala doctorală din cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, specializarea Cinematografie şi Media. Teza de doctorat la care lucrează din 2019 se numeşte Cercetarea Campaniilor post-adevăr și știri false.

Vezi interviul

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

238 comentarii

 1. Fiecare pasare pe limba ei piere.
  La fel si jurnalismul, pe limba jurnalistilor va muri.

  • Prelipceanu e sclav pe plantația Cartelului Mafia Media! Puțin mai spălat dar tot un sclav!

  • Scavul trebuie să scoată în față punctajul -„alianța USR-AUR” -pt asta ia bani !Doar nu vreți să fie independent, un al 2-lea MALIN BOT(!),n-are coloana vertebrala și nici curajul lui, face și el ce știe mai bine,LINGE CLANȚE !

  • Uite cum a reusit domnu Preli sa isi ia si articol TNR si analiza de la Tapalaga in cateva zile.
   Probabil in cativa ani il vedem pe liste parlamentare cu toata generatia “invingatoare” de 50+ gata sa il voteze

   Uraaa

  • PRELIPCEANU ESTE UN BUN ZIARIST. DACA CIOLOS CREDE CA POATE MINTII LA NESFARSIT ..E TREABA LUI . ORICUM A AJUNS LA CIZMA LUI BARNA (MINIM).
   LUCRURILE SUNT SIMPLE: usr ..acord cu AUR parafat cu semnaturi (RASU CURCILOR) prin care AUR RADE DE USR ..,
   USR A AJUNS SA FACA DUSMANUL NR 1 IN TARA PNL SI NU PSD .
   Cei trecuti prin BASTOANELE JANDARMILOR IN 10 AUGUST… SUNT ACUM CRUCITI SI LUATI LA BASTOANE CHIAR DE USR !! Lasa … Voiculescu si ai nostrii sa o duca bine , in rest santaj si vot cu antivaccinistii ..Care PRINCIPII SI RESPECT FATA DE LEGE ? BARNA PRASADINTEEEE

  • Tapalaga, matalutza sa nu arati cu degetul atata timp cat sunteti si voi masiv finantati si sustinuti de alti… moguli politici si gangsteri financiari.
   Cu nimic nu sunteti mai buni decat Prelipceanu, nici el si nici voi nu sunteti jurnalisti.

  • prind acest post tv, dar il stiam pe Prelipceanu de la Realitatea TV . Mereu mi s-a parut un fel de Gâgă.
   Ma miram cand auzeam cat a avansat. Acum, inteleg explicatia.

  • e un suficient cu aere de cunoscător si coloana vertebrala cu început de cifoza .
   nu cunoaște chestiuni elementare in jurnalism( n-am pasiuni de cunoscător).
   submediocru si infatuat. de cele mai multe ori naiv, candid când nu ar trebuie sa fie asa.
   ce face la emisiunile alea nu e jurnalism , ci bârfe de cumetrie la piață.
   imi plac bârfele, recunosc, dar alea bune, nu alea rostogolite dupa ce le știe tot satul
   si spuse de parca ar fi cine știe ce eveniment.

   execuții in direct de genul indicat in articol trebuie sancționate de CNA , înainte de orice.
   nu știu care CNA , unul imaginar probabil, asta fizic cu numele este altceva.

   iar CTP nu mai este ce a fost. câinele nu pleacă de la măcelărie. niciodată.
   mârâie de ochii lumii si atât.
   asta ca sa ne înțelegem.

   celor care îl ataca pe jurnalistul Dan Tăpălagă:
   – ii faceți un bine, dragii moșului , jurnalistul Dan Tăpălagă spune bine dozat si spune adevărul asa cum îl vad multi alții.

  • Urmatorul Rares Bogdan?
   La fel de duplicitar si veleitar.

 2. Vrei sa zici ca tu nu scrii baliverne la comanda?

  • cred ca a scris si el la comanda PNL, sau poate ajuta PNL, ca prea erau cusute cu ata alba si in campanie USR+ era prea de vina pentru toate

   DARRR Tapalaga e de dreapta, pot PARIA ca a votat PNL, si acum cu PNL deraind spre USL, ca orice VOTANT PNL , speriat de prea multele coincidente incepand de la „guvernul meu”, ciolacu executant al lui iohanis ( daca e sa mergem pe filiera „serviciilor” probabil iohanis e comandantul lui ciolanu), jocurile ciolanului cu motiunea, CCR dintr-o data e subordonta PNL si ajuta ADICA DORNEANU AJUTA PNL !!!! … s-a intors la valorile lui adevarate

   nu zic ca nu e bine ca a aratat si imaturitatea politica a USR+, dar normala fiind un partid nou, dar fata de ce vedem acum, pana si el si-a dat seama ca alunecam spre o panta la fel de periculoasa ca la PSDraknea , anti UE, pro FURT

   sau bazat pe comentarii si-a dat seama ca votantul de dreapta care-l citeste e anti PNL acum, si le canta in struna

  • greu mai apar comentariile

   si eu cred ca a scris si el la comanda PNL, sau poate ajuta PNL, ca prea erau cusute cu ata alba si in campanie USR+ era prea de vina pentru toate

   DARRR Tapalaga e de dreapta, pot PARIA ca a votat PNL, si acum cu PNL deraind spre USL, ca orice VOTANT PNL , speriat de prea multele coincidente incepand de la „guvernul meu”, ciolacu executant al lui iohanis ( daca e sa mergem pe filiera „serviciilor” probabil iohanis e comandantul lui ciolanu), jocurile ciolanului cu motiunea, CCR dintr-o data e subordonta PNL si ajuta ADICA DORNEANU AJUTA PNL !!!! … s-a intors la valorile lui adevarate

   nu zic ca nu e bine ca a aratat si imaturitatea politica a USR+, dar normala fiind un partid nou, dar fata de ce vedem acum, pana si el si-a dat seama ca alunecam spre o panta la fel de periculoasa ca la PSDraknea , anti UE, pro FURT

   sau bazat pe comentarii si-a dat seama ca votantul de dreapta care-l citeste e anti PNL acum, si le canta in struna

  • Așa insinuează. Dar nu il credem.

  • NU prind Digi 24, dar il stiu pe Prelipceanu de la alt post.
   E o blasfemie sa-l compari pe Tapalaga cu acest Prelipceanu.

 3. Fix de asta imi pasa mie acum. Cand a votat si cu picioarele impotriva Romaniei a fost bine?
  Pentru mine acest mega politician nu exista.
  Sa isi asume si sa ne scuteasca de prezenta lui pe tv ca eu platesc abonamentul nu el.

  • adica a votat anti-ROMANICA-NORMALA-EDUCATA-PSDraknea? pai bine a facut, daca tie iti place hotia, multora nu

  • @ un roman. Ce-a votat Ciolos impotriva Romaniei, bai netrebnicule? Ciolos a votat asa cum doresc toti romanii cinstiti : o justitie independenta, respectarea drepturilor minoritatilor de orice fel si fara furturi din banii publici.

  • Cine ti-a spus tie ca romanii cinstiti vor sa fie incalecati de minoritati? Eu unul nu vreau sa platesc din banii mei de taxe si impozite ca sa-si schimbe unii sexul sau sa plodeasca altii si sa stea acasa pe banii mei.

  • Eu nu stiu ce are Tapalaga cu Preli. Preli e o oaie, va rog sa lasati animalul in pace!

  • Sa va luati USR-ul si sa vi-l bagati in c** bai minoritarilor „cinstiti”.

  • Nu va suparati, articolul nu este pentru d’alde dvs. Ignorati-l! Comentariul dvs. ori este de prisos ori este punctat la partid. Oricum, problema va depaseste, caracterial vorbind.

  • Cand o sa vorbiti civilizat promit sa va iau in seama. Daca asa vorbesc votantii culti nu ma mai mir de nimic.

  • @un roman. Lasa vrajelile si raspunde la intrebare: cum a votat Ciolos impotriva Romaniei? In declaratiile oficiale, in Romania justitia este independenta, coruptia nu pune probleme de destabilizare si securitate, drepturile omului, implicit al minoritatilor, sunt respectate.

  • Împotriva carei Românii a votat? A unei Românii bigote,homofobe care se consideră superioară pentru ca merge la biserică, e albă și hetero? Dintre toți politicienii corupți care fac rău țării fură,iau șpagă,pun rude în posturi de conducere și cine mai stie ce măgarii fac l-ai văzut pe Cioloș mă??!! Uite de asta nici nu va fi niciodată România bine,din cauza unora ca tine și ca Prelipceanu.

  • Un roman, detaliați “împotriva României!”

   Altfel, postati doar percepții subiective cu tente de denigrare si nefundamentate cu date, cu riscul sa atrageți critici.

  • @Vio7 Aia era. Tie-ti pune mancare pe masa si caldura-n calorifer faptul ca-i apara Ciolos pe fundasi, este? Saracii fundasi discriminati…

  • Terente…uite de aia nu ai tu apă caldă să te speli la 00 pentru ca se pupă Vasile cu Grigore? De ce va inflamati de fiecare dată când aprobă UE drepturi unei minorități??? De unde ideea ca se ia din ale voastre,mă?

  • @Vio7 Fix aia e chestia Einstein, ca exista probleme mult mai mari in UE si implicit in Romania decat ca intra fundasii prin alunecare unul la celalalt. N-ai vedea UE sa sanctioneze Romania pentru ca inca mai avem scoli cu toalete-n fundul curtii sau copii care se culca flamanzi, dar ii vezi pierzand somn de grija baietilor veseli.
   Ah, si de altfel nici pe noua guvernare n-am vazut s-o doara undeva de copilasi. Alocatii ioc, tablete ioc. Bine ca sunt bani si sinecuri pentru ei in schimb.

 4. foarte bine punctat!
  executia usrplus e comandata peste tot si in desfasurare
  iar acest popor oricum nu e in stare sa discearna
  tara asta nu se va schimba in bine in timpul vietii celor care am citit articolul, sa speram ca se va schimba vreodata!

 5. rade UM g4 de UM digi24 hahahaha

  cui pe cui se scoate :))

 6. Si pe tine care mogul aspirant te prefera de iti alegi atat de consistent temele de atac?

  • De fapt e o exagerare
   PNL Citu e mult mai rau si mai pervers decat pesedeul mafiotului Dragnea. Constitutia e hartie igienica pentru puscariasul Citu mai mult chiar decat si-au permis pesedistii. PSD si-a dat singur jos guvernele, dar acum, de multumit ce e de guvern, e trup si suflet alaturi de Citu.
   Toata media e controlata de mafia USL care are.bani cu nemiluita ca doar jefuiesc impreuna de 32 de ani, cele cateva voci razlete care au mai ramas independente fiind tacate non-stop de slugile mafiotilor .

 7. Mafia media – tv si online e omniprezenta in vietile noastre pentru ca publicul nu este suficient de educat pentru a discerne intre stire, dezbatere si manipulare. Pana nu se schimba sistemul de invatamant si generatiile viitoare tot asa o vor tine.

  • Politicienii au obrazul tabăcit . V-a fost milă de Cioloș? Altfel ce problemă ar fi? Întrebări al căror răspuns lumea il aștepta după pasentele pe care USR PLUS le-a făcut.
   Prelipceanu nu se poartă așa cu toți? Asta ar fi o problemă.

  • 😊

  • Așa insinuează. Dar nu il credem.

 8. Din partea mea sa „stearga cu el pe jos” toti moderatorii din lume.

  • un roman, un personaj celebru dintr-un serial de notorietate din Romania a avut la un moment dat o replica pe care ti-o adresez si tie:”…pur si simplu, esti prost…”

  • Tovarase, esti un sclav !

 9. nu pot sa spun ca toti de la DG lucreaza in acelasi sens . Fata de alte televiziuni care lucreaza numai intr-o singura directie, DG are si profesionisti corecti. Pana la urma sunt televiziuni private si actioneaza cum le este dictat de sus. Dar de Cristache de la tvr care e platit din bani publici ce parere aveti, tine cu ursul sau nu?

  • „Pana la urma sunt televiziuni private si actioneaza cum le este dictat de sus”

   Oare? Televiziunie astea private sunt televiziuni de stiri. Utilizeaza resurse publice, ca licenta de emitere e data de statul roman, nu transmite din beci pe Internet. Exista legi de reglementare privind corectitudinea informatiilor prezentate. Exista, teoretic, chiar si un organism de stat care ar trebui sa supravegheze, CNA.

   Stim cum functioneaza astea la noi. Adica e cam bataie de joc.

   Dar sa nu ramanem cu impresia ca in regula afirmatia: „televizune privata de stiri = un post in care mint si dezinformez din greu in functie de ce fel de interese are patronul. Si e absolut normal sa fie asa”.

  • ” Fata de alte televiziuni …”

   Extrem de rapid, Digi24 arata ca nu e diferita de alta „televiziuni”. Ca nu discutam de un episod izolat, discutam de o evolutie in rau din 2019 incoace.

  • RECOMANDA BRE O TELEVIZIUNE DE STIRI CARE SA NU TINA CU un URS DIN PADURE? Cu ce a dezinformat, s-a axat pe un subiect pe care l-a considerat greseala din partea usr? Trebuia sa-i faca reclama lui ciolos si pt lucrurile bune?

  • Moshu ești ticălos ca sa nu spun altfel. E prea drăguț Tapalagă în descriere față de ticăloșia pe care a facut-o Prelipceanu și CTP îi calcă pe urme. Era singura televiziune care avea un pic, dar un pic de echidistanță. Nu mai e!! Ling clanțele la Guvern pentru ceva reclame sau ce știu din ce mai scot bani de la Câțu.

  • definitia pt doua entitati care se unesc pentru acelasi scop se numeste asociere, cooperare, parteneriat, etc, Ciolos nu a raspuns la intrebari, a venit cu alte explicatii pe langa.
   dar asa e cand tii la cineva indiferent ca spune cai verzi pe pereti, ii tii partea, cum adica sa-l atace, pai nu e frumos si jurnalistic!!!!

  • @bebe. Nici pt tine nu e clar? Motiunea USRPLUS a fost depusa la parlament si toate partidele puteau sa semneze. Ce doreai sa faca USRPLUS, sa spuna raspicat ca aur n-are acest drept? Iti dai seama de ineptia pe care o sustii?

 10. A fost intr-adevar gretos, am schimbat canalul in seara aia. Chiar nu ma asteptam sa ajunga asa jos…

 11. O breasla compusa doar din cur-limbisti. Asta sunteti.

 12. PNL24 este un post comercial de televiziune a carui agenda este dictata de interese comerciale ale companiei de telecomunicatii si servicii de energie. Se vede foarte bine diferenta intre interviurile lui Prelipceanu cu Firea (in urma caruia CTP a renuntat sa mai faca emisiuni cu Prelipceanu) si interviurile lui Prelipceanu cu Barna si Ciolos.

  Nu mai zic de contractele de publicitate din bani publici primite de la Primaria Capitalei in mandatul Gabrielei Firea…

  Din cauza felului in care este dictata (la propriu) politica editoriala au plecat jurnalisti buni precum Alice Stoicescu, Catalin Striblea, Moise Guran, Adriana Nedelea, Elena Vijulie, Dan Turturica, Laurentiu Mihu, Tudor Musat, Dragos Patraru, etc.

  Doua articole:

  „Au confundat jurnaliştii cu oamenii care le trăgeau fibra optică prin oraş” – Adelin Petrişor, despre situaţia de la Digi 24

  https://www.paginademedia.ro/2019/02/au-confundat-jurnalistii-cu-oamenii-care-le-trageau-fibra-optica-prin-oras—adelin-petrisor-despre-situatia-de-la-digi-24/

  Pătraru, interviu EXCLUSIV: La Digi 24 mi s-a pus în vedere să reprezint interesele companiei care mă plăteşte. N-au înţeles de ce eu nu trebuie să fac asta

  https://www.paginademedia.ro/2017/08/patraru-interviu-exclusiv-la-digi-24-mi-s-a-pus-in-vedere-sa-reprezint-interesele-companiei-care-ma-plateste-n-au-inteles-de-ce-eu-nu-trebuie-sa-fac-asta/

 13. Preli din ce era odata a decazut mult ca moderator. Iar acum se culca si se trezeste cu PNL pe buze. Un fel de Gadea, dar galben 😀

 14. Tăpălagă Vs. Prelipceanu = șicane între două găști din securitate

 15. Da, foarte bine spus! Asa e mereu prelipceanu… Bine ca ati amintit si emisiunea cu tzatza firea la care nu i s a auzit gura…

 16. v-ati gasit mai jurnalisti de care sa va luati … de (asa zisi) moderatori de la latrina nu va obositi sa scrieti ….

  • aia sunt centuriste de multi ani de zile, ce sens are sa scrii despre ei, nu e nimic nou. In schimb astia o iau pe urmele lor in viteza.

  • Latriniștii nu prezintă interes în discuție pentru că știm cu toții ce hram poartă. Problema reală e cu cei considerați de mulți ca fiind imparțiali și care, iată, se dovedesc a fi cât se poate de dependenți de banii patronilor lor.
   Independența adevărată a unui jurnalist e dată de independența lui financiară față de grupurile de interese, iar un exemplu mai bun în acest sens decât Mălin Bot nu știu.

 17. Felicitări,d-le Tapalaga ! Ati surprins și exprimat esența acestui jurnalist agresiv doar cu cei de la USRPLUS. L-am privit cu atenție și am observat cât de slugarnic este ,de exemplu,cu Sorin Câmpeanu,cam cum era cu Firea și de câte ori îl invită fără sa aflăm nimic important.Chiar mă gândeam de ceva vreme să scriu la Digi24 că m-au pierdut de telespectator la emisiunile acestuia.

 18. Excelent punctat

 19. sunt curios daca magda prelipceanu de la RFI va mentiona asta la revista presei din Matinalul RFI Romania

 20. Dezgustător! Între timp ne-am lămurit și despre CTP! 🤮🤮

 21. Lasand la o parte preferintele politice a lui x sau y acel interviu a fost gretos. Ce a ramas din interviul ala e un public oripilat (cine gandeste, evident), un pnl si mai hulit si un USR+ care a mai castigat simpatie. cine face strategiile pnl nu prea are treaba cu realitatea din teren … sunt departe tare strategii armatei lui johanes.

 22. Acesti ziaristi nu au capacitatea de gandire proprie. Repeta la nesfarsit aceleasi 500 de cuvinte. In acest interviu domnul este agresiv si neprofesionist. Digi se compromite.

 23. Dar despre voi care ar trebui sa schimbati sigla site-ului cu cea a USR ce parere aveti?! La fel de impartiali sunteti si voi? Sau „persoanele” implicate se exlud? :))

 24. Ce înseamnă să ai memorie scurtă…
  Dar în epoca HotNews cam ce articole scriați, maestre? 😄

 25. Comentariu , dacă schimbați numele, vi se potrivește perfect domnule ziarist. Apoi menirea unui comentator nu este să-l lase pe invitat să debiteze tot ce-i trece prin cap,de cele mai multe ori, pe lângă subiect. Întrebările erau pertinente. Răspunsurile erau de un comic nebun. Nu vorbiți de deontologie în casa spâzuratului.

  • @IP:

   Prelipceanu este comentator? Credeam ca este moderator al unei emisiuni care face interviuri cu politicieni.

   Stiu ca l-am vazut intr-o seara comentand despre cirese si banane, dar nu cred ca a ajuns sa comenteze stiri in sectiunea de comentarii…

  • Nu cred ca ai urmarit emisiunea, comentezi la plezneala pentru ca ai ocazia sa punctezi in poarta usrului.

 26. Mulțumim d-nul Tapalaga. Este foarte corectă analiză d-voastră . Nu băgați în seamă comentariile care nu-s în stare să formuleze argumente pentru ceea ce susțin.
  Încă o dată vă mulțumesc.

 27. Presa scrie pentru bani. Asa rezista aceasta. Diferenta o face telul ziaristului. Banul sau adevarul. Ce-i mai prost este ca se scriu articole la comanda. Sa ridice mana acela care n-a scris un articol la comanda. Problema apare cand baietii cu ochi albastri dau comanda; sau guvernul sau Presedintia. Atunci apar difenrentele intre jurnalisti. Unii mai pun de la ei, altii lasa comunicatul sec. Oricum adevarul este cel spus de clientul care plateste. Cine crede altceva este naiv.
  Secretul spus candva de cineva era : ca sa eviti sa fi manipulat sa citesti aceeasi stire din mai multe surse: Factorul comun il reprezinta de fapt miezul si acela este de fapt, ceea ce a vrut sa zica stirea. La interviu conteaza foarte mult ce spune nu ziaristul cat mai ales cel intervievat. Daca el nu incearca sa-i vanda adevarul lui, jurnalistiului, si acesta din urma sa-i vanda ceva intervievatului , atunci veti vedea o discutie cat de cat onesta. Altfel veti ramane cu adevarul uneia dintre parti: a jurnalistului sau al celui invitat la dialog. Oricum veti fi manipulat. Asa ca nu mai dati degeaba in Tapalaga sau Prelipceanu. Toti jurnalistii sunt la fel. Isi fac meseria. Ca sunt sau nu onesti, asta este alta discutie. 🙂

 28. Prelipceanu ăsta e grețos și scârbos câteodată. Rar mă mai uit la jurnalul lui….

 29. Sa nu uităm momentul in care Drula a înregistrat un membru PNL în care se vedea clar un trafic de influență, iar moderatorul Digi 24 ne vorbea despre cireșe, nepsunand nimic de înregistrările domnului Drula.

 30. Cam gata si cu Digi TV…
  Pe mine m-au pierdut deja.

 31. La 32 de ani de la Revolutie, pe un site care pretinde ca apara libertatea si democratia este cenzurat cuvantul sec u rist.

  • De aia ieu ma uit la b1, au devenit cei mai credibili

  • Nu este cenzurat cuvantul „sec u rist”, ci o anumita succesiune de litere care apare si in cuvantul de fata. Comentariile sunt moderate automat dupa anumite cuvinte cheie, considerate obscene. Nu e nimeni care sa citeasca toate prostiile scrise de unul sau de altul, nu va mai dati atata importanta.
   In cazul semnalat, cuvantul cheie este „c-u-r”.

  • Nu e adevarat, securitate apare, sec u rist nu.

 32. Pai nu trebuia mers pana la Firea, era suficient de aminitit interviul de saptamana trecuta facut de Prelipceanu cu Citu. Se gudura „jurnalistul” mai rau decat un caine.
  Un alt exemplu despre materialul din care e facuta coloana lui Prelipceanu eeste episodul cu Moise Guran si Eugen Nicolicea, cand Prelipceanu era aparatorul ticalosului.

 33. Noh las ca si voi scrieti ce trebuie cand se cere. Nu exista fata mare in jurnalismul modern. Sau aveti impresia ca nu este evidenta directia in care trageti? Fiecare are agenda lui, restul este smiorcaiala pentru fraieri.

  • La jurnaliștii independenți direcția ar trebui sa fie dictata de valorile personale si de raționamentul propriu. Problema cu presa independenta este asigurarea constanta si la un nivel satisfacator a $finanțării. Oare dacă luau bani atunci când guvernul a alocat fonduri pentru presa dar isi păstrau si independenta, ce era?

 34. Hot la vorba și ascuțit la limba.

 35. Felicitari pentru articol, d-le Tapalaga!

 36. Cu telecomanda te scutești singur, de greață . Sunt curios dacă audiență Digi crește sau scade. După mine-am schimbat instant postul la interogatoriul lui Cioloș, cred că scade… Și așa scăpăm de Prelipceanu …Simplu!

 37. Nu crezi, ca esti p^&0^T, de aia nu crezi! Ala care a scris acolo, unde dai link, te-ntrece (stiu, e greu de crezut)! :)))))))))

 38. Corect. Genul asta de jurnalisti nu are nimic in comun cu jurnalismul.

 39. Acum îmi pare rău că am șters Digi24 din grilă și nu am văzut live!!!

  • Așa cum am făcut cu Digi24, la fel voi face în câteva zile și cu operatorul de telefonie Vodafone!
   În ditamai criza, inconștienții dracului, ăștia de la Vodafone, îmi dau un mesaj că își modifică oferta de servicii iar abonamentul meu de 8 Euro va dispărea și că voi fi nevoit să accept transformarea lui într-unul de 11 Euro, sau rămân fără !!!
   Pare-se că toată lumea a înnebunit!
   Trebuie să citesc contractul să văd dacă scrie undeva că Vodafone poate să-l modifice cum vrea mușchii lui de unul singur.

  • sa nu te lasi pierde toti banii

 40. Adica , ce ne spune di Ciolos aici e ca te faci frate cu oricine ca sa treci puntea. Ok , dar dupa asta cum te numesti ? cu slanina in pod si cu porcul in curte nu prea merge ! Sau cand te asezi la masa cu cineva si pe urma incepi sa il injuri si sa il faci hot , dar nu vrei sa te ridici nici de la masa , asta cum se numeste ?

  • @nick.
   Știi cum se numește? Prelipceanu, îi spune…

  • Pai, daca e hot, cum sa-i spui? Carvasazica, de vina sunt useristii ca-l fac hot pe Cutu si pe cei din echipa lui #castigatoare, nu tocmai acesti oameni fara cuvant si pusi pe facut bani de la stat? Halal logica damboviteana!

  • @nick. Te-a spalat si pe tine prelipceanu pe creieri. Voi astia lobotomizati nu ascultati raspunsurile, va sunt suficiente intrebarile ca sa va formati opinia. Asta-i tara !

  • Bine zis!

  • Ca să afli răspunsul întreabă-l pe Boc !
   Să-ți povestească cum a fost în 2003 când a semnat moțiunea de cenzură alături de România Mare. Sau am greșit și în loc de „alături” trebuia să scriu „s-a aliat” ? Cum spun astăzi USL-iștii de USR+.

 41. De fapt e o exagerare
  PNL Citu e mult mai rau si mai pervers decat pesedeul mafiotului Dragnea. Constitutia e hartie igienica pentru puscariasul Citu mai mult chiar decat si-au permis pesedistii. PSD si-a dat singur jos guvernele, dar acum, de multumit ce e de guvern, e trup si suflet alaturi de Citu.
  Toata media e controlata de mafia USL care are.bani cu nemiluita ca doar jefuiesc impreuna de 32 de ani, cele cateva voci razlete care au mai ramas independente fiind atacate non-stop .de slugile mafiotilor .

  • Dar cand USR a intrat in alianta cu acelasi PNL care „jefuieste tara de 32 de ani” ti-a placut? I-ai votat cu drag? USRistii se comporta ca si cand sunt ori veniti de curand pe planeta, ori sunt… mai putin destepti… ca sa nu spun altfel.

  • @Long-whatevar
   NU inteleg logica ta.. adica USR nu trebuie sa faca nimic pana nu obtine 51% la alegeri, 51% pe care nu o sa-i obtina niciodata facand nimic??! HEEELLOOO!!!!!!! …go blow your brains out!!

  • @Rads, pune-ti neuronii sa faca o alianta ca sa poti pricepe ce te intreb. Reformulez: Azi PNL si USR se acuza reciproc de hotie, minciuna, coruptie, etc, in timp ce pana in august se pupau in bot. Cand v-au mintit ei pe voi, votantii creduli, atunci sau acum? Nu ti se pare ca sunt „aceeasi mizerie”, ca sa folosesc un slogan usor de priceput pentru astia ca voi?
   P.S.: Blow me, cum s-ar zice…

  • @no brain John Silver
   Daca USR Plus ar fi fost la fel ca partidele care au alternat de putere in ultimii 32 de ani, respectiv PSD si PNL, astazi USR Plus era la guvernare bine mersi, asistand docil la numirile de lipitori de afise sau puzderie de amante la agentii asa cum fac penelistii, iar la DIICOT am fi avut-o deja pe Hosu 2 pentru a se musamaliza noi dosare
   Nu am votat PNL tocmai pentru ca stiam ca sunt tradatori ipocriti, aceeasi mizerie cu PSD fapt confirmat de ultimele evenimente

 42. Felicitari pentru articol domnule Tapalaga, era necesar. Am vazut interviul în cauză, m-a cuprins greața, atâta agresivitate, obrăznicie si tupeu la prelipceanu. La revedere digi24!

 43. daca nu va place gigi tv nu aveti decat sa donati pt g4media

  de paduri ce se mai aude ? cat e tainul pt pus batista pe tambal ?

 44. Digi24 a fost cumpărat de PNL. Digi24 e un post mercenar, atacă la comandă.

 45. Cum se numesc doi soti care pana mai acum trei saptamani se pupau pe bot si isi inchinau unul altuia ode, iar acum se acuza reciproc de infidelitati, furt si placuta suedeza in Gara de Nord? Raspuns: PNL si USR.
  Dar cum se numesc votantii care isi dau coate sa se plaseze de-o parte si de alta a baricadei in disputa lor conjugala? Raspuns (cenzurat): creduli.
  Intrebarea bonus: Care sunt mai amuzanti si penibili, cei care apara PNL-ul care si-a dat arama pe fata si vor sa captureze doar pentru ei ciolanul prin orice mijloace, sau cei care inca mai au impresia ca PLUSRistii mincinosi, duplicitari si cu rezultate zero ii vor scoate din saracie si foame? Raspuns: __________ (indecis).

 46. Prelipceanu pare să aibă ab ovo – din plecare adică – o narativă / o explicație pentru toate întrebările pe care le pune interlocutorului, fără să fie interesat de explicațiile date de acesta, ba mai mult : îl intrerupe când răspunsul interlocutorului contrazice opinia lui și îl presează cu intrebări repetate încercând să-i insufle un răsuns ”corect”. Dacă acest comportament al lui Prelipceanu se datorează unei opinii personale bazată pe prejudecată, atunci nu are ce căuta într-un loc în care obiectivul este formarea unei opinii publice vizate. Este mai grav, dacă totul se datorează unei dispoziții. În acest caz s-a transformat într-o unealtă docilă – ca foarte mulți în breasla lui – cu obiective predefinite, de data aceasta de a cauza daune USR+ și de a îngroșa întunericul în opinia publică. E clar qui bono !

 47. Am scris de multe ori si de fiecare data dupa interviurile pe care Prelipceanu i le-a luat premierului zombilitic: Prelipceanu se preface ca intreaba, zombiliticul se preface ca raspunde, in timp ce bate campiile liberalismului autentic si minte ce vrea si cat vrea!
  Spun asta de aproape 9 LUNI de zile!
  Fix asa era Dragnea la Gadea in cei 3 ANI!
  Rusine, greata, sila!!!
  Banii pompati de PNL isi fac efectul: premierul minte cat vrea la Digi 24 si chiar la TVR1, dar NU are curaj sa mearga la Antena 3 sau la REALITATEA TV!
  Aceeasi mizerie ca in vremea PSDragnea, Romania PeSeDista e vesnica, nu mai scapam de ea!

  • „Profesionistii” USR si votantii lor vor ajunge sa dea vina pe Dragnea si la 90 de ani, cand vor sustine tare si apasat ca Dragnea e cel care le-a umplut pampersul pentru adulti.

  • Cum ati postat dvs., cum au postat si 5 comentatrolli PNL mai jos. :))

  • @lili, așa este, confirm, ți-am citit acele comentarii! De fapt, ți le citesc pe toate și mereu îți dau dreptate 100%!

  • si inca nimic in brate ?

 48. „Capacitatea de a se transforma la comandă dintr-un ins rezonabil în ultimul ciomăgar de presă sau spălător de cadavre este motivul pentru care acest tip de jurnalist versatil și maleabil a fost preferatul mogulilor…”.

  Bro, sa vina cineva sa stearga ringul de sange! Ce perversa de Dambovita i-a aplicat Dan „Ucide din priviri” Tapalaga marelui regurgitator, pardon moderator, Prelipceanu!

 49. Cei tapalaga, sunteti din ramuri diferire? Ramurica ta nu mai este bagata in seama?Este adevarat pădurea Baneasa are multi copaci, multe ramurele!

 50. Un text ce incepe totalmente eronat si ne spune cum premierul Romanie (nu al coalitiei ) a demis unilateral un ministru . Doamne pazeste! dar cum doreati fratilor sa fie- viceversa . Nu intelegeti fraticilor ca guvernul nu este al coalitiei ci al Romaniei din momentul votului in Parlament , moment in care el este confirmat si nu intelegeti ca cel care conduce (semneaza si raspunde )guvernul este premierul si nu vreun sef din coalitie . Ce naiba e simplu ca buna ziua .In curind CCR va reglemeta toate aceste derapaje ale USRPLUS.

 51. Ionut Mosteanu a fost un remarcabil interlocutor care l-a pus la colt pe acest libidinos Prelipceanu, dand dovada de fermitare si eleganta in raspunsuri, nelasandu-se intimidat de limbajul moderatorului.

 52. Premierul nu este al Coalitiei el devine Premierul Romaniei in momentul votului si implicit a confirmarii in Parlamentul Romaniei (asta macar puteti intelege) . Coalitia doar ofera un sprijin politic neavind nimic de a face cu deciziile premierului ce este unicul depozitar al semnaturii si unicul decident la toate nivelele ce tin de guvernare .Nu iti convine sa stai in Coalitie, dupa numirea premierului prin propria ta semnatura, poti merge usor in opozitie .Incercarea de santajare a lui Citu nu a reusit . Cit de puternic este acest premier , marea majoritate ar fi pus capul in pamint si ar fi lasat USRPLUS sa isi faca de lucru cu fondurile din PNNR.Iaca ca nu se poate .

  • @Principiu.
   Coalitia doar ofera un sprijin politic…Spui tu. Corect. Deci dacă nu mai exista coaliția nu mai exista nici …Premierul . Al țării, ohoooohoo!

 53. albina
  16.9.2021 la ora 11:10 pm
  Chiar daca va e greu sa intelegeti schimbarea ministrilor nu inseamna si schimbarea premierului .Votul de incredere este personal pe fiecare ministru in parte .Si chiar in cadrul unei motiuni de cenzura daca motiunea nu cere explicit si motivat caderea guvernului si se refera doar la un membru al guvernului fie el si prim ministru cererea poate fi supusa conceptului de neconstitutionalitate ca parte a principiului bunei functionari a statului si al loialitatiii institutiilor sale una fata de cealalta .A schimba, din motive oarecare, un prim ministru nu este parte a conditiei de loialitate impusa de CCR asa cum a fost si in momentul in care Iohannis a dorit alegeri anticipate .Asa ca: „cum o dai cum o sucesti ”Citu cade in picioare .Mai pe romaneste statul trebuie sa functioneze si nu sa fie impiedicat in a functiona de decizii arbitrare ale vreunei aliante facute „ad hoc ” in dauna cetatenilor si a bunei functionari a statului Roman . Cine a crezut ca poate da jos un premier (din pamint din iarba verde )pe care abia l-a votat si votul parlamentului abia ce a confirmat asta a crezut gresit . CCR va modifica totul .Si chiar daca sa zicem ca motiunea ar fi trecut vom asista la punerea in practica a starii de urgenta ce nu permite schimbarea guvernului .

  • Or sa cada in schimb PNL la alegeri de n-or sa mai stie in ce copac erau cocotati.. bananier sau cocotier!!

  • O albină mai nebună nu am văzut!

  • Marcele vrei sa facem si pariu ?Dar vad ca ai deja indoieli si ca deja intelegi intregul nu basmele si jumatatile ba chiar sferturile de adevaruri spuse noua in presa .Dealtfel esti singurul care poate intelege ce spun .La ceilalti chiar nu am pretenttii .

 54. Articolul era mai clar daca scria: prelipreanu a primit ordin de la pestele lui …

 55. USRPLUS a sters-o de la guvernare vazind ca nu se pot conecta la baniii din PNDL ca in trecut si vazind ca nu le este acceptata ideea ce se dorea parte a creerii unor noi si costisitoare (locatii noi , salariati si salarii babane , controlul absolut asupra banilor din PNNR ce era parte a decizei celor din USRPLUS )entitati guvernamentale sau ministeriale unde doreau sa aiba controlul absolut .Citu le-a refuzat aceasta minarie si USRPLUS au plecat degraba facind rapid o alianta cu AUR spre a introduce o motiune de cenzura care nu a avut nici ea sanse de reusita .Au ramas cu buza umflata vorba ceea si f….i si cu banii luati .Este pur si simplu de necrezut ca tu Partid ce te-ai autonumit de dreapta(USRPLUS) sa lasi guvernarea descoperita in acest moment critic pentru tara .

 56. Cand avea USR dreptate: cand ne spunea ce minunati si buni sunt PNL si Catu pana mai acum o luna, sau acum cand ne spun ce rai, infractori, corupti etc. sunt? Mai votati USR si data viitoare! Cu incredere! 😀

 57. pe site la digi24 apare o știre prin care Irineu Darău contestă votul de la USR+, iar g4media tace ca porcu-n cucuruz.

  deci hopa cu pianul pe scările deontologiei jurnalistice! :)))))

  • Deci hopa, ai sarit tu peste stire si dezinformezi fara sa verifici. Gasesti pe g4media si stirea despre Darau, este postata pe 16 septembrie.

   Data viitoare poate verifici informatia inainte sa scrii.

 58. Poate postati si comentariile care nu va pupa-n trei litere, zic…

 59. Cum se numesc doi soti care pana mai acum trei saptamani se iubeau si isi inchinau unul altuia ode, iar acum se acuza reciproc de infidelitati, furt si placuta suedeza in Gara de Nord? Raspuns: PNL si USR.
  Dar cum se numesc votantii care isi dau coate sa se plaseze de-o parte si de alta a baricadei in disputa lor conjugala? Raspuns (cenzurat): creduli.
  Intrebarea bonus: Care sunt mai amuzanti si penibili, cei care apara PNL-ul care si-a dat arama pe fata si vor sa captureze doar pentru ei ciolanul prin orice mijloace, sau cei care inca mai au impresia ca PLUSRistii mincinosi, duplicitari si cu rezultate zero ii vor scoate din saracie si foame? Raspuns: __________ (indecis).

  • Long Live PeSeDe!

  • @Artemis Exista problema in viata ta la care vinovatul/raspunsul nu e PeSeDe sau Dragniiiiaaa? Cum te simti cand vezi ca alesii tai se porcaie intre ei in loc sa guverneze?

 60. Și Răzvan Dumitrescu părea serios într-o vreme, după care a făcut transferul anului către Antena 3 :))

  La Digi24 m-am uitat ultima dată (și am abandonat după vreun sfert de oră) la circoteca lui Iohannis cu jurnaliștii din campania prezidențială. Ziceai că era retransmisie de la vreun post din Belarus.

 61. Dacă era inteligent Prelipceanu, nu se mira la orice prostie, astfel încât să fie tot timpul încruntat. Să fim serioși, prea puține mai sunt lucrurile mirabile. Cosmin Prelipceanu este supusul angajat să facă pe cultivatul elegant. Misiunea lui este clară ca, de altfel, misiunea tuturor jurnaliștilor vocali, alocați unui mogul sau altuia, să rada USR PLUS din preferințele electorale. Cu toate hibele de comunicare și bajbaielile lor, USR PLUS -istii sunt singurii reformisti din politica RO. Nu sunt toți lapte și miere, dar cei mai mulți sunt tineri școliți și rușinați de halul în care a ajuns România. PNL și PSD este doar mafie politică, cu dinozauri corupți pentru veșnicie, irecuperabili, prea afundati în mocirlă ca să poată ieși, chiar și dacă și-ar dori. Fiecare politician psdist sau pnlist este o za esențială pentru trainicia lanțului mafiot. Nu se vor schimba nu atât pentru că nu ar vrea (deși e clar că unii nu au textura volitiva a schimbării în bine), dar schimbarea înseamnă ruperea lanțului și acest efect îi vulnerabilizeaza pe fiecare dintre ei.

 62. Dle Prelipceanu esti un nimeni, o sluga si un profesionist nepriceput. Platit bine de sefi. Nu o sa te mai vizionez. 😠

 63. Am văzut emisiunea respectiva. Chiar ma intrebam dacă Prelipceanu mai poate fi salvat.
  Nu, era mânjit cacao pe toată fata.
  Vai de capul lui…

 64. Mai avea putin si il facea vinovat pe Ciolos de betiile lui Citu

 65. Vrem dictatura,dar o sa mai fie asa bine ca la cea de dinainte de 90?

 66. Excelent articol !
  Nu am putut sa vizionez intregul inchizitoriu ,pentru ca nu puteai sa asculti si sa vezi asa ceva.
  Oare are scoala la securitate Prelipceanu?

 67. Da, este corect articolul ca relatare dar ipocrit. Asa cum prelipceanu este o unealta a mogului asa ai fost si dumneata unealta a nenorocitului de basescu!

 68. Tăpalaga ești slab și părtinitor. Cum poți scrie asemenea prostii? Clar dezimfomezi în favoarea usr! Cioloș e mediocru și stereotip! Numai un tip inteligent ca Prelipceanu putea sa scoată de la el ceea ce vrea publicul.
  G4 a încasat bani de la usr în 2021?
  Răspunde sincer Tăpalaga.

  • Nu stiu ce dezinformare iti imaginezi tu ca a facut Tapalaga in acest articol, probabil nu ai vazut interviurile lui Prelipceanu cu Barna/Ciolos/Mosteanu/ orice alt membru USR+ versus cele facute cu membri PNL si PSD. Daca le-ai fi vazut, ai fi inteles de unde vine acest articol.
   Prelipceanu nu a incercat sa scoata adevarul de la Ciolos, ci din contra incerca sa ii bage cuvinte in gura.
   Din pacate Ciolos nu este un politician stereotip pt Romania, de era, eram departe ca tara…
   Cred ca tie iti plac politicienii „standard” romanesti care fura, mint cu nerusinare, nu intorc niciodata celalalt obraz, nu stiu ce este ala bun simt, bat cu pumnul in masa ca sa se faca auziti ca altfel nu stiu cum si isi apara doar interesele proprii…
   Sper sa te trezesti la realitate in curând.

 69. Pe mine nu m-au pacalit, niciodata, nici bretelutele si nici privirea aia de catelus slugarnic. L-am considerat intotdeauna pe Preputziceanu un mercenar veros si scirbos.

 70. salutari comentatorilor. portretul jurnalistului la ..maturitate? unii imbatranesc mai repede si au nevoie de resurse. banesti!
  noi,şoşoneii neabonati la ciolanel, lucratori in zidarie din mosi-stramosi nu intelegem cearta pe cuvinte!!
  sa-i dea dom’le Ciolos o directa renew de stanga-dteapta Prepeliceanului si povestea era demult incheiata. sau invers. sa-i f
  sa-i fi dat dom’le, Orban una dupa dupa ceafa Catului la timpul potrivit si nu ajungea aici.
  altfel avem un dialog al surzilor. şuşanele?
  box, dom’le asta vrem noi şoşoneii neutri, spectatori prea binevoitori ai unora si altora.

 71. EŞTI TEODOR BRATEŞ DOI

  TRĂIASCĂ SECURITATEA!

  ŞI AI EI SLUGOI!

  ⭐💲⭐💲⭐💲⭐💲⭐

 72. Cum ar spune Cițu: Sad But True

 73. Exista UN jurnalist independent si echidistant ?

 74. dacă tot este bal pe g4 haideți sa ne giucăm.
  mogulul este oare acel pictor al lui Dorian Gray?
  Prelipceanu C. este oare un Dorian G. am jurnalisticii?
  in ciuda deviatiilor de comportament jurnalistic ramane oare P.C. acelasi „bun comentator, cu/ fără breteluțe” si doar imaginea lui „media” sufera?
  pictures at an exibition. cu P, CTP si DT.

 75. Prelipceanu o tot comite de ceva vreme sub privirile incruntate al lui CTP care probabil fiind incapatanat simte nevoia sa arcuiasca sprancenele invers.
  Oricum CTP e No2 in lupta cu dusmanul USR+ , diferenta dintre el si Prelipceanu la discutiile cu Voiculescu respectiv Ciolos sunt minime . Adica numai pozitia sprancenelor …

 76. cu toata stima domnule autor. subiectul principal ar fi chelitul padurilor.
  „drujba si cureaua lata/ ce paduri taiam odat’?”
  L-as fi intrebat pe dl Dacian Ciolos ce face si desface renew in plus pentru padurile centenare din Est? asta e subiect de dezbatere serioasa.

 77. Cum neA tăpălagă, e sclavul patronului…..Pai tu, ce ești? Toți jurnaliștii așa-ziși independenți, ce sunteți??? Sclavii propriilor patroni!!! Asta e media zilelor noastre, slujitoare intereselor financiare ale patronului, acționariatului. Spectacol, minciuna, manipulare din dorința lacomă de bani, bani, bani.

 78. Ambii jurnalisti au dreptate.
  Problema este ca tara asta nu are niciun partid politic vertical, ne trebuie un nou partid politic si actualele partide trebuie sa dispara.
  Nu te faci frate cu dreacu’ sa treci podul, nici pentru guvernare, nici pentru motiune.
  Ma astept ca si PNL-ul si UDMR-ul sa-si faca bagajele si sa dispara, impreuna cu celelalte partide. Nici nu stiu cine-i va mai putea vota vreodata. La cea mai scurta plimbare prin tara, se vede ce su lasat in urma: prapad.

 79. Comportamentul lui Prelipceanu este de neacceptat. Este de apreciat că l-ați taxat prin articolul d-voastră. Sunt curios daca/câți alți colegi de breaslă vi se vor alătura.

  • Eu televiziunii care își spune Digi îi spun SRI tv deci nu mă pot supăra pe prelipceanu ăsta. SRI e serviciu militarizat. La ei e cu ordine.
   Deci Tăpălagă dragă, dacă ai curaj leagă-te de ei nu de bietul prelipceanu cu intelectul lui de limită.

 80. prelliceanu zombi

 81. Felicitari, bun articol!

 82. Linge blide si de kururi de hoti are si orgasme în cascada de atata lins si dat limbi în ceasca,e într-un extaz permanent,masturbatorul de serviciu de la digi24 sluga la stapanii lui pe bani multi primiti moca de la hoti si borfasi pt a se prostitua în voie

 83. am citit toate comentariile, mi-am facut o parere

  acum mi-o spun pe a mea, poate gresesc

  bataliile in politica nu sunt doar intre partide, ci intre centre de putere si interese…aceste centre de interes sunt construite pe principiul oligarhic, adica a unei relatii stranse, la nivelul centrului intre politic, economic si simbolic!

  un centru de interes cuprinde partidul, ca fata politica, lumea economica-financiara, presa pe care o detine sau de care se poate servi, institute de cercetare, universitati/facultati, edituri, retele sociale si cu voia dumneavoastra, serviciile secrete si parti din aparatul de justitie…si, ultima gaselnita, ong-uri, alea care protesteaza la comanda..gen &rezist…

  in Franta anilor 2000, am citit candva ca erau 9 centre de putere si interes…

  domnul Prelipceanu face parte dintr-un asemenea centru, dupa cum Gadea face parte din alt centru de putere si interese

  daca privim lucrurile din aceasta perspectiva, nu trebuie sa ne mire prestatiile unora sau altora…gen intelectualii lui Basescu, a domnilor Liiceanu, Plesu sau Patapievici, a poupincourismului pe care l-au practicat in raport cu fostul presedinte Basescu,

  nume grele, in comparatie cu domnul Prelipceanu

 84. Bine, baiatul are caracter, fura de unde poate, fara discriminare. Nu acum mult timp era sluga Gabrielei Firea PSD. El slujeste cui il plateste. Niciodata insa n-a avut nicio legatura cu jurnalismul, omul e propagandist platit, un om marunt cu bretele care priveste mirat de cat de corupt e. Drama e ca si Cristian Tudor Popescu face aceeasi propaganda in ultimele luni. Sa mesteci caseta cu alianta AUR reproducand fix propaganda facuta de PNL cuvant cu cuvant – ce rusine! De la Prelipceanu macar n-ai pretentii, e o nulitate omul, dar CTP a fost totusi cineva in jurnalism, era cat de cat un reper in aceasta sleahta de incompetenti vanduti.

  O sa mai existe jurnalism doar cand va fi facut cu sustinerea oamenilor pe Patreon.
  Altfel toti se vand intereselor. Nu mai exista azi jurnalist independent.

 85. Pariu pe ce vreţi voi că în scurt timp numai PSD-işti,UDMR-işti şi SuperFUNNY va avea în emisiunile lui şi ce mai laude va avea pentru ei şi minune că toată vina va fi a USR-Plus care va fi în opoziţie.
  Râdem noi radem dar ăştia de la PSD deşi erau disperaţi de frica puşcăriei şi proşti grămadă unul peste altul problema cu ştia de acuma de la PNL e că sunt nebuni pe bune.
  În scurt timp numai Supermani şi Batman vom avea iar ăştia de la AUR îi vor fugarii cu cruci să îi exorcizeze iar populaţia nu ştiu ce vor face dar sigur se vor satura la un moment dat.
  Tată dă-le minte că balamucuri nu avem îndeajuns să înghesuim pe toţi şi cum la puşcărie nu le place avem bănuiala că se vor muta toţi la Prelipceanu în emisiune, daaaa.
  În ziua când Coroi va fi şi pe la ei vom avea tot balamucul.

 86. Prelipceanu a devenit obositor cu lipsa de obiectivitate in privinta PNL-ului. Poate il invidiaza pe Rares Bogdan si isi doreste aelasi lucru. Deocamdata, Digi ramane postul preferat de stiri datorita unor jurnalisti obiectivi ca Negrutiu si Pandaru si a unor invitati precum CTP sau Parvulescu…Ramane de vazut cat se mai accepta libertatea de opinie la acest post.

 87. O analiza brici, la obiect si conform realitatii, autorul este una dintre foarte putinele voci din presa mare romaneasca ce sintetizeaza perfect ceea ce se petrece la digi 24 si nu numai (vezi Doamne post „neutru”).
  Sub pretextul neutralitatii si informarii „corecte” autoproclamate, intreg postul, asadar toti „jurnalistii” ce se perinda pe acolo indeplinesc punctajul si agenda prin care puterea vremelnica (aka pnl) isi exercita puterea.
  prelingeanu este doar un varf de lance, din spate tin trena puternic ctp, negrutiu si pandaru, un careu de asi antrenati bine in propaganda, rastalmacirea adevarului si reinterpretarea malitioasa a evenimentelor. Executia (interviul) lui Vlad Voiculescu, absolut gretoasa si groteasca, m-a facut sa renunt definitiv la abonamentul prin cablu. Sunt fix contraoglinda slugilor din latrina 3 gadea, badea, ciuvica si cine mai infuleca ca.c.at pe acolo.

  Romanii sunt tinuti fara mila sub bocancul mediei mainstream ca in comunism, de puterea bicefala FSN cu ramificatiile prezente psd si pnl+pdl ce toarna sistematic de 30 de ani cu picatura otrava spalarii de creier, cercul vicios inchizandu-se cu procentul majoritar de analfabetism cronic. O populatie cu zero educatie si zero judecata analitica va ramane sclava acestui sistem infect.

 88. O analiza brici, la obiect si conform realitatii, autorul este una dintre foarte putinele voci din presa mare romaneasca ce sintetizeaza perfect ceea ce se petrece la digi 24 si nu numai (vezi Doamne post „neutru”).
  Sub pretextul neutralitatii si informarii „corecte” autoproclamate, intreg postul, asadar toti „jurnalistii” ce se perinda pe acolo indeplinesc punctajul si agenda prin care puterea vremelnica (aka pnl) isi exercita puterea.
  prelingeanu este doar un varf de lance, din spate tin trena puternic ctp, negrutiu si pandaru, un careu de asi antrenati bine in propaganda, rastalmacirea adevarului si reinterpretarea malitioasa a evenimentelor. Executia (interviul) lui Vlad Voiculescu, absolut gretoasa si groteasca, m-a facut sa renunt definitiv la abonamentul prin cablu. Sunt fix contraoglinda slugilor din latrina 3 gadea, badea, ciuvica si cine mai infuleca c…t pe acolo.

  Romanii sunt tinuti fara mila sub bocancul mediei mainstream ca in comunism, de puterea bicefala FSN cu ramificatiile prezente psd si pnl+pdl ce toarna sistematic de 30 de ani cu picatura otrava spalarii de creier, cercul vicios inchizandu-se cu procentul majoritar de analfabetism cronic. O populatie cu zero educatie si zero judecata analitica va ramane sclava acestui sistem infect.

 89. Din nou, nu pot sa nu remarc traficul si interesul pe care-l genereaza Ciolos in orice articol. Ce inseamna asta? Ca postacii s-au activat, fie din cauza fricii stapanilor lor fata de el si asa au dat ordine, fie din cauza ca omul la situatii sau emotii negative reactioneaza sau actioneaza mai prompt decat la situatii sau emotii pozitive, iar asta cu Ciolos pentru multi romani e o situatie care necesita interventie si actiune. In ce sens? Pai Ciolos e asociat cu UE si atunci falsul asta patriotism pe care-l canta multi se rascoala in ei de zici ca is posedati. Va mananca Ciolos si UE fricosilor!

  • Pai romanii vor PSD si PNL. Nu vedeti ce arata sondajele? A, si AUR, sa nu uitam. Pomanageala, circ, saracie. Chestii de-astea zis traditionale.

 90. Mie nu mi se pare ca s-a dat la Ciolos. A vrut sa afle ceea ce vreau si eu: de ce au fugit astia de la guvernare si acum se vaita?

 91. g4media, de ce ma cenzurati? in timpul asta o gasca intreaga de troli platita cu copeici este lasata sa zburde pe aici bine merci, de ce?
  —————————————————————————————————————————
  O analiza brici, la obiect si conform realitatii, autorul este una dintre foarte putinele voci din presa mare romaneasca ce sintetizeaza perfect ceea ce se petrece la digi 24 si nu numai (vezi Doamne post „neutru”).
  Sub pretextul neutralitatii si informarii „corecte” autoproclamate, intreg postul, asadar toti „jurnalistii” ce se perinda pe acolo indeplinesc punctajul si agenda prin care puterea vremelnica (aka pnl) isi exercita puterea.
  prelingeanu este doar un varf de lance, din spate tin trena puternic ctp, negrutiu si pandaru, un careu de asi antrenati bine in propaganda, rastalmacirea adevarului si reinterpretarea malitioasa a evenimentelor. Executia (interviul) lui Vlad Voiculescu, absolut gretoasa si groteasca, m-a facut sa renunt definitiv la abonamentul prin cablu. Sunt fix contraoglinda slugilor din latrina 3 gadea, badea, ciuvica si cine mai infuleca c…t pe acolo.

  Romanii sunt tinuti fara mila sub bocancul mediei mainstream ca in comunism, de puterea bicefala FSN cu ramificatiile prezente psd si pnl+pdl ce toarna sistematic de 30 de ani cu picatura otrava spalarii de creier, cercul vicios inchizandu-se cu procentul majoritar de analfabetism cronic. O populatie cu zero educatie si zero judecata analitica va ramane sclava acestui sistem infect.

 92. din pacate g4 cenzureaza opinii absolut de bun simt, in timp ce postacii au partieeee. 🙁

 93. Chiar acum CTP face niste rationamente de noaptea mintii, doar doar bifeaza agenda; este absolut gretos, cum acest aplaudaci de mineri si votant de iliescu emite opinii „echidistante”? Acesta nu e jurnalism, ci mercenariat.

  ctp=ciuvica

 94. D-le Tapalaga,înainte de a scrie acest articol care in mare parte este corect,te-ai uitat in ograda proprie?

 95. Foarte elegant descris personajul in aericol, 1000+ cuvinte pentru a-l portretiza, cand era suficient unul singur: Prelipceanu=sclavete

 96. A ajuns Mălin Bot să fie cel mai bun ziarist independent.

 97. Nu-mi dau cu părerea despre Prelipceanu, nu l-am apreciat niciodată.
  De ceva vreme trec peste digi la fel ca peste A3.

 98. Felicitari pentru articol domnule Tapalaga! Ati ramas unul dintre putinii jurnalisti liberi din tara asta!

 99. Daca Ciolos spune „intrebati-l pe Catu”, incetezi cu intrebarile catre Ciolos si pui oamenii din regie sa-l sune pe Catu. Ordinele se executa, nu se discuta cu arogante gen „dar cum dumneavoastra sunteti invitat in emisiune”.

 100. Conform evolutiei ratei natalitatii si a emigrarilor, in vreo 50 de ani nu va mai fi țipenie de „romăn” pe aici, deci sigur se schimba.
  Daca mai punem si viitoarele crize (climatice, razboaie, pandemii, etc.), probabil Romania nici nu va mai exista ca tara, asa ca „carpe diem”.

 101. solutia e boicotarea produselor, si atunci cand vor observa ca fluxul de bani nu mai ajunge la ei, vor realiza , pentru mine nu mai exista de mult DIGI24 sau LATRINA

 102. ! Marius

  nu as fi atat de sigur pe deontologia profesionala a domnului CTP si a domnului Pirvulescu

  un simplu exemplu

  cazul Dinca si uciderea fetelor

  stiti cum a explicat domnul Pirvulescu inactiunea politiei in fata casei cu pricina? din cauza existentei sectiei de investigare a infractiunilor….adicatelea au astia o frica de sectia asta pe care astia vor sa o desfiinteze pentru ca nu face nimic, ceva de speriat

  deprofesionalizarea merge dincolo de incadrarea ideologica….cand te-ai *cu….vit* odata, nu poti sa te arati fata mare in alte ocazii…*c…vasareala* se lipeste de mental, de nu-l mai scoti nici cu o tona de dero

 103. Dacian Ciolos este un reprezentant al Parlamentului European in Romania, nu un reprezentant al Romaniei la Parlamenul European. Ciolos este un politician de stanga, progresist. Sustine statul de drept cu ardoare. Bravo lui. E un lider mic al unui partid mic. In jurul lui se coaguleaza progresismul mic din Romania. Este o potrivire perfecta intre Ciolos si partidul lui. E ca o gluma divina. Prelipceanu e un jurnalist care respecta niste ordine, niste directii trasate clar de canal. Nimeni de la Digi 24 nu e de capul lui. Asa cum nimeni de la G4 nu e de capul lui. Asa e politica postului. Doar nu credeati ca Prelipceanu ar fi frebuit sa-l execute pe Iohannis dandu-i dreptate lui Ciolos si laudandu-l ca s-a aliat cu AUR. Iar festivalul de retractari si explicatii dat de Ciolos legat de aceasta cooperare cu AUR a fost campionat mondial de praf in ochi si demadogie.

  • stanga inseamna nationalizarea mijloacelor de productie, nu ce aiureli citesti tu pe sociale

  • @maxim. Inainte sa debitezi prostii ar fi bine sa stii ce inseamna procedura parlamentara. USRPLUS nu putea interzice unui partid, indiferent care, sa participe la semnarea acestei motiuni ( reamintesc ca motiunea a fost depusa la parlament). Dupa logica ta orice lege votata in parlament de aur = alianta aur cu partidul care propune legea (psd,pnl). Da-mi exemple de protocoale comune intre aur si USRPLUS.

 104. Da, stim, Prelipceanu-i Prelingeanu dar si Tapalaga-i Papalagu cand suna telefonul rosu…
  Nihil sine Intelighenția….

 105. Ce inseamna ca dl.Citu l-a demis IN MOD UNILATERAL pe dl.Ion ??? Pe cine trebuia sa mai intrebe ??? Cine trebuia sa-i aprobe decizia ??? Constitutia Romanie ii da dreptul prim-ministrului sa revoce un ministru ,FARA SA CEARA APROBAREA NIMANUI !!! DECI UNILATERAL !!!

  • @Costel: Ce spui tu vizează strict latura juridică a actului, unde CăCâțu este acoperit de hârtii (igienice, pun intended).

   Pe latura politică, atunci când ai mai multe partide la guvernare (și deci au existat negocieri și înțelegeri între acele partide atunci când s-a constituit guvernul), actele importante se decid împreună înainte de a le da forma juridică, nu face unul din partide ce îl taie capul.

  • Inseamna ca partidul tovarasului Citu n-are 51% in parlament, aia inseamna. Daca ti-e greu, iti fac un desen.

 106. Prelipceanu e un linge-blide.

 107. Dacă și-a pus bretelele lui Larry King, Cosmin Prelipceanu crede că va ajunge ca celebrul prezentator american! Nu e nici măcar o caricatură a acestuia! Ce mă oripilează pe mine la acest ”guru” de Dâmbovița este părtinirea cu care abordează invitații și subiectele. Nu merită urmărit! E pierdere de timp! Deontologia e materie încă nestudiată de el. Prelipceanu face orice pentru bani, dar nici criticul său, de acum, Dan Tăpălagă, nu este departe de cel criticat . Pot să se ia de mână.

 108. Doar Pandaru mai salveaza Digi la capitolul obiectivitate.
  La faza cu cresterea economica de 13% a avut o interventie monumentala.
  A zis: ” comparat cu 2020,un an cu afaceri inchise”
  Am ras si aplaudat ca foca si n-am putut decat sa il laud

 109. Prea multe comentarii! Din păcate nu le pot citi pe toate, insa as vrea sa le citesc pe cele mai importante dintre ele. Multe comentarii sunt simple mizerii și au exact rolul sa umple inutil spatiul pt ca eu si cei ca mine sa nu poata citi comentariile valoroase. Va rog faceți un sistem de comentarii cu plusuri și minusuri ca pe hotnews.

 110. La tv de uita din ce in ce mai putina lume, informarea se face de pe net nu de la tv

 111. Daca dl. Tapalaga are curajul de a vorbi la fel si despre baietii de la A3, sa o faca! Dar ma tem ca nu o va face niciodata, pentru ca ii e frica de ei. Despre Prelipceanu stie ca nu intra niciodata in polemica cu confratii ziaristi.

 112. Pe vremea cand lucra la Realitatea lui Vantu, intr-o emisiune il avea prin telefon pe Vadim. Prelipceanu incercand, asa cum ati descris, sa-l faca pe Vadim sa spuna ce-si dorea el sa auda a primit de la Vadim urmatoarea replica: ” Ba, proasta presa va invata Vantu sa faceti!”. Si a inchis telefonul.

 113. Acest articol descrie perfect ceea ce gândesc despre acest moderator. Pacat pentru ca am crezut ca Digi este un post de televiziune altfel, dar constat ca in acest moment nu este cu nimic diferit de RTV sau A3. Cu fiecare emisiune demonstrează lipsa de impartialitate si chiar rea credință. Nu are ce cauta pe tv.