G4Media.ro

Pornesc plățile către antreprenori pe Măsura 2. Ministerul Economiei deblochează 150 milioane…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Pornesc plățile către antreprenori pe Măsura 2. Ministerul Economiei deblochează 150 milioane de euro și promite încă 500 de milioane de euro

Publicarea Bugetului 2021 în Monitorul Oficial pornește plățile pentru contractele de ajutor de stat din Măsura 2 – Capital de lucru, anunță ministerul Economiei, într-un comunicat. Zeci de mii de antreprenori ale căror cereri au fost admise sunt încă neplătiți, din cauză că ministerele au funcționat pe baza bugetelor anului precedent.

Vor fi disponibili imediat aproximativ 150 milioane de euro, însă Ministerul Economiei precizează că procedura de plată durează efectiv o săptămână, până ce banii ajung la bănci, iar ele pot începe plățile către beneficiari.

De ce durează

Banii trebuie să parcurgă un circuit legal până la beneficiar. Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului îi primește de la Trezoreria statului. Apoi îi înaintează agenției teritoriale, care, la rândul ei, îi trimite la bancă. Simultan, pentru operativitate, se trimite contractul aprobat, pentru semnare, la beneficiar, explică ministerul.

După obținerea semnăturii beneficiarului, plata se face imediat. În cazul în care sistemul merge fără defecțiuni, se pot face până la 1.000 de plăți pe zi.

Ordinea plăților se va face în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE). Adică în ordinea în care s-au înscris potențialii beneficiari.

În cadrul Măsurii 2, sunt total de plată 650 de milioane de euro.

În prezent, există 16.692 de cereri de finanțare admise pe Măsura 2, pentru care banii încă nu au fost plătiți. Suma totală solicitată și admisă la plată se ridică la aproape 4,3 miliarde lei.

Până la acest moment, au fost plătite doar 3.047 de solicitări, cu o valoare totală de 1.109.933.518 lei.

Încă 500 de milioane de euro

Ministerul Economiei afirmă că va propune în timp foarte scurt timp o Ordonanță de Urgență care să grăbească plățile, fondurile pentru această măsură fiind acum alimentate din două surse, POC și React EU, iar deblocarea restului de finanțare e îngreunată.

Citește aici situația la zi a solicitărilor, aprobărilor și plăților din Măsura 2.

Foto Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Cam tarziu, dar e bine si asa. Asteptam si descalcirea itelor de la masura 3. Cat mai grabnic.Nasui este un ministru curajos si trebuie incurajat. Fumigenele pesediste nu trebuie luate in seama.

    • Definitia incompentei absolute. E bun la poze pe facebook, mai vedem altceva? in afara de pus bete in roate ca sa se afle in treaba

  2. Daca ramane asta ministru pana la sfarsitul anului o sa-l depaseasca pe Ponta in minciuni.
    Toate platile facute pana acum au fost facute aleatoriu fara a respecta regula primul venit, primul servit.
    Acum 2 saptamani…pfoooa…se publica bugetul in MO si facem toate platile. Acum iar nu are toti banii.

  3. Cine mai crede astfel de minciuni, de un an de zile se tot promite si nu s-a concretizat nimic.

  4. Ăștia or fi sănătoși la cap cu balivernele pe care le îndruga??? Va spun eu in calitate de privat.. nu au dat nici un sfantz iar la Nr de telefon pus la dispoziție pentru agenții economici oamenii aia habar nu au ce să răspundă și de fiecare data aud alta poveste.. niste habarniști și încurca lume..daca agenții economici ar fi făcut că ei cu impozitele erau îngropați..așa că am plătit conform planului ne îngroapă ei pe noi… Să l numim Ministerul înmormântării și acoperiri cu pământ al economiei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.