G4Media.ro

Populația Chinei, de așteptat să intre în scădere înainte de 2025 /…

Sursa foto: Unsplash / Nuno Alberto

Populația Chinei, de așteptat să intre în scădere înainte de 2025 / Numărul nașterilor în 2021 a fost cel mai mic din ultimele decenii

Creșterea populației Chinei a încetinit semnificativ și se așteaptă să înceapă să se reducă înainte de 2025, a raportat Global Times, susținut de stat, citând un înalt oficial din domeniul sănătății, potrivit Reuters.

Datele privind nașterile publicate duminică au arătat că numărul de nașteri noi în 2021 a fost cel mai mic din ultimele decenii în mai multe provincii.

Numărul nașterilor în provincia centrală Hunan a scăzut sub 500.000 pentru prima dată în aproape 60 de ani, a precizat Global Times. Doar provincia Guangdong, din sudul Chinei, a avut mai mult de 1 milion de nașteri noi, a precizat acesta.

China se luptă pentru a inversa o scădere rapidă a creșterii naturale a populației, deoarece mulți tineri aleg să nu aibă copii din cauza unor factori precum costurile ridicate și presiunea muncii.

Se așteaptă ca populația Chinei să înceapă să se micșoreze în 2021-2025, a afirmat Global Times, citându-l pe Yang Wenzhuang, șeful departamentului pentru probleme de populație și familie din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate.

O modificare a legilor din China de anul trecut pentru a permite femeilor să aibă trei copii nu a ajutat, multe femei spunând că schimbarea vine prea târziu și că nu au suficientă siguranță a locului de muncă și egalitate de gen.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Păi dacă îi țin închiși cu lunile în casă, nu cumva să se gripeze, dacă îi terorizează și îi tratează mai rău ca pe animale, de ce ar mai face copii în pușcăria aia de țară?
    Ei n-au fost în stare să aibă un protocol medical corect și le-a scăpat un virus din laborator, de au nenorocit o planetă întreagă, și mai au pretenția ca oamenii din țara lor să aibă copii.