G4Media.ro

SONDAJ Popularitatea preşedintelui Biden, în scădere: Rata de aprobare a acțiunilor sale…

sursa foto: Joe Biden/Facebook

SONDAJ Popularitatea preşedintelui Biden, în scădere: Rata de aprobare a acțiunilor sale a pierdut 5% într-o lună

Popularitatea preşedintelui Joe Biden este în scădere, americanii contestând în principal modul în care el a gestionat pandemia şi situaţia economică, potrivit unui sondaj The Associated Press – NORC Center for Public Affairs Research, citate de News.ro

În iulie, două treimi dintre americani au fost de acord cu măsurile luate de el în contextul pandemiei, însă acum doar 54% dintre ei îi aprobă acţiunile.

Per ansamblu, activitatea lui Biden de până acum este aprobată de 54% dintre americani, faţă de 59%, luna trecută.

Deşi este un rating relativ solid pentru un preşedinte aflat în primul an în funcţie, având în vedere polarizarea politică a naţiunii, este un semn îngrijorător pentru Biden, care se confruntă cu cele mai importante provocări, pe plan intern şi internaţional, din mandatul său.

Luna trecută, 66% dintre americani au aprobat acţiunile lui legat de pandemie, acum totalul acestora a scăzut cu 12 puncte.

Declinul coincide cu deteriorarea situaţiei din Afganistan, pe fondul retragerii trupelor americane şi preluarea puterii de către talibani, pe 15 august.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 – 16 august, pe un eşantion reprezentativ de 1.729 de adulţi.

Americanii sunt împărţiţi privind modul în care Biden gestionează problemele de politică externă (47%, de acord; 51%, în dezacord) şi de securitate naţională (52%, de acord; 46%, în dezacord).

Legat de economie, 49% sunt de acord cu modul său de acţiune (faţă de 57%, luna trecută) şi tot atâţia dezaprobă acum măsurile lui.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Infrigment cat mai repede! Asta nu poate fi numit presedinte.

  • Va spun ca unul care nu a votat cu el, …progresismul o sa dispara si in America, desi locuiesc intr-un stat comunist, NY, multi democrati ar vota altfel…, asta nu e presedinte, iar Kamala e comunista clasica, …americanii au avut prosperitate in timpul lui Trump, in 4 ani America s-a reindustrializat, era ceva simplu, vrei sa vinzi in America, 25% taxe vamale, NATO vrei securitate, plateste,…dar americanii s-au plictisit cu binele, multe afaceri se inchid, cheltuielile sociale au crescut, pentru asta si taxele, petrol si haine inca sunt ieftine, comparativ cu europa, dar mancarea a crescut, tigarile si alcoolul oricum erau triplu fata de Romania, …asa ca mare grija ce votati, PSD vor veni cu pomeni again, …Catu e praf…poza de la puscarie e fake, era cu ochii injectati, in America nu te opreste politia aiurea, el mergea pe toata strada….Make america great again!!…in Romania e ceva frumos, poti injura gay people, in America te amendeaza, daca pocnesti pe unu, chiar daca el te-a ofensat primul, te baga la puscarie cateva zile

  • cu infringement ar ramane Kamala Harris presedinte, care este o poama, deci n-ar fi o rezolvare.

 2. America are acest nou trend de a-si abandona aliatii, inceput de Trump si acum continuat de Biden. Cand isi va reveni?

  • Ce frumoasă e viața fără aliați

  • America e asa praf ca doar o alianta cu China si Rusia o mai poate salva. Dar ca vioara a treia. Ooops, dar, stai…Chima si Rusia sunt deja aliate impotriva SUA. 😃

  • Postacii rusi se bucura degeaba, jihadistii nu fac diferenta intre America si Rusia, dar Rusia e mult mai aproape de Afganistan…

 3. Se încălzește Kabala Harris, doar se numește „Administrația Biden- Harris”

  • Nu e chiar asa usor, trebuie sa ajunga mumia la sanatoriu sau sa dea ortu popii, 3 ani trec repede, republicanii castiga detasat, unele state albastre vor deveni swing, Biden a castigat in marile orase, unde e plin de hispanici si negri, la LA, San Francisco si NYC e plin de gay, au astia un lobby, au platit pe una sa spuna ca a hartuit-o guvernatorul, democrat, a demisionat ala…acum va candida un gay

 4. Marioneta si-a indeplinit scopul si acum e aruncată în debara. Scapegoat Joe

 5. Make America great again !!!! Fara comunisti

 6. Sunt aceleași sondaje care ziceau ca Biden o sa ia cu 10 procente mai mult ca Trump la prezidențiale?

 7. Au ce au votat.Și acesta e doar începutul a ce mai urmeaza sa facă “boșorogul”

 8. Speranța e în „boșorog”, așa cum e definit de unii cetățeni americani. Vicepreședintele USA, o parte dintre democrați și din votanții lor sunt în gândire și faptă comuniști. De aceea președintele pare un moderat pe lângă ei. Dacă dispare apare statuia lui Lenin în toate orașele americane.