G4Media.ro

DOCUMENT Ponta susține că premierul și ministrul de finanțe nu mai răspund…

DOCUMENT Ponta susține că premierul și ministrul de finanțe nu mai răspund pentru corectitudinea datelor din bugetul pe 2019: Dăncilă şi Teodorovici chiar ştiu că ceea ce spun în buget e o minciună

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat joi că în ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscal-bugetare, adoptată săptămâna trecută de Guvern, apare un articol care prevede că premierul şi ministrul de Finanţe nu răspund pentru corectitudinea datelor din planificarea bugetară pe anul viitor, transmite Agerpres. Guvernul se va reuni vineri în şedinţă, probabil ultima din acest an, dar fără a avea proiectul bugetului de stat pentru anul 2019 pe ordinea de zi anunţată.

„Primul ministru trebuie să semneze o declaraţie pe propria răspundere care atestă că datele din buget sunt corecte, asta înseamnă că ce se întâmplă în viitor, dacă se constată că datele sunt false, eu, Victor Ponta, alături de ministrul de Finanţe mergeam la închisoare. Ordonanţa spune că declaraţia pe propria răspundere a premierului şi ministrului de Finanţe nu se aplică pentru planificarea bugetară pe anul 2019. Înseamnă că doamna Dăncilă şi cu domnul Teodorovici chiar ştiu că ceea ce spun în buget e o minciună, altfel nu şi-ar fi luat această măsură de prevedere. Au trecut în ordonanţă că, prin derogare de la Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, de data asta, nu trebuie să ateste corectitudinea datelor şi mai ales nu trebuie să ateste în eventualitatea că Guvernul nu poate respecta condiţiile de conformitate, prim-ministrul şi ministrul Finanţelor vor menţiona în declaraţie abaterile, precum şi măsurile şi termenele până la care Guvernul va asigura conformitatea cu principiile fiscal-bugetare”, a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că o astfel de derogare nu s-a făcut niciodată până acum, la niciun Guvern, mai exact ca prim-ministrul şi ministrul de Finanţe să refuze să ateste corectitudinea datelor care sunt puse la dispoziţia Parlamentului.

Victor Ponta a opinat că ordonanţa privind măsurile fiscal-bugetare, emisă de Guvern, arată că „e un haos în vistieria ţării, unde sunt doar găuri şi se caută soluţii pentru a se astupa o parte din găuri”.

„Noi am verificat, ordonanţa care va avea efecte foarte importante asupra întregii economii româneşti nu a fost publicată în Monitorul Oficial. (…) Probabil din cauza faptului că nu au avizele necesare. Această ordonanţă priveşte infrastructura critică a României şi anume infrastructura energetică, cea de comunicaţii şi cea financiar-bancară, iar ordonanţa nu putea fi adoptată fără un aviz de la Banca Naţională, de la ANCOM, ANRE şi Comisia Europeană. Aceste avize nu au fost cerute şi nu există”, a susţinut liderul Pro România.

(Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Florin Albei)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. ahaha strategia de exit. pana de pasti se poarta vargat

 2. Păi cum vine asta, să îți dai singur derogare de la o lege? Ăștia mai respectă ceva??.
  Cât de tâmpiți sunt! Adică faci ceva pe lege că așa vrei tu?.. faptele cu intenție, premeditate, trebuie pedepsite macar dublu!!
  Veorica, nu merge așa, să te scutești singura!! Daca vrei sa suferi pt Draknea, nu ai decât! Poporul nu are de ce și nu trebuie să sufere pt hoțiile lui, să își plătească singur păcatele!!

 3. Hai Victorase ca se poate! Fara minciuni ,fara adevaruri spuse pe jumatate. Te reinventezi daca intr- o conferinta de presa, numita spovedania lui Ponta, vei raspunde cinstit la toate intrebarile jurnalistilor; dar la toate incepand cu politica si oamemii politici si continuand cu alegerile de la frf,la promovarea in politica a unot catastrofe si multe ,multe alte probleme.Un soc dat opiniei publice prin sinceritate te-ar ierta de multe pacate si ti-ar aduce procente bune.

  • Corect!
   Adevăratul moment T0 pentru politică, pentru popor! Să recunoască toți ce fel de politică s-a făcut până acum, ce se poate corecta până țara asta nu o ia rău la vale, pe tobogan! Un moment care sa dea încredere în popor ca, punând toți umărul, putem urni căruță și o schimba pe un mobil, că românii plecați în pribegie se pot întoarce pt a schimba cu toții ceva.
   Politicienii trebuie sa înțeleagă că poporul nu mai e cel de acum doi ani, că nu ne mai pot minți. Cine vrea bogății materiale e liber să își facă afaceri, e loc destul pe toate nișele. Țara asta merita mai mult, copiii și nepoții noștri merita mai mult!

 4. Sa fac o precizare legata de alegerile de la frf. Tu trebuie sa dai un raspuns legat nu de rezultatul alegerilor ci de umilirea acelor oameni( Lupescu,Lucescu,Chivu,Hagi etc) care,cu un simplu telefon de la tine ,stateau acasa si nu participau la acel circ.

 5. Mai Victorash, crezi ca Proasta intelege un buget ? E p-afara. Ce spui tu sugereaza ca da. Refuz sa cred asta

 6. Ponta se teme ca ramane fara portie.

 7. Victore, acum ca nu te mai dai cu barcuta pe aproape uscat cu prietenul Liviu, nu ne spui si noua ce face tata socru la revolutie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.