G4Media.ro

Pompierii din Cluj au salvat o cățelușă care a intrat în vizuina…

sursa foto: Facebook/ ISU Cluj

Pompierii din Cluj au salvat o cățelușă care a intrat în vizuina unei vulpi, după 8 ore de căutări/ La operațiune a participat și Max, un câine care a ajutat la căutarea victimelor după cutremurul din Turcia –

Un echipaj de la ISU Cluj a intervenit, opt ore, pentru salvarea unui câine care intrase într-o vizuină de vulpe, sub fundaţia unei case. Echipajul – format din pompierul Rareş şi câinele Max, a lucrat şi la căutarea victimelor cutremurului din Turcia, transmite News.ro.

”În familia Urs, există doi salvatori. Rareş şi căţelul său, Max. Anul trecut au luat parte împreună la copleşitoarea misiune de căutare a victimelor cutremurului din Turcia. S-au specializat pe astfel de intervenţii dificile şi răspund prezent oricând e nevoie de ei. La muncă, Rareş e unul dintre pompierii de bază ai Detaşamentului 2 Cluj-Napoca”, au transmis, duminică seară, oficialii ISU Cluj.
”Pentru că Rareş ştie ce înseamnă legătura dintre om şi câinele său, în câteva minute a ajuns pe şantierul casei din localitatea Popeşti, acolo unde Maya intrase în vizuină. Şi-a dat seama că operaţiunea de salvare va fi provocatoare şi a luat, cu aprobarea comandantului, o trusă de căutare, dotată cu cameră video şi senzori de mişcare. Când a sosit la faţa locului, situaţia nu părea optimistă, însă Rareş nu s-a gândit în nicio clipă să renunţe. Folosindu-se de aparatura cu senzori, a localizat căţeluşa sub fundaţia de la garaj”, mai povestesc oficialii ISU Cluj.
Timp de opt ore a durat intervenţia.
”Rareş şi oamenii inimoşi din jurul său au muncit cot la cot, săpând un tunel lung de şase metri. Deşi totul părea pierdut, la un moment dat, o urmă de speranţă a apărut pe neaşteptate. Rareş a pus lumina lanternei în direcţia unde se afla căţeluşa, văzându-i ochii cum licăreau. La ieşirea la suprafaţă, căţeluşa era epuizată. Prietenul colegului nostru, care e şi medic veterinar de profesie, a dus-o de urgenţă la cabinet”, se mai arată ăn postare.
Duminică, medicul veterinar a anunţat că Maya este bine.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Felicitări lui Rareș, pompierului nu lui Rareș Bogdan și lui Max;problema este că în articol nu se spune daca a fost gasită și vulpea