G4Media.ro

Pompeo: Statele Unite vor restricţiona vizele pentru companii chineze precum Huawei, care…

Pompeo: Statele Unite vor restricţiona vizele pentru companii chineze precum Huawei, care sunt acuzate că facilitează încălcarea drepturilor omului

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a afirmat miercuri că Statele Unite vor restricţiona vizele pentru companii precum Huawei Technologies, pe care le acuză să facilitează încălcarea drepturilor omului, transmite Reuters, citată de News.ro.

Pompeo a mai spus într-o conferinţă de presă că firmele de telecomunicaţii din întreaga lume ”trebuie să considere că au fost avertizate” că dacă fac afaceri cu Huawei ”fac afaceri cu abuzatori ai drepturilor omului”.

Secretarul de Stat a spus că Washingtonul speră că vor lua în curând un nou set de decizii referitoare la companiile de telecomunicaţii chineze, care vor reflecta necesitatea de a proteja de Beijing datele cetăţenilor americani.

Departamentul de Stat ”va restricţiona vizele pentru unii angajaţi ai companiilor de tehnologie chineze precum Huawei, care oferă sprijin material regimurilor care se angajează ”în încălcări ale drepturilor omului şi abuzuri la nivel mondial”.

Pompeo a arătat că ”mai repede este întotdeauna mai bine” când este vorba ca Huawei să fie scoasă din infrastructura de telecomunicaţii, întrebat fiind despre ordinul premierului Boris Johnson ca echipamentele Huawei să fie scoase complet din reţeaua 5G a Marii Britanii până în 2027.

Întrebat ulterior, într-un interviu acordat site-ului politic Hill, despre remarcile sale recente că Washingtonul doreşte să interzică aplicaţia chineză de socializare TikTok, Pompeo a spus:

”Indiferent dacă TikTok sau oricare altă platformă chineză de comunicaţii, aplicaţie, infrastructură, această administraţie ia în serios necesitatea de a proteja poporul american pentru ca informaţiile lor să nu ajungă în mâinile Partidului Comunist Chinez”.

Referindu-se la abuzurile Chinei împotriva minorităţilor musulmane, Pompeo a acuzat că Huawei ”este un braţ al statului Partidului Comunist Chinez care supraveghează şi cenzurează dizidenţii politici şi permite internarea în masă în lagăre în Xinjiang (…)”.

Huawei neagă că spionează pentru China şi afirmă că Washingtonul doreşte să îi împiedice dezvoltarea pentru că nicio companie americană nu oferă aceeași tehnologie la un preţ competitiv.

sursa foto: Departamentul de Stat

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Partidul Comunist Chinez l-a scos basma curata pe van Goethem si a ascuns contractul Bechtel. Nu mai pot cu comunistii astia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.