G4Media.ro

Pomenile de vară ale Gabrielei Firea: 3500 de profesori și 2000 de…

sursa foto: Facebook

Pomenile de vară ale Gabrielei Firea: 3500 de profesori și 2000 de elevi, în vacanțe, pe banii primăriei Capitalei. Contractul se ridică la peste 70 de milioane de lei, pe 4 ani

Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – Proedus – anunță că trimite 3500 de persoane într-o “tabără recreațională pentru cadre didactice și personal auxiliar din învățământul bucureștean, antrenori și părinți”., alături de 2000 de elevi “active și merituoși”, în vara lui 2018. Destinațiile sunt: Costinești, Neptun, Paralia Katerini sau Predeal. Contractul a fost semnat anul trecut, fără să se precizeze clar numărul beneficiarilor pentru fiecare an și se ridică la peste 70 de milioane de lei, bani care ies din oraș. În contrapartidă, în Cluj intră doar din organizarea celor două festivaluri mari – Electric Castle și Untold – zeci de milioane de lei, iar primăria nu cheltuiește niciun leu de la buget cu aceste evenimente.

Conform site-ului de licitații publice, contractual pentru taberele destinate elevilor, profesorilor, antrenorilor și părinților a fost atribuit anul trecut pentru o perioadă de patru ani: 2017, 2018, 2019, 2020 și are o valoare totală de 70.551.912 lei., fără TVA. Printre criteriile de departajare a participanților au fost: acces la piscină, acces la terenurile de sport sau alte facilități.

La Costinești, participanții la tabere vor fi cazați la Hotelul Regal aparținând unul controversat om de afaceri Gigi Adrian Mazilu, prin societatea Vila Regal SRL din Costinești. Acesta urmează să primească, conform înțelegerii cu Primăria Capitalei, 29.376.000 de lei, fără TVA, în total pentru cei patru ani de contract. Asta ar însemna, în medie, 7344000 de lei, fără TVA, anual. În 2017, Vila Regal SRL a declarant o cifră de afaceri inferioară acestei sume – 7.105.755 de lei.

8.877.600 de lei, fără TVA, ajung la SC Tander Maxx SRL din Vama Veche. Firma care deține Club D’or din Vama Veche. Construcția a intrat în legalitate abia în 2016, după ce unul dintre proprietari, Teodor Munteanu, candidat independent ala Primăria Mangaliei, a solicitat acest lucru. Firma Tender Maxx ar urma să organizeze serviciile pentru profesori și personalul auxiliar. Asta ar însemna o medie de 2219400 de lei pe an, fără TVA care ar veni din contractual cu Proedus. În 2017, SC Tander Maxx SRL din Mangalia a avut o cifră de afaceri de 2.623.656 de lei, ceea ce demonstrează că cea mai mare afacere a firmei a fost cu instituția bucureșteană.

Două contracte ajung la ANTT TOURS SRL, o agenție de turism din București. 8.709.624 de lei, fără TVA, vor fi plătiți pentru cei patru ani pentru excursiile organizate în străinătate, la Paralia Katerini. și 10.484.688 de lei, fără TVA, pentru serviciile de la munte. Firma, înființată în 2005, a avut o creștere fulminantă după ce în acționariatul ei a fost cooptată Lucia Scarlat, în 2009. În 2017, a declarant o cifră de afaceri de 6.671.816 lei.

Fundația Universitară Bioterra este ultimul dintre contractanții care vor oferi servicii de cazare profesorilor și elevilor bucureșteni. 13.104.000 lei fără TVA vor ajunge la aceasta pentru serviciile de cazare la mare, conform site-ului de licitații publice.

În această vară, Primăria Capitalei a anunțat oferirea a 1000 de locuri în vacanță pentru pensionarii din București prin Centrul pentru Seniori. și o „Școala de Vară” pentru tineri între 18 și 35 de ani după cum arăta G4media.ro aici. Aceasta se va desfășura între 5 august și 29 septembrie și va însemna o vacanță de 7 zile cu 3 mese incluse.

Cadoul făcut de Gabriela Firea tinerilor între 18 și 35 de ani îi costă pe bucureșteni 8,8 milioane de lei, potrivit anunțului de achiziție postat pe site-ul oficial de licitații. E vorba despre o sumă pe care Centrul pentru Tineret, aflat în subordinea Primăriei București, o va plăti pentru cazarea, masa și cursurile predate tinerilor trimiși în vacanță la mare pe banii contribuabililor.

De menționat că toate aceste sume oferite profesorilor, pensionarilor sau tinerilor reprezintă bani din taxele bucureștenilor care ies din oraș.

În contrapartidă, în Cluj intră bani din organizarea unor evenimente care atrag în fiecare an zeci de mii de turiști, gen festivalul Electric Castle sau Untold. De pildă, Untold a generat anul trecut cheltuieli ale participanților cu cazarea între 18,8 și 25,6 milioane de lei, în timp ce Electric Castle a determinat în același an cheltuieli ale participanților cu acest tip de servicii cuprinse între 8,5 și 10,5 milioane lei.

Untold a generat în 2017 cheltuieli ale participanților, altele decât cele cu biletul de intrare și cazarea, între 63,4 și 65,1 milioane de lei, în timp ce Electric Castle a determinat în același an cheltuieli omoloage între 29,8 și 30,4 milioane lei. În ce privește banii cheltuiți la festival, aceștia sunt comparabili ca sume: un clujean a plătit în medie 172 lei pe zi la Untold și 160 lei la Electric Castle, iar un bucureștean – 209 lei față de 181 lei. (Sursa: actualdecluj.ro)

Toți acești bani au intrat în economia locală a Clujului iar primăria nu a cheltuit bani de la buget cu organizarea evenimentelor, care sunt finanțate din sponsorizări private.

(Sursa foto: Facebook)

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

25 comentarii

 1. Muie Firea !

 2. Hai la pomeni neamuleeeee!!!!!

 3. asa e o pomana pentru anumiti oameni se pare , pe langa anumiti oameni care vor merge in aceste excursii. De ce nu se ofera ca niste tickete de calatorie, si fiecare sa se duca unde vrea?

 4. Chiar atit de toanta nu o cred pe Firea, este vinata la firul ierbii de cei din PSD; vor sa scape de ea pina in alegeri.
  Problema Gabrielei este ca nu a facut nimic, dar absolut nimic, pentru bucuresteni.
  De aia se comporta besmetic, incearca sa iasa in evidenta, nu vrea sa fure bani, in niciun caz; totul va fi legal, dar nu isi da seama ca e nesuferita!

 5. A ajuns moldoveanca să facă ce vor muşchii ei cu miticii..mai mare râsul!!!?

 6. Clujul o sa fie peste Bucuresti in cativa ani !!!

 7. Buna ziua
  oare cat este de greu sa recitim un articol și să îl corectam după ce îl scriem, înainte de a fi publicat.

  O zi minunată.

 8. Nu ar fi fost mai bună o dezvoltare economică mai profitabilă, generatoare de salarii mai mari, obținute cu DEMNITATE?!

 9. M..e P$D :))

 10. Am mai comentat aici,este vorba de sume mari de bani din taxele si impozitele cetatenilor .De ce sa beneficieze doar unii dintre elevi si pensionari(care nu prea platesc cine stie ce taxe si impozite) si unii bugetari( respectiv cadre didactice)? Ceilalti care lucreaza la privati, alte unitati ale statului nu au dreptul? Atunci cand votam sa NU punem votul pe psd (partidul slugilor lui dragnea) si mai ales pe gabriela firea.Sa-i lasam cu ochii in soare asa cum ne lasa ei si care cu banii nostrii dau la unii pomeni electorale. Sa-i voteze cei 3000 care vor primi excursii si pomeni electorale.In loc sa rezolve problemele centurii Bucurastiului,a traficului auto etc. firea se ocupa de pomeni. Daca ar fi din banii ei sau a partidului era treaba lor, dar se folosesc banii cetatenilor si nu ne-a intrebat nimeni daca ii pot folosi in astfel de scopuri. Rusine sa va fie nesimtitilor si sa iti trag un nr.de inmatriculare suedez gabi firea.

 11. Cu maine proletara scriu aceste randuri si spumeg de furie propunand urmatoarele:

  1 toti elevii/ cadrele didactice / pensionarii sa stea dreeaqului la cort

  2. Corturile sa fie amplasate in parcurile bucurestene, ce atata trambalare du-te / vino pana la mare ?!

 12. Firea îşi pregăteşte electoratul candidaturilor viitoare. Poate chiar la Preşedenţie.
  Până una alta, dincolo de practica detestabilă de a cheltui banii publici de o manieră discreţionară, practică curentă în ţara noilor fanarioţi, mai multe nedumiriri ma asaltează.
  Ma întreb, deci :
  – De ce sunt mai mulţi bugetari decât elevi ? (3500/2000).
  – De ce nu au fost trimişi în vacanţe şi… PREOŢII, vectori USL-isti la fel de importanţi (ca şi pensionarii sau profesorii) ai alegerilor ce bat la poarta României ?.

 13. Am o întrebare pentru juristii care colaborează cu G4media sau care citesc articolele :
  Primaria Capitalei nu are stipulat prin statut sau legi sau regulamente pe ce poate cheltui banii din buget ?
  Poate sa cheltuie banii contribuabililor pe orice ii trece prin cap ? Poate sa cumpere si avioane ?
  Nu se poate contesta in instanta modul aberant in care ni se cheltuie banii ? Nu constituie un abuz ?
  Mulțumesc

 14. Acelasi lucru il gandesc si eu. Nu este asta un abuz sau pur si simplu furt din banii contribuabililor? Cum sa iei bani de la unii cetateni sa-i trimiti pe altii in vacanta cu scopul clar de a-ti face campanie electorala?
  Face asta pe fata, in vazul tuturor si nimeni nu spune nimic. E normal? Nu trebuie luata la intrebari si bagata in puscarie pur si simplu pentru furt?
  Pai oamenii dau bani sa se renoveze scoli, sa fie conditii in spitale, sa nu mai stea 5 ore in trafic pe centura, nu pentru pomeni pe fata. Deci nu mai merge cu galeata si cu uleiul, acum dau vouchere … pe 4 ani! Rusine si celor care au primit asa ceva si s-au bulucit ca la piata sa ia pomana de la toapa asta nerusinata!

 15. Imi aduce aminte de vremile in care Vanghele zis Goagle premia olimpicii din scolile primariei sale, cu pasmanterii de medalii si radiouri chinezesti. Panem et circenses.

 16. Vai de sufletul nostru.Priviti unde se duc taxele si impozitele noastre!Pe vacante in Grecia!Pomeni electorale legale!Rusine pentru cei care accepta astfel de lucruri.Cate parcari faceai Firico de banii astia?

 17. A facut cineva un calcul simplu???
  70.000.000 lei / 4 ani = 17.500.000 lei/an
  17.500.000 lei / 5500 personae = 3181 lei/ persoana/ sejur ( aproximativ 682 euro+ TVA = 812 euro de persona)
  812 euro/ persona/ sejur !!!!!!!!!

 18. @ RADUT

  Cifrele / statisticile intotdeauna pot duce in eroare daca nu are loc si o analiza calitativa.

  Ai luat in calcul transportul ? Ai luat in calcul transportul pana in Grecoa ?

  @ CONTRIBUTOR

  „– De ce sunt mai mulţi bugetari decât elevi ? (3500/2000).”

  Pentru simplul fapt ca este nevoie de un raport mai mare cadre didactice / copii.

  Articolul manipuleaza subtil: initial spune „licitații publice”, iar apoi foloseste termenii „conform înțelegerii cu Primăria Capitalei”.

  Cand a dat PSD-ul de pomana studentilor (transport gratuit / CFR) ati zis ceva ?

  Exista locuri gratuite aka subventionate la facultati nu comentati ?

  Urgentele medicale sunt gratuite, de ce nu comentati ?

  Personale cu dizabilități primesc bani de la stat, de ce nu comentati ?

  Nazistilor, ROMANIA este un stat social !

 19. @ X
  812 euro / persoana / sejur e o suma fabuloasa, in conditile in care sumele cele mai mari sunt platite pentru hoteluri de 2*, din Romania.
  La un pret de 812 euro poti sa te duci la orice agentie de turism din tara si sa-ti cumperi o vacanta 5* – ultra all inclusive in turcia, grecia, chiar si la Mamaia, cu tot cu transport. ( la o negociere pentru 5500 de persoane si un super early book, credema pretul este undeva la maxim 600 euro/sejur la 5*

 20. @ X
  810 euro / persoana / sejur e o suma fabuloasa, in conditile in care sumele cele mai mari sunt platite pentru hoteluri de 2*, din Romania.
  La un pret de 810 euro poti sa te duci la orice agentie de turism din tara si sa-ti cumperi o vacanta 5* – ultra all inclusive in turcia, grecia, chiar si la Mamaia, cu tot cu transport. ( la o negociere pentru 5500 de persoane si un super early book, credema pretul este undeva la maxim 600 euro/sejur la 5*

 21. A început campania electorală pentru PREZIDENTIALE ? Siiii cam câți bani au intrat în buzunar îl lui FI-REA

 22. A început campania electorală pentru PREZIDENTIALE ? Siiii cam câți bani au intrat în buzunar îl lui FI-REA din aceste „pomeni”

 23. Firea stie ma, ea sa nu stie!? Nu conteaza ca nu face nimic pentru oras, pomeni pentru bizoni sa fie.

 24. V-as recomanda , in cazul in care sunteti de buna credinta sa studiati manuale de manipulare sociale .
  Asa poate veti intelege metoda de manipulare din acest articol .
  „Zece strategii de Manipulare ” ale lui Noam Chomsky prin mediile de informare în masa ,
  este o lectura benefica , pentru cei care chiar vor sa inteleaga cate ceva .