G4Media.ro

Poluare pe lacul Băneasa/ ”Apele Române”: Vor fi montate în continuare baraje…

Poluare pe lacul Băneasa/ ”Apele Române”: Vor fi montate în continuare baraje absorbante. Monitorizarea va continua cu privire la mortalitatea piscicolă şi afectarea biodiversităţii

Râul Colentina – acumularea Băneasa a fost poluat cu produse uleioase, anunţă ”Apele Române”, care precizează că vor fi montate în continuare baraje absorbante, iar monitorizarea va continua cu privire la mortalitatea piscicolă şi afectarea biodiversităţii, transmite News.ro.

”În dimineata zilei de 30.05.2020, dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Ilfov – Bucureşti a fost anunţat telefonic, de către dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa (ISU) Bucuresti – Ilfov privind o posibilă poluare cu produs uleios, pe suprafaţa lacului de acumulare Băneasa, pe malul stâng, în zona străzii Gârlei, nr. 90, sector 1 Bucuresti. Poluarea se manifesta prin irizaţii discontinue, pe o lungime de câţiva zeci de metri. Menţionăm că, lacul de acumulare Băneasa se află în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB)”, anunşţă ”Apele Române”.

Inspecţia Apelor din cadrul SGA Ilfov – Bucuresti împreună cu reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) – Comisariatul Municipiului Bucureşti s-au deplasat la faţa locului de unde au confirmat poluarea apei cu produs uleios şi irizaţii discontinue.

Totodată, reprezentanţii Apelor Române au coordonat din punct de vedere tehnic intervenţia operativă pentru colectarea irizaţiilor discontinue de pe suprafaţa apei. De asemenea, au recoltat probe de apă pentru efectuarea de analize fizico – chimice în laboratorul propriu de calitate a apei (rezultatele analizelor vor fi transmise în timp util instituţiilor implicate în această acţiune).

”În urma încheierii notei de constatare s-au stabilit următoarele măsuri pe care ALPAB trebuie să le respecte: – se va monitoriza luciul de apă pentru constatarea unei eventuale mortalităţi piscicole sau afectarea biodiversităţii lacului, situaţie în care se vor anunţa imediat GNM-CMB şi SGA Ilfov – Bucureşti; – se vor monta, în continuare, baraje absorbante şi material absorbant până la înlăturarea completă a irizaţiilor de pe lacul Băneasa; – după utilizare, barajele absorbante cu caracter periculos vor fi colectate astfel încât să nu fie afectat spaţiul verde adiacent lacului şi vor fi predate către o societate autorizată în vederea eliminării finale”, a transmis compania.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. De ce nu se implica direct INSPECTIA APELOR si chiar ministrul ALEXE COSTELUS!!??? probabil le este rusine ! ca se incalca Legea Apelor 107/96 sau astepta sa li se spuna sa o faca!??? RUSINE !! Nu Garda de mediu reationeaza imediat la poluari ci APELE ROMANE i institutie care este plina de coruptie de ani de zile!!

  2. Asta-i bancul zilei? De cand le pasa la Apele Romane, cel mai mare ucigas de biodiversitate din tara, de biodiversitate?? Nu doar biologii dar si arhitectii sunt deja socati de modul in care Apele Romane distrug ecosistemele:
    https://www.facebook.com/OARNational/posts/2905835186149366

  3. Acum 3 luni reclamam posibile deversari ilegale de ape poluate in Lacul Baneasa si rugam Apele Romane si garda de Mediu sa intervina.
    https://www.facebook.com/octavian.berceanu/videos/10216766199726676/?notif_id=1590916352578595&notif_t=feedback_reaction_generic

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.