G4Media.ro

Poluare amplă pe malul Cibinului, în județul Sibiu/ Garda de Mediu anunță…

sursa foto: Garda de Mediu Sibiu

Poluare amplă pe malul Cibinului, în județul Sibiu/ Garda de Mediu anunță plângere penală

Inspectorii Gărzii de Mediu Sibiu au efectuat săptămâna trecută două controale pe malurile Cibinului, în zona localității Orlat, unde a descoperit o amplă zonă afectată de poluare, transmite Turnul Sfatului.

Verificările în teren s-au desfășurat în zilele de 23 și 25 noiembrie, pe malul drept al Cibinului, în comuna Orlat. Au fost descoperite deșeuri pe aproape 5.000 de metri pătrați.

”Au fost identificate deșeuri provenite din gospodării (menajere, deșeuri de material plastic, mobilier, deșeuri vegetale, lână și piei de oaie, sticlă, etc.), precum și deșeuri din construcții/demolări și pământ cu care au fost acoperite parțial și alte deșeuri, pe o suprafață de cca. 5.000 mp. De asemenea, au fost identificate și urme de incinerare a deșeurilor (inserții de sârmă rezultate din ardere de anvelope)”, anunță conducerea Gărzii de Mediu Sibiu într-un comunicat de presă.

Pentru că vorbim despre fapte de natură penală, Garda de Mediu a sesizat Parchetul, fiind deschis dosar penal. În plus, primăria Orlat a fost înștiințată să curețe urgent zona de mizerie, mai transmite sursa citată.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Toata tara este asa! Plangerea penala este frectie la picior de lemn. La cum lucreaza politia si procuratura, nu se va intampla nimic cu anii! Pres anu ar trebui sa mai anunte „s-a deschis dosar penal” ar trebui sa anunte si sa sarbatorim cand „s-a solutionat dosar penal”.

  2. este la fel – iubitorii de natură aruncă gunoiul în ea. Singura măsură cu adevărat eficientă la români ar fi să se pună balustradă metalică NEÎNTRERUPTĂ pe toate șoselele!

  3. Peste tot e asemenea poluare, dar organele abilitate nu-și fac datoria!
    Să meargă doar în control la gospodăriile de pe marginile râurilor…

  4. Simplu:romani!!!

  5. Cum se anunta plangerea penala? Se bate din palme? Se striga? Din cate stiu se depune plangerea penala