G4Media.ro

Polonia şi Ţările Baltice nu vor sportivi ruşi şi belaruşi la Olimpiada…

Foto: Comitetul Intenațional Olimpic

Polonia şi Ţările Baltice nu vor sportivi ruşi şi belaruşi la Olimpiada de Vară din 2024 de la Paris: Ar fi o decizie imorală şi greşită / CIO a spus că i-ar putea primi cu condiţia ca aceştia „să nu fi susţinut activ războiul din Ucraina”

Polonia şi Ţările Baltice (Lituania, Letonia, Estonia) nu sunt de acord cu prezența sportivilor ruşi şi belarusi la Jocurile Olimpice de la Paris-2024, chiar şi sub un drapel neutru, a declarat, marţi, ministrul de externe leton, notează AFP.

Săptămâna trecută, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat că ia în considerare întoarcerea sportivilor interzişi sub drapel neutru, cu condiţia ca aceştia „să nu fi susţinut activ războiul din Ucraina”.

Kievul a acuzat imediat organismul olimpic de „promovarea războiului” şi a ameninţat că va boicota Jocurile de la Paris, dacă ruşii vor participa.

Publicitate electorală

Marţi, şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics, a reacţionat: „Decizia de a permite ruşilor şi belaruşilor să participe la următoarele Jocuri este imorală şi greşită”, a scris el pe Twitter, în marja unei întâlniri de la Riga cu omologii polonez, lituanian şi eston.

Iar Comitetul Olimpic Leton a ameninţat deja că va boicota Jocurile Olimpice: „Letonia nu va participa la Jocuri alături de ţara agresoare”, a spus preşedintelui acestui for, Zorzs Tikmer.

Încă de săptămâna trecută, ministrul polonez al Sportului Kamil Bortniczuk a declarat că „nu şi-a imaginat” posibilitatea ca ruşii şi belaruşii să participe la Jocurile Olimpice.

În Estonia, prim-ministrul Kaja Kallas a declarat, luni, că dacă s-ar permite ca sportivii ruşi să concureze „ar fi o batjocură la adresa ucrainenilor şi a zecilor de mii de oameni care şi-au pierdut viaţa în cea mai gravă crimă împotriva umanităţii comisă în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Uite o inițiativă care dacă ar fi preluată de USR s-ar bucura de susținerea multor oameni decenți din România!

  • Care? Că sunt mai multi iubitori de ruzia in Romania

  • @Horica – sunt mai mulți decât USR-iști pentru că USR este blocat în inițiative eșuate! Câți români crezi că sunt îngrijorați dacă Bode a plagiat sau nu? Un subiect ca Olimpiada ar duce la comentarii și discuții! Încep să cred că USR face politica Moscovei!

 2. Cum va stabili CIO dacă un sportiv a susţinut activ războiul din Ucraina ?

 3. Ce bine, nu mai vedem estoni, letoni si lituanieni la olimpiada, ca erau cam multi si se cam bateau la primele locuri!

  • #Kafka….n o sa I vezi,ca ei nu participa la olimpiada ruseasca,în care tu,orice și face,tot ultimul ramai!

 4. Ia sa nu se mai prezinte 5 tari la olimpiade sa vezi ce repede renunță ăștia la Rusia și Belarus. Ca la FIFA, Totul e despre lovele, în orice caz. E imoral sa reprezinți țări care încep războaie, indiferent ce țară e. Eu unul, dacă eram sportiv internațional, nu mă prezentam la competiții de rușine cel puțin. Ori căutam să reprezint altă țară dacă tot am muncit atât, pt. că am muncit întâi pentru mine și după pentru țară. Dar asta nu există pt majoritatea sportivilor. Rușii vor mai arata niște Z-uri pe la olimpiade și cam aia e 😅

 5. „Unitatea isi rezerva dreptu lde a-si selecta clientii”

 6. Ce treaba au sportivii?Credeti ca ei sunt de acord cu Moscova?O decizie idioata…cum ar fi fost ca noi pe timpul lui Ceausescu sa fim izolati in loc sa primim azil politic.