G4Media.ro

CIO deschide calea pentru participarea sportivilor ruși și belaruși la viitoarele Jocuri…

Foto: Comitetul Intenațional Olimpic

CIO deschide calea pentru participarea sportivilor ruși și belaruși la viitoarele Jocuri Olimpice

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a schițat un plan în mai multe etape pentru ca sportivii ruși și belaruși să participe la viitoarele Jocuri de vară din 2024 de la Paris și la Jocurile de iarnă din 2026 de la Milano, potrivit CNN.

„Niciun atlet nu ar trebui să fie împiedicat să concureze doar din cauza pașaportului său”, a declarat comitetul executiv al CIO.

CIO a precizat că va continua sancțiunile împotriva oficialilor de stat și guvernamentali ruși și belaruși și va interzice evenimentele sportive organizate de federațiile celor două țări.

Organizația a declarat că board-ul său s-a reunit și „a reafirmat în unanimitate și a cerut o întărire a sancțiunilor deja în vigoare”.

CIO a precizat că va reînnoi și va consolida „solidaritatea organizației cu sportivii ucraineni și cu comunitatea olimpică ucraineană” și va susține efortul Ucrainei de a alinia o echipă puternică la Jocurile de la Paris și Milano.

Pentru ca sportivii ruși și bieloruși să concureze, aceștia vor participa ca „sportivi neutri și nu vor reprezenta în niciun fel statul lor sau orice altă organizație din țara lor”, a precizat CIO.

„Niciun steag, imn, culori sau orice alte identificări de orice fel ale acestor țări nu vor fi afișate în cadrul oricărui eveniment sau reuniune sportivă, inclusiv în întreaga locație”, a precizat CIO.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Rusia a creat un sistem sofisticat pentru facilitarea dopajului atleților ei, de-asta ar trebui boicotați, nu din cauza „pașaportului”.

 2. Dupa CIO se poate trage apa! La fel si dupa FIFA!

 3. Niciodata sa nu se mai repete situatia de la Moscova si Los Angeles. Sportul este deschis tuturor, nu este nici politic, nici altceva. O singura regula: fara dopaj.

  • Atunci spune-le rușilor tăi să nu se mai dopeze cu ajutorul statului rus.

  • Ce vorbesti ma ? E vreun sportiv rus care a spus ceva impotriva razboiului ? Majoritatea l-au aplaudat.

  • @Marius
   Esti mult prea tanar ptr a fi cunoscut acea perioada. Pune mana si studiaza istoria.
   Sportul este universal, nu politic. Toti pot participa. O singura regula: fara dopaj

  • @Marcela
   Mai fatuca, tot nu ai priceput ca urasc rusii exact lafel de tare cum urasc ucrainienii. Corupti si unii si ceilalti. Au distrus Romania si unii si ceilalti.
   Cap ai, minte ce-ti mai trebuie.

 4. In Rusia dopajul e politica de stat.

 5. Prostii debitate de prostii de la CIO. Nu exista sportivi neutrii. Nici un sportiv care detine cetatenie rusa nu ar trebui sa participe la nici o competitie sportiva. Ce atata toleranta pentru un popor de nelegiuti?
  P.S. Si sa nu uitam ce sportivi conduc detasati in cazurile de dopaj la olimpiada?