G4Media.ro

Polonia se teme că UE face prea multe compromisuri cu Rusia

Polonia se teme că UE face prea multe compromisuri cu Rusia

Un articol din influentul ziar polonez Rzeczpospolita atrage atenția asupra relațiilor tot mai bune dintre unele mari state europene și Rusia, scrie Rador. Ziarul arată că Polonia, aflată într-o relație de puternică adversitate cu Rusia, ar avea de pierdut din dezghețarea relațiilor cu Kremlinul, impulsionată mai ales de factorul economic.

Două dintre cele mai mari state UE, adică Italia și Germania, deja nu mai împărtășesc temerile poloneze față de Kremlin. Mai mult, vor să vadă în el un partener normal de afaceri, și nu un dușman care terorizează bătrânul continent, arată ziariștii polonezi, care deplâng slăbiciunea țării lor la nivel european.

”În tot acest timp, Polonia nu are, practic, instrumente pentru a se opune acestei tendinţe, pentru că, în Uniune, ea şi-a pierdut puterea de convingere. Am deschis prea multe fronturi în probleme mai puțin importante, iar acum, când avem nevoie de aliați, este mult mai greu să obținem sprijinul lor”, a scris Rzeczpospolita exact când președintele francez Emmanuel Macron invita companiile franceze să investească mai mult în Rusia.

Foto: Putin și Merkel în Rusia (sursa: Kremlin.ru)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Pshepshe…daca sunt asa maniosi, de ce le vand atata mancare? Polacii, ungurii, cehii si slovacii vand in Rusia di granda, numai noi suntem tari pe pozitie ca prostii prostilor dogmatici

    • prostii, problema nu e in alimentele vindute care sunt ca o picatura de apa in ocean, problema e in faptul ca Europa inca mai cumpara hidrocarburile rusesti, acolo sunt concentrati banii dar nu in conserve si mere.