G4Media.ro

Polonia include punctele de trecere a frontierei cu Ucraina în cadrul “infrastructurilor…

Sursa foto: Facebook/ Donald Tusk

Polonia include punctele de trecere a frontierei cu Ucraina în cadrul “infrastructurilor critice”

Premierul Poloniei, Donald Tusk, a declarat joi că punctele de trecere a frontierei cu Ucraina vecină vor fi considerate „infrastructură critică” pentru a proteja trecerea ajutoarelor către țara devastată de război, transmite agenția AFP.

„Pentru a asigura o garanție de 100% că ajutorul militar, echipamentele, muniția, ajutorul umanitar și medical vor ajunge în partea ucraineană fără întârzieri, vom include punctele de trecere a frontierei cu Ucraina… pe lista infrastructurilor critice”, a declarat Tusk după ce protestele transportatorilor și fermierilor polonezi au provocat cozi la frontiera ucraineană.

Donald Tusk a anunțat, de asemenea, că Guvernele polonez și ucrainean vor purta discuții pe 28 martie, la o zi după ce președintele ucrainean s-a oferit să se întâlnească cu el la granița comună a celor două țări.

„Întâlnirea celor două guverne va avea loc la Varșovia pe 28 martie”, a declarat Tusk reporterilor, adăugând că este „mai bine să continuăm aceste discuții la nivel tehnic, organizatoric”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...