G4Media.ro

Polonia deschide cafenelele și restaurantele, deși cazurile de infectare cu COVID-19 cresc

Polonia deschide cafenelele și restaurantele, deși cazurile de infectare cu COVID-19 cresc

Polonia redeschide saloanele de înfrumuseţare, cafenelele, restaurantele precum şi unităţi de învăţământ, a declarat miercuri premierul Mateusz Morawiecki, anunţând noi măsuri de relaxare, în pofida unei creşteri uşoare a numărului de cazuri de contaminare, relatează AFP.

Şeful guvernului a subliniat totuşi că purtarea măştii de protecţie şi distanţarea socială vor rămâne obligatorii după 18 mai, data intrării în vigoare a noilor dispoziţii.

Această ţară din UE, cu 38 de milioane de locuitori şi unde testele pentru coronavirus rămân limitate, a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de COVID -19 în această săptămână după ridicarea unei serii de măsuri restrictive în urmă cu 10 zile.

Numărul de noi persoane infectate în ultimele 24 de ore a atins un nivel maxim marţi, cu 595 de cazuri confirmate, conform statisticilor oficiale ale Ministerului Sănătăţii.

Polonia a autorizat săptămâna trecută redeschiderea hotelurilor, a centrelor comerciale şi a creşelor, însă alegerile prezidenţiale din 10 mai au fost amânate în ultimul moment.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Aceasta creștere ușoară a dus la peak alaltăieri. Vedem acum cat de atenți sunt polonezii. In fond asta o e solutia, sa avem grija unii de alții.