G4Media.ro

Polonezii au protestat în fața casei liderului partidului de guvernământ din cauza…

Sursa foto: Twitter / Mateusz Morawiecki

Polonezii au protestat în fața casei liderului partidului de guvernământ din cauza politicilor și ideilor sale despre femei / Kaczynski a spus că rata natalității din Polonia este scăzută pentru că femeile tinere beau prea mult alcool

Protestatarii s-au adunat luni la locuința liderului partidului de guvernământ din Polonia pentru a-și exprima furia față de ceea ce ei consideră a fi o erodare a drepturilor femeilor sub guvernul său conservator și față de o remarcă recentă despre femeile care consumă alcool, scrie AP.

Protestatarii care s-au adunat în fața casei lui Jaroslaw Kaczynski au protesta față de o interdicție aproape totală a avortului promovată de partidul său Lege și Justiție, care a intrat în vigoare anul trecut, precum și împotriva politicilor care descurajează procedurile de fertilizare in vitro.

Women’s Strike, o mișcare proeminentă pentru drepturile femeilor, a chemat oamenii în stradă doar după ce Kaczynski, la începutul acestei luni, a spus că rata natalității din Polonia, este scăzută, în parte, din cauza faptului că femeile tinere consumă prea mult alcool.

Alte demonstrații au avut loc în câteva orașe poloneze.

Deși comentariul privind alcoolul i-a înfuriat pe mulți la momentul respectiv, indignarea pare să se fi diminuat, deoarece protestul a fost mult mai mic decât unele dintre demonstrațiile conduse de Women’s Strike din ultimul an, unele dintre acestea fiind uriașe.

Unele persoane îl acuză pe Kaczynski, un burlac în vârstă de 73 de ani, că nu este la curent cu situația și că nu înțelege toate motivele care fac dificilă astăzi decizia femeilor de a avea copii.

Women’s Strike spune că există multe motive pentru rata scăzută a natalității din țară, inclusiv interzicerea de facto a avortului în Polonia, lipsa accesului oamenilor la educație sexuală și la proceduri in vitro, inflația ridicată, lipsa locuințelor și lipsa accesului la centre de îngrijire de zi.

Protestul a avut loc într-o zi simbolică: cea de-a 104-a aniversare a câștigării dreptului de vot al femeilor în Polonia, una dintre cele mai timpurii din lume.

Kaczynski a declarat la o conferință de presă înaintea protestului că nu înțelege de ce protestatarii au ales să manifesteze în fața casei sale „din moment ce am fost întotdeauna un susținător al egalității depline pentru femei”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Alternativa era sa spuna ca – din cauza birocrației.
    Oare cand vor intelege politicienii ca parteneriatul dintre Stat cu cetătenii trebuie sa fie real?

  2. cica „polonezii” au protestat cand de fapt a fost o grupare SOCIALISTA de opozitie

  3. Cea a pocăiților americani funcționează de minune în Polonia.

  4. cati polonezi se pot inhama la o caruta? maxim sase! si tunci folosim articolul hotarat, „plonezii sunt inhamat”?