G4Media.ro

Politolog de la Viena: Austria va renunţa la vetoul pentru Schengen după…

Sursa foto: https://www.schengenvisainfo.com/

Politolog de la Viena: Austria va renunţa la vetoul pentru Schengen după alegerile parlamentare din toamna anului 2024

Politologul austriac prof. Reinhard Heinisch a comentat într-un interviu pentru postul naţional de radio BNR din Bulgaria motivul intern al blocadei impuse de guvernul conservator naţional de la Viena pentru aderarea Bulgariei şi României la Schengen.

Heinisch a declarat că, după alegerile parlamentare din toamna anului 2024, Austria va renunţa la vetoul pentru Schengen.

„Ceea ce ar putea determina mai degrabă guvernul să renunţe la blocadă sunt interesele businessului austriac. În timpul dezbaterilor parlamentare, s-a constatat că firmele austriece suferă pierderi din cauza faptului că Bulgaria şi România nu sunt încă în Schengen. Partidul Popular de guvernământ nu este doar un partid conservator care se aliază cu extrema dreaptă. Este un partid care apără interesele comunităţii de afaceri, iar businessul înţelege deja că vetoul împiedică relaţiile economice cu Bulgaria şi România”, a declarat Reinhard Heinisch.

Reamintim că Austria a blocat în decembrie 2022 prin veto intrarea României și Bulgariei în Schengen, invocând faptul că cele două țări nu opresc migranții ilegali.

Ulterior, Viena și-a nuanțat poziția, renunțând la declarațiile țintite împotriva României și Bulgariei și mutând ținta pe întregul sistem Schengen.

Cancelarul Karl Nehammer a anunțat însă că țara sa nu își va schimba veto-ul față de România și Bulgaria.

Sursa: Rador Radio România / Sursa foto: schengenvisainfo.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Perfect, încă un esec al hoților de bani publici cu portbagajul!

  2. Comentatorii acestia politici se repeta, se iau unii dupa altii. Aceleasi comentarii legate de alegeri in diferite tari, Ungaria, Turcia, Austria, alegerile au trecut dar problema, falsa (santaj) sau nu, nu a trecut dupa alegeri. Joc de culise.

  3. Nu-i nimic, se găsește alta țara sa aibă alegeri și sa dea cu veto după toamna lui 2024…

  4. Tardiv. Sunt deja etichetati ca feudali corupti, vanduti rusilor.

  5. Daca se observa evolutii pozitive, clare si semnificative, in controlul si reducerea activitatilor infractionale specifice unei anumite etnii – trafic de minori, prostitutie, talharie, cersetorie, scamming etc, poate-poate vestul va accepta, unanim, accesul Romaniei in Schengen, dar…

  6. ….daca nu, după viitoarele alegeri, peste încă 4 ani.