G4Media.ro

Polițistul care a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni, pus sub…

Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Polițistul care a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni, pus sub control judiciar / A fost agresiv cu jurnaliștii la ieșirea de la Parchet

Polițistul care a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni a fost pus sub control judiciar, a anunțat reprezentantul parchetului judecătoriei sectorului 1. Polițistul a fost audiat mai bine de trei ore la sediul parchetului. La plecare a fost agresiv jurnaliștii, pe care i-a împins în timp ce aceștia îi puneau întrebări. În urma accidentului, una dintre fete a murit. Polițistul avea viteza peste limita legală și nu se afla în misiune la momentul accidentului.

Redăm mai jos comunicatul purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1

”În completarea comunicatului din data de 14.01.2022, vă transmitem că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prev.de art. 192 alin. (1) şi (2) C.Pen și au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpat pe o durată de 60 de zile.

Precizăm faptul că, din informațiile deținute, inculpatul la momentul producerii accidentului se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, însă nu se afla într-o misiune specială care să reclame urgența și care să justifice astfel folosirea semnalelor luminoase și acustice. Cercetările sunt în derulare și vor continua în direcția lămuririi tuturor aspectelor cauzei.

Facem mențiunea că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea unor măsuri preventive sunt instituții reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

 1. Politistul: „Da’ ce-am facut atata?! Nici macar nu l-am luat pe Huidu la nr de persoane!”

 2. Ce handicap mintal ai frate de glumești în speță asta?

 3. a ajuns grup infractional? Cum este posibil sa se incerce musamalizarea cazului?
  Oricine, Doamne-fereste poate pati un accident dar nu toti sunt imbracati in civil si ascunsi!
  Aici s-a ajuns dupa 30 de ani, la STATUL MAFIOT!

 4. militienii de pe vremea lui ceausescu…..ce sa le ceri….

 5. Așteptăm anii de pușcărie. Multiplu de 10.

 6. Alex Tivadaru: „O structură de poliție coruptă la nivel local și național = un stat aflat în colaps”. Și o întrebare pentru purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei
  Alex Livadaru are o întrebare pentru Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliția Capitalei: „dacă ieri, când a spus în prima fază că polițistul care a lovit 2 fete pe trecerea de pietoni era în misiune, ca toți polițiștii care când vin la muncă și intră automat în misiune, a mințit din proprie inițiativă sau la cerere.”
  Câteva informații care au ieșit la iveală în ultimele 24 de ore:
  1. Nu, polițistul nu era în misiune, ci mergea să-și ia de mâncare cu viteză și girofarurile pornite (se estimează între 70-80 de kilometri/ h când le-a lovit pe fete pe trecerea de pietoni).
  2. Ceea ce este șocant e o imagine cu individul care verifică starea uneia dintre victime cu piciorul.
  Poliția Română are multe explicații de dat.
  Ministerul Afacerilor Interne, Romania este obligat, alături de ministrul Lucian Bode să iasă public și să ne spună cum sunt definite misiunile și de câte ori sunt folosite sirenele, semnalele vizuale & viteza excesivă de către echipajele de poliție.
  Mă tem că exemplele de polițiști cu adevărat onești, bine pregătiți, incoruptibili sunt flori rare. Tot mai rare.
  O structură de poliție coruptă la nivel local și național= un stat aflat în colaps.
  O întrebare pentru doamna polițist purtător de cuvânt @Diana Sarca dacă ieri, când a spus în prima fază că polițistul care a lovit 2 fete pe trecerea de pietoni era în misiune, ca toți polițiștii care când vin la muncă și intră automat în misiune, a mințit din proprie inițiativă sau la cerere.
  Despre modul în care se acoperă polițiștii care încalcă legi și regulamente între ei într-un episod viitor.”

  Dl Haos: „din pacate,Statul roman a esuat”….

  • @lili: faci o eroare.

   Este o diferenta intre a fi in misiune si a fi intr-o misiune ce presupune urgenta (in limbajul legal „acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă”

   Politistii sunt in misiune in tot timpul serviciului.
   Cand sunt in misiuni cu caracter de urgenta si conduc autospeciala, atunci:
   1) pot incalca regulile de criculatie si nu sunt pasibili sa fie sanctionati contraventional.
   2) pot folosi girofarul si sirena (trebuie sa fie folosite concomitent!) si beneficiaza de prioritate de trecere.
   In ambele cazuri trebuie sa circule cu atentie sporita.

   Treaba cu „in misiune” este folclorica si am mai atras atentia Redactiei ca scrie articolele in mod necalificat … 🙁

   Citeste cu atentie comunicatul Parchetului: zice „ca nu era intr-o misiune specială care să reclame urgența și care să justifice astfel folosirea semnalelor luminoase și acustice”. Era in misiune, dar nu una care sa reclame urgenta si deci folosirea semnalelor.

   Atentie la detalii!

  • Art. 61, 62 din OUG 195/2002

  • Esti constienta ca purtatoarea lde cuvant a comunicat ce i s-a transmis si ca nu a vorbit de capul ei?

 7. De ce nu se sesizează Melitzia???

 8. Art.62
  ,,(1) La intrarea în intersecţiile unde lumina roşie a semaforului este în funcţiune ori indicatoarele obligă la acordarea priorităţii de trecere, conducătorii autovehiculelor prevăzute la art. 61 alin. (1) trebuie să reducă viteza şi să circule cu atenţie sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulaţie, în caz contrar urmând să răspundă potrivit legii.”

  Sa reduca viteza, sa circule cu atentie sporita ….in caz contrar urmand sa raspunda conform legii.
  Da , sunt tot timpul in misiune, dar trebuie sa respecte cele de mai sus

 9. De ani de zile suspectam ca mașinile instituțiilor sunt utilizate pe post de” taxi-uri consulare”…
  Mașinile de salvare fac curse regulate pe distante lungi(Tulcea-Otopeni..de exemplu…) pentru a transporta urgent”pacientii ” la aeroport..mașinile poliției nu „suporta” cozile sau intersecțiile aglomerate…
  Asta spune multe despre calitatea celor cale le utilizează, despre cei care monitorizează…și despre cei care votează!
  Avem țara pe care o merităm!!
  Pana nu începem sa ne mobilizam…

 10. @Sanitarul: Mai cititi!!!
  ADEVARUL: „Poliţistul care a ucis o fată de 13 ani şi a rănit o alta, pe trecerea de pietoni, NU se afla în misiune, ANUNTA Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
  Poliţistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani şi a rănit o alta, joi, într-un accident produs joi în Capitală, nu se afla în misiune în momentul producerii evenimentului, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, Călin Radu. Poliţistul este cercetat pentru ucidere din culpă.
  Principalele declaraţii ale purtătorului de cuvânt al Parchetului, Radu Călin:
  – Agentul de poliţiei nu a respectat limita maximă de viteză şi nu a acordat prioritate de trecere victimei. Victima, minoră de 13 ani, era angajată în traversare pe trecerea de pietoni. – Procurorul de caz apreciază cu vedere la dispunerea unor măsuri preventive. S-a reţinut că avea semnalele vizuale pornite, nu şi cele acustice, şi nu se afla în misiune.
  – Se administrează mijloacele de probă şi se fac cercetări cu privire la aceste aspecte. S-a reţinut, REPET, că NU era în misiune şi avea semnalele luminoase pornite.
  – S-a reţinut că n-au fost respectate prevederile legale şi s-a stabilit că nu a respectat regimul de viteză, s-a dispus o expertiză care va stabili ce viteză avea”.

  • E posibil sa nu fi fost in misiune, pentru ca gurile rele zic ca se ducea dupa shaorma.

   Iar in acest caz, chiar daca comanda era pentru sefu’, ordinul de aport era neoficial asa ca nu figura ca executand vreo insarcinare oficiala.

   Dar daca se deplasa in interes de serviciu, era in misiune.

   Accept ca pot gresi eu, dar ar trebui sa vorbim pe niste articole de lege …

  • Tot fara vreo indicatie privind baza legala, doar din ce declara public jupânul Poliției Capitalei, Bogdan Berechet:

   „În ceea ce privește informațiile din spațiul public conform cărora purtătorul de cuvânt a transmis că polițistul era în misiune: polițiștii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului. Procurorul a spus că nu se află în misiune în sensul că nu era o misiune urgentă. Desfășura activități specifice polițienești. Polițistul nu era într-o misiune specială care să reclame urgența. ”

   Articol pe G4Media.

 11. In art 62 e vorba doar de intersectii. 🙁

  Ar mai fi art 32 care ii obliga sa mearga cu prudenta si grija fata de ceilalti participanti la trafic.

  Oricum, asta e doar litera legii. Politistii o aplica dupa cum o pot intelege ei, ca niste robotei (inclusiv cei de la cercetari penale).

  Dar judecatorii, daca va ajunge cumva la judecata, vor interpreta si in spiritul legii si, intr-o situatie ipotetica de stat de drept, n-are cum sa scape fara condamnare (includ la „fara” si pe cea cu suspendare).

  • @Sanitarul,

   Ai dreptate e vb de intersectii, dar e tocmai in spiritul legii, te faci vizibil si auzit de catre toti participantii la trafic, circuli cu atentie sporita acolo unde nu ai prioritate de trecere pt a preveni producerea vreunui accident rutier in caz contrar fiind sanctionat/pedepsit conform legii.