G4Media.ro

Polițiștii protestează vineri, nemulțumiți de o dispoziție „prin care se legalizează încălcarea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Polițiștii protestează vineri, nemulțumiți de o dispoziție „prin care se legalizează încălcarea dreptului la repaus săptămânal și a timpului de refacere a capacității de muncă”

Polițiștii protestează vineri dimineața, nemulțumiți de o dispoziție „prin care se legalizează încălcarea dreptului la repaus săptămânal și a timpului de refacere a capacității de muncă”, transmite Sindicatul Europol.

„În această dimineață, mai mulți agenți de ordine publică se vor aduna în fața Poliției Capitalei, nemulțumiți de dispoziția directorului general Berechet, emisă fără o informare/consultare prealabilă, prin care se legalizeaza încălcarea dreptului la repaus săptămânal și a timpului de refacere a capacității de muncă. Astfel, polițiștii după ce vor ieși din schimbul 2 (ora 22:00) aceștia vor putea fi planificați în schimbul 1 (06:00) rezultând un timp de odihnă mai mic de 8 ore”.

Polițiștii vor protesta începând cu ora 09:00 la sediul DGPMB de pe strada Beldiman.

„La nivelul poliției capitalei, după orele de program, Berechet a emis o dispoziție ilegală prin care se reglementează programul de lucru la nivelul structurilor de ordine publică din cadrul secțiilor de poliție. Practic, Disp. 47 emisă în data 27.02.2024, cu efect tot de la aceeași dată, stabilește forma de organizare a programului de lucru în schimburi de 8 ore, dar cu mențiunea că se diminuează timpul de refacere a capacității de muncă și astfel, se legalizează posibilitatea de abuz asupra agenților de ordine și siguranță publică. Să nu mai vorbim despre faptul că fiind emisă pe ascuns, dispoziția a fost încălcată din prima zi, în condițiile în care nu exista timpul necesar să fie anunțați oamenii că nu mai lucrează în schimburi de 12 ore ci în schimburi de 8 ore. Berechet a semnat ca „primarul” iar efectele Dispoziției au debutat cu încălcarea ei pentru data de 27-29.02.2024, interval în care s-a lucrat în continuare în schimburi de 12 ore”, susține Sindicatul Europol.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...