G4Media.ro

Polițiștii continuă forma de protest și dau „Avertisment”, în loc de „Amendă”,…

sursa foto: Europol Sindicat

Polițiștii continuă forma de protest și dau „Avertisment”, în loc de „Amendă”, nemulțumiți că nu li se aplică noua Lege a Salarizării, de la 1 ianuarie 2022

Sindicatul Europol a anunțat încă din 1 decembrie că polițiștilor din toată țara li s-a recomandat – ca o primă formă de protest – să nu mai dea amenzi, ci numai „AVERTISMENT”, în speranța că noul guvern va decide să instituie Legea Salarizării nr. 153/2017, care trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie, 2022.

„Am început prima formă a protestului anunțat, respectiv aplicarea avertismentelor. Pentru a face dovada participării colegilor noștri la calendarul de proteste asumat, așteptăm să ne trimiteți în continuare avertismentele pe care le primiți pentru a le posta pe pagina noastră”, le-a transmis Sindicatul Europol, polițiștilor din toată țara, prin intermediul rețelei facebook.

„(…) Este primul semnal că ne putem face auziți și că putem determina guvernanții să aplice Legea salarizării 153/2017 de la 01 ianuarie 2022”, arată liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica.

Pe pagina de facebook a Sindicatului au fost postate câteva avertismente, ca dovadă că polițiștii își mențin protestul, conform recomandării Europol.

sursa foto: Europol Sindcat
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Asta este rosul politiei, sa rotunjească bugetele locale.
    Sta prost comuna luna asta – trimitem politia la panda in boscheti.

  2. Păi este legal? Dacă legea cere o amendă cine este polițistul să schimbe încadrarea?
    Bine că nu împușcă cetățenii ca o formă de protest!

    • Pentru anumite contravenții da. Polițistul poate alege avertisment sau amenda.

    • Exact ! Cand ai depasit cu 5-10 km/h , ai oprit putin undeva, etc „ NU se poate dom‘le sa va dau avertisment „ eu zic direct sa isi ia ei acu niste avertismente sau scaderi de salariu „

      Dar e vrajeala marca cop0ilor ..

  3. de fapt ei respecta OG 2 la sange. in OG2 spune ca prima sanctiune pe care o poate da este avertismentul. Daca trece peste avertisment este deja o problema. Ar trebui stipulat asta intr-o norma speciala. Ca un cetatean sa beneficieze mai intai de un avertisment, apoi, la repetarea contraventiei intr-un anumit termen (de exemplu 6 luni), sa i se aplice amenda.

  4. Daca poate fi asa discretionar – in caz ca le-ar mari salariile, s-ar putea oare ca recunoscatori fata de angajator, politistii sa dea apoi numai amenzi maxime?
    E cam bataie de joc asta si lasa loc scenariului ca “azi dam avertisment la mai orice, maine poate dam amenzi maxime in mod exagerat si inventat ca e greu de conteatat, raspoimaine mai vedem”?
    In calitate de sofer cu carnet luat pe niste aberatii si minciuni (nu ati dat prioritate – fals, avem camere aici nu va pot lasa) si recastigat in instanta (nu exista camere de fapt, s-a luat incorect carnetul), e foarte frustrant sa vezi ca pot face bambiliciul asta.

  5. Pai sa li se aplice 153 dar și Codul Muncii și Legea generală a pensiilor adică 65 ani bărbați și 61 femei ca sa aibă mai mulți ani de câștig cu L 153

  6. Puia e mai buna pt gotlgosari. Cica se fac mai repede.

    Militia santajeaza sau cum? La 10 august au fost votejo, luati cu paine acum

    Daca le pui un abecedar in mana lesina.

    La pensat si cu glezenele goale …ce fatalai

  7. Avertismentul ala pare scris de cineva cu 4 clase de scoala primara.

  8. Imi pare ca santajeaza statul si efectiv bugetul. In traducere : „Daca nu ne dati mai multi bani , pai ramaneti fara bani la buget”

  9. Dar suma de bani lunară, ca sa-și cumpere casa, o primesc? Suma aia care era pentru plata chiriei, dar de fapt poate reprezenta plata unei rate.

  10. Polițiștii cer doar aplicarea legii existente, nimic în plus dacă nu ești documentat……

  11. Politistii sa faca dosare penale tilharilor din administratiile publice ( si procurorii sa le instrumenteze corect iar judecatorii sa dea sentinte corecte ) . Acolo nu se duc dar pe strada pentru amenzi la babute se inghesuie toti .
    Niste pupatori de clante si sezuturi .

  12. Vreti,nu vreti,recunoasteti ca aduc zilnic bani la buget!!!a intrebat cineva ce face statul cu banii astia neplanificati???sunt prosti politistii:daca eu ca stat nu imi respect legea fata de ei,politistii de ce ar mai respecta legea fata de stat???ei nu sunt oameni???au familii si ei!!!de ce fac greva toti,sa lase treaba toti!!!daca si-ar da demisia toti ce ar face distinsul stat care-i tot minte de ani buni de zile??